Play חינם: 12 תוכנות מקצועיות שלא עולות שקל
התחליפים החינמיים הטובים ביותר לפוטושופ, תוכנות לעריכת וידיאו ואפקטים מיוחדים, עריכת סאונד מקצועית, יצירת אנימציה תלת-ממדית וניהול אתרים למתחילים ולמתקדמים
1. עריכת תמונות: Gimp במקום Photoshop
Gimp היא תוכנת עריכת התמונות הפתוחה המתקדמת ביותר, ולמרות שחוויית השימוש בה עוינת ומבלבלת במיוחד, היא מהווה את התחליף החופשי המלא ביותר לפוטושופ בחלונות.
Gimpshop נוצרה על בסיס Gimp והיא פועלת בחלונות וב-OS X, והיא משנה את הממשק שלה כך שתהיה דומה ככל האפשר לפוטושופ, כדי להקל את המעבר עבור משתמשי פוטושופ.
Paint.net החינמית היא אלטרנטיבה טובה לפוטושופ עבור מי שזקוקים רק לתוכנת עריכת תמונות בסיסית, והיא מעין שלב ביניים בין Paint של חלונות לפוטושופ.
(Gimp)
(Gimpshop)
(Paint.net)
2. עריכת וידיאו ואפקטים מיוחדים: Kino ו-Cinelerra במקום iMovie
Kino ו-Cinelerra הן תוכנות עריכת וידאו ללינוקס בלבד. אף אחת מהן לא פשוטה או ידידותית למשתמש בהשוואה לתוכנות מסחריות כמו iMovie של אפל, אבל יש להן מה להציע. Kino היא ללא ספק הפשוטה מבין השתיים, ונראה שהיא גם זוכה לפיתוח פעיל יותר. Cinelerra היא תוכנת עריכת וידאו מתקדמת שכוללת גם מנוע לאפקטים מיוחדים, והיא מצריכה מחשב חזק בהתאם. שתי התוכנות תומכות בלכידת וידאו ממצלמה.
(Kino)
3. הקלטה ועריכת סאונד: Audacity במקום CoolEdit
Audacity היא תוכנת סאונד מתקדמת למדי שתומכת בהקלטה, בעריכה, ובאפקטים בערוצים, והיא תחליף לא רע לתוכנות בתשלום כמו CoolEdit. היא פועלת תחת חלונות, לינוקס ו-OS X, והודות לממשק הנוח ורישיון השימוש החופשי הפכה לחביבתם של פודקאסטרים ברחבי העולם.
(Audacity)
4. אנימציה תלת-ממדית: Blender במקום Maya
Blender היא תוכנת תלת מימד פתוחה ותיקה ונפוצה, והיא מקבילה בתכונותיה לתוכנות תלת מימד מסחריות אחרות כמו Maya, Cinema4D, 3DSMax, וכו'. גרסאות רשמיות של Blender רצות כמעט בכל מערכת הפעלה נפוצה, כולל חלונות, OS X ולינוקס. הסרט הקצר Elephants Dream מ-2006, שמוגדר על ידי יוצריו בתור "הסרט הפתוח הראשון", נוצר ברובו ב-Blender.
(Blender)
5. ניהול תוכן: Drupal במקום SitCore
Drupal היא אחת ממערכות ניהול התוכן הפתוחות הנפוצות ביותר, והיא נהנית מקהילה גדולה של משתמשים ומפתחים. בדומה לתוכנות מסחריות כמו SiteCore, היא גמישה מספיק בשביל לאפשר ניהול של אתרים קטנים וקהילתיים על ידי בן אדם אחד, וכן אתרי תוכן מסחריים גדולים עם דרישות גבוהות של ביצועים וזמינות.
(Drupal)
6. הוצאה לאור: Scribus במקום InDesign
תוכנות הוצאה לאור שולחנית מאפשרות להפיק עלונים או מסמכים אחרים שנראים מקצועיים לגמרי, במחשב הביתי. במקום חבילות הוצאה שולחניות יקרות כמו InDesign או QuarkXPress, נסו את Scribus, תוכנת הוצאה לאור שולחנית בקוד פתוח לחלונות ולינוקס, שאפילו מצליחה לתמוך בעברית ובכתיבה מימין לשמאל ישר מתוך הקופסה, ללא התאמות או חבילות הרחבה.
