מה מתבשל: אצל השף של אובמה
מסעדה חדשה בשיקגו בניצוח שף מסעדת ספיאג'ה, שבה אהב הנשיא לסעוד לפני הבית הלבן. וגם ביסטרו חדש בזכרון יעקב, פונדק תל־אביבי וקייטרינג של אדורה
טוני מנטואנו, השף של מסעדת ספיאג'ה בשיקגו - המסעדה החביבה על הנשיא ברק אובמה - פתח מסעדה באגף החדש של המכון לאמנות בשיקגו. המסעדה, טרצו פיאנו שמה ("הקומה השלישית" באיטלקית), נהפכה עד מהרה לאחת הנקודות הלוהטות בעיר. המסעדה, שפתוחה מדי יום לצהריים ולארוחת ערב בימי חמישי - שבהם המוזיאון פתוח עד מאוחר - מציעה תפריט המבוסס על חומרי גלם אורגניים ומקומיים, ומצוידת בחדר גבינות שבו כמה מגבינות הבוטיק המשובחות באמריקה.
בתפריט מנות כמו ספגטיני מתוצרת הבית עם פטריות מורל, ריקוטה לימון מתוצרת הבית ואורגנו טרי (18 דולר), טריו המבורגרים עם גבינות משובחות מרחבי ארצות הברית (19 דולר), פנהקוטה של יוגורט עזים יווני עם סורבה תות שדה, פירה של אפונה מתוקה וגרנולה תוצרת הבית (9 דולרים) ועוד. פרטים: Terzo Piano, שיקגו, טל':312-443-8650.
אדמה ברפת. בזכרון יעקב נפתח ביסטרו חדש, אדמה שמו. על המטבח מונה השף הצעיר אודי אסרף (לשעבר ברקרולה), שיצר תפריט בסגנון צרפתי־ים תיכוני ובו מנות כמו פטריות בציפוי פריך עם קרם פלפלים ויוגורט עזים (38 שקל), קונפי שוק אווז ברוטב טריפל סק, ציר טלה, חמאה, לפת, סלק וקוסקוס (60 שקל), וכבדי עוף צרובים בציר יין אדום ואגסים על פירה אפונת גינה (44 שקל). הביסטרו שוכן במבנה שהיה בעבר רפת, וזה הפך תחת ידיו של האדריכל ירון טל למסעדה בסגנון אירופי חמים וכפרי. פרטים: מעלה ראשונים 8, גבעת זמרין, זכרון יעקב. טל': 04-6293183.
אייסברג: גרסת האוכל. אילן ודלית בר, בעלי רשת הגלידריות אייסברג, פותחים את ווינברג, שאותו הם מגדירים כ"פונדק עירוני של אוכל ויין". את ההשראה שאבו מפונדקי דרכים וברים עירוניים באיטליה, צרפת וספרד.
ווינברג יציע תפריט יינות עולמי, קאוות, יינות למברוסקו ובירות, ולצדם נשנושים כמו כרובית צרובה ומתובלת (10 שקלים), גבינה טורקית (10 שקלים), פלפלים ואנשובי (14 שקל) ונתחי קבנוס (14 שקל). לרעבים יותר יוצעו כריכי קורנדביף, רוסטביף או כריך ניו יורקר כבוש ומתובל (34 שקל לכריך קטן, 46 שקל לגדול), סלט קיסר (31 שקל) או פריטטת פטריות, תפוחי אדמה ורוקפור (28 שקל). פרטים: בן יהודה 106 תל אביב. טל': 03-5223939.
אדורה עד הבית. גם אדורה התל־אביבית הצטרפה לטרנד המסעדות שמציעות מנות עד הבית או גן האירועים, אחרי שהשף אבי ביטון חנך שירות קייטרינג לאירועים של עד 250 איש. בין המנות שיוצעו בתפריט יהיו בקלאווה כבד אווז, פסטייה טלה, פילה בקר ברוטב פטריות כמהין וקראנץ' קאשיו, וגם מגוון מקינוחי המסעדה — כמו מנת הזאכר הל ואספרסו הזכורה לרבים לטובה. פרטים: בן יהודה 226 תל אביב, טל': 03-6050896.