מה מתבשל: מהמרים על פיצה
פיצריית גוסטו מכניסה שותפים חדשים בניסיון לפתור את הבעיות בשיווק, וגם מסעדת תל אביