21 האתרים הכי טובים שלא שמעתם עליהם
אינסוף מוזיקה, תרגום לעברית מ־30 שפות, תוכנות יקרות בחינם, מנוע לחיפוש אנשים ובלוג למי שלא מבין בבלוגים. חושבים שאתם מכירים את כל האתרים השווים? יש לנו מה לחדש לכם
כיף
1. מוזיקה: מבטהובן עד ביונסה
deezer.com
נכון לעכשיו, "דיזר" הוא ארכיון המוזיקה העשיר ברשת. אפשר להאזין בו לכמעט כל אלבום בעולם, באיכות מעולה וללא הגבלה.
2. וידיאו: ה־VOD הגדול של האינטרנט
OVGuide.com
פורטל אתרי הווידיאו הפיראטיים, שמציגים סרטים מלאים ופרקי סדרות. גולשיו לא יזדקקו עוד לעולם לממיר טלוויזיה.
3. ספרים: היוטיוב של הספרים
Scribd.com
ממסמכים משעממים ועד רבי מכר, גיליונות מגזינים ואנציקלופדיות שוכנים באתר סקריבד, ניתנים לחיפוש, קריאה אונליין או הורדה.
4. משחקים: כל המשחקים בעולם
GameCurry.com
אתר משחקי האונליין היחיד שצריך להכיר. מנוע החיפוש שלו ימצא כל משחק פלאש, ורשימות "עשרת ה" שלו הם משחתות זמן מסוכנות.
5. שיתוף קבצים: הגוגל של הפיראטים
pizzatorrent.com
מנוע לחיפוש קבצים לשיתוף, שסורק 15 אתרים פיראטיים מהגדולים ברשת ומחזיר את התוצאות ברשימה נוחה.
6. נסיעות: טיסה, מלון ודילן
ontour.co.il
אתר של סוכנות נסיעות שמציעה חבילות נופש הכוללות כרטיסים להופעות. זו אמנם לא האופציה הזולה ביותר לראות הופעות בחו"ל, אבל היא אחת הידידותיות. לכן, עד לאחרונה הוא נחשב לסוד שעובר ממייל לאוזן.
עבודה ולימודים
7. תוכנות: תוכנות פרימיום בחינם
giveawayoftheday.com
Giveaway of the Day ("המתנה היומית") מציע מדי יום תוכנה מסחרית אחת, בגרסת פרו מלאה. בין התוכנות: אנטי־וירוסים, תוכנות עריכה גרפית ועריכת סאונד, מנהלי פרויקטים, תוכנות לשחזור מידע ושומרי מסך תלת־ממדיים. מדי 24 שעות התוכנה מוחלפת. חוקי ובחינם.וגם: game.giveawayoftheday.com — אתר תאום שמוקדש להורדות משחקים שלרוב עולים כסף.
8. גיבוי: אחסון חינם לכל הקבצים
mediafire.com
באתר מדיה־פייר אפשר לאחסן איזה קבצים שרוצים, כמה שרוצים, לכמה זמן שרוצים, ותחת איזה ספריות ושמות שרוצים. הכל בחינם, בממשק ידידותי ומובן מאליו, עם רישום בן 15 שניות בדיוק ועם אפשרות להוריד בכל עת ולכל מחשב. ההגבלה: גודל הקבצים - עד 100 מגה.וגם: oosah.com - אלף גיגה חינמיים לשמירת קבצי וידיאו ומוזיקה, ללא הגבלה על גודל הקובץ.
9. פרודוקטיביות: ממיר קבצים אונליין
zamzar.com
לא מצליחים לקרוא מסמך שנכתב באופיס 2007? הנגן מקיא קבצי ogg? העלו כל קובץ סורר למנוע ההמרה "זמזאר", בחרו את הפורמט הרצוי, ולינק להורדת הקובץ החדש יגיע במהירות במייל.
10. חיפוש מידע: הכה את 70 מיליון המומחים
answers.yahoo.com
גוגל יודע לאתר דפי רשת, אבל לא יודע מה יהיו התיקים האופנתיים של 2009, ולא אם כדאי להתחיל ללמוד משחק בגיל 28. עבור אלה יש את "יאהו תשובות", אתר שאלות גולשים שנהפך לארכיון ענקי של ידע אנושי.וגם: yedda.com - סטארט־אפ ישראלי המתחרה ב"יאהו תשובות". נרכש ב־2007 על ידי AOL.
11. קורסים והרצאות: ההרצאות המעניינות בעולם
הפיזיקאי מארי גל־מן מרצה על יופי, מנכ"ל אמזון ג'ף בזוס חוזה את העשור הבא באינטרנט, וגם בונו, קלינטון, יוסי ורדי, מגלה הדנ"א וממציא המכונית המעופפת נמנים עם משתתפי כנס TED, שהרצאות הווידיאו שבאתרו הן מהדברים החדשניים ביותר ברשת.
וגם: academicearth.org - קורסים מלאים שצולמו בכיתות של פרינסטון, הרווארד, ייל וסטנפורד, עם ניווט נוח ועיצוב אייפודי.
12. מילון: מתרגם כל אתר לעברית
translate.google.com
לשירות התרגומים של גוגל שודרג לאחרונה, ונהפך למילון הטוב ברשת. Google Translate החדש יתרגם לעברית כל טקסט שיודבק בו, בין אם הוא באנגלית או בפיליפינית - ובלי שצריך אפילו לדעת מהי שפת המקור. התרגום סימולטני וחורק, אבל כיום אין טוב מזה.
גלישה למתקדמים
13. פרטיות: עוקף החסימות
ברשת פועלים מאות "אתרי פרוקסי", שתכליתם לעזור לגולש להגיע לאתרים שחסומים בפניו, בין אם הגולש נמצא במשרד, או האיראן. הכתובת למעלה מובילה לרשימה ענקית ומתעדכנת של אתרי פרוקסי.
וגם:measurementlab.net - אוסף לינקים לאתרים שיבדקו אם ספקית האינטרנט מאטה את הגלישה שלכם, או מפריעה לשיתוף קבצים.
14. אתרים חדשים: הזמנות VIP לאתרים חדשים
inviteshare.com
לפני שאתר נהפך לסנסציה, הוא פועל בגרסת הרצה סגורה. האתר Invite Share מחלק בחינם ססמאות והזמנות לאתרים סגורים, והופך את חבריו לגולשים מהמעודכנים ברשת.וגם: twine.com - יורשו של מנוע ההמלצות Stumble Upon. הגולש מקליד תחומי עניין, ומקבל בחזרה שורת רשימות שבהן כל תחום עניין הוא כותרת, ותחתיו מופיעות המלצות לאתרים.
15. חיפוש: גוגל לגדולים
refseek.com
RefSeek הוא מנוע שמחפש באתרים אמינים כגון אתרי אוניברסיטאות, ממשלות וארגונים מוכרים. ויקיפדיה מוקצית בו מחמת מיאוס, בלוגים יש שם בעיקר של פרופסורים מסטנפורד - אבל אפשר למצוא בו פנינים ופרטי מידע שבגוגל היו נקברים מזמן.
16. שדרוג הדפדפן: לשנות את האתר בזמן הגלישה
פיירפוקס הוא הדפדפן הטוב בעולם. מי שיתקין בו את התוסף גריזמנקי יוכל לשנות את תכונות האתרים שבהם הוא מבקר: להוסיף ביוטיוב כפתור להורדת הסרטון, להסתיר טוקבקים באתרים ישראליים, לרמות במשחקי פייסבוק. את הכל מבצעות תוכניות קטנות מהאתר UserScripts.
17. קריאת חדשות: מה שבאמת מעניין
reddit.com
זה החל בלהיט Digg.com, שגולשיו מעלים אליו לינקים מעניינים ומדרגים זה את המלצותיו של זה. בישראל קמו האתרים שווה קריאה (shaveh.co.il) וחדשהוט (hadash-hot.co.il). אבל כרגע דומה שהלינקים המסקרנים ביותר מתרכזים ב־Reddit.
18. אבטחה: קופת חולים למחשבים
malwarecity.com
ב“עיר התוכנות הזדוניות" תמצאו אנציקלופדיית וירוסים מקיפה, תרופות ומדריכי הסרה לאלפי רוגלות, ושירות לסריקת המחשב מבעד לדפדפן. למרבה הצער, צריך אתרים כאלה.
תקשורת ובלוגינג
19. איתור חברים:
מנוע לחיפוש אנשיםpipl.com
פיפל.קום הוא מנוע לחיפוש אנשים, שימצא את האזכורים להם ברשתות חברתיות, בבלוגים, בעיתונים, בהרשעות ואיפה לא. עושה עבודה מצוינת בעברית, אבל מפחיד בעוצמתו בעת חיפוש תושבי ארצות הברית.וגם: spokeo.com - אתר שעוקב אחרי פעילות הרשת של כל אנשי הקשר במייל. למרבה הצער - בתשלום.
20. מסנג'ר: אייסיקיו, גוגל טוק ופייסבוק צ'ט ביחד
meebo.com
אייסיקיו, גוגל טוק, המסנג'ר של מיקרוסופט, AIM, יאהו מסנג'ר, ואוטוטו גם הצ'אט של פייסבוק - לכולם אפשר להתחבר מכל מחשב בעולם, בזכות מיבו, מסנג'ר־על שפועל מתוך הדפדפן.
21. בלוגים: האתר האישי הראשון שלכם
googlepages.com
שירות אלמוני של גוגל, שבעזרתו בניית אתר אישי עשיר ומלוטש נהפכת לפשוטה ככתיבת מסמך וורד. ממשק היצירה והניהול נוח ואינטואיטיבי לפחות כמו ג'ימייל וכמו לוח השנה של גוגל.וגם: posterous.com - אתר הבלוגינג הפשוט בעולם: אתם שולחים לכתובת post@posterous.com דוא"ל ובו הטקסט שאתם רוצים לפרסם, התמונות והקבצים הנלווים, ומקבלים בחזרה מייל ובו לינק לבלוג, שנוצר אוטומטית בכתובת הכוללת את שמכם. כל מייל חדש נהפך לפוסט חדש.