(Scribus)
7. עריכת Quanta Plus :HTML במקום DreamWeaver
SeaMonkey היא הגלגול העדכני של Mozilla, שהיא בעצמה מבוססת על Netscape Communicator - הדפדפן משנות התשעים שכלל לקוח אימייל וכלי לעריכת עמודי אינטרנט. SeaMonkey Composer הוא רכיב מובנה ב-SeaMonkey שמאפשר לערוך עמודי HTML בממשק גרפי, כמו במעבד תמלילים. SeaMonkey Composer אמנם רחוק מאוד מתוכנות מסחריות לבניית אתרים כמו DreamWeaver (והוא גם לא נועד להחליף אותן), אבל הוא יכול להוות פתרון פשוט ומהיר לעריכה של עמודי HTML בודדים.
Quanta Plus היא חלופה מלאה ומתקדמת יותר ל-Dreamweaver, וכמוה, היא מתאימה לפיתוח של אתרים שלמים ולא רק לעריכה מהירה של עמודים בודדים. עם זאת, Quanta Plus לא פועלת תחת חלונות.
(Quanta Plus)
(SeaMonkey)
8. תרשימים וגרפים: Dia במקום Visio
Dia היא תוכנה ליצירת תרשימים לחלונות וללינוקס, שיכולה לשמש כתחליף לרוב התכונות של Visio, תוכנת התרשימים של אופיס. היא כוללת תבניות מוכנות מראש לתרשימי זרימה, תרשימי רשת, ותרשימים אחרים, ואפשר ליצור לה תבניות חדשות.
(Dia)
9. הצפנה לכונן הקשיח - TrueCrypt
TrueCrypt היא תוכנת הצפנה חופשית פופולרית ומוערכת, שתומכת בהצפנה מלאה של הכונן הקשיח, כולל הכונן שבו מותקנת מערכת ההפעלה. זהו תחליף ראוי ופשוט לחבילת PGP Desktop, ולכלים שזמינים בוויסטה ובגרסאות אחרונות של OS X. TrueCrypt פועלת תחת חלונות, לינוקס ו-OS X.
(TrueCrypt)
10. תקשורת מוצפנת: GNU Privacy Guard במקום PGP
חבילת יישומי ההצפנה GNU Privacy Guard (או GnuPG) מאפשרת לנהל תקשורת מוצפנה ובטוחה באימייל ובמסרים מידיים, כתחליף ל-PGP הוותיקה. GnuPG עצמה פועלת בשורת הפקודה ולא מציעה ממשק גרפי, אבל תוכנות תקשורת פתוחות רבות, כמו Evolution או Thunderbird לאימיילים ו-Pidgin למסרים מיידיים, תומכות בה ומאפשרת להשתמש בה להצפנת התקשורת באופן שוטף.
(GnuPG)
11. עיבוד מסמכים: Lyx במקום FrameMaker
FrameMaker הוותיקה היא תוכנת עימוד המיועדת לכתיבה טכנית: הוראות שימוש למכשירים שונים, מסמכים מדעיים, מחקרים מתמטיים ועוד. Lyx היא חלופה חינמית ראויה. Lyx היא תוכנה לעיבוד מסמכים שמבוססת על LaTeX, מערכת מתקדמת לעימוד. יש לה תמיכה טובה בכתיבה בעברית ובכתיבה מימין לשמאל, והיא מצטיינת בחיבור מסמכים טכניים ומדעיים. Lyx פועלת בחלונות, לינוקס ו-OS X.
(Lyx)
12. ניהול מסמכים: Alfresco במקום SharePoint
ניהול מסמכים ומאגרי ידע בארגונים גדולים מתבצע בדרך כלל על ידי תוכנות בתשלום כמו SharePoint. התוכנה Alfresco מציעה תחליף ראוי, הכולל כלים מתקדמים לניהול מסמכים. בין השאר יש לתוכנה אינטגרציה עם יישומי אופיס, עבודה משותפת של כמה משתמשים, ניהול ידע וכן ניהול תוכן באתרי אינטרנט. הגרסה המסחרית אמנם מוצעת בתשלום, אבל יש גם גרסה החופשית בחינם.
(Alfresco)
13. תוכנות נוספות
אם לא מצאתם את התוכנה הדרושה לכם, נסו את OSAlt, מאגר מידע על תוכנות פתוחות.
(OSAlt)
עוד אתרים, משחקים, תוכנות ושירותים נבחרים בחינם בערוץ free.calcalist.co.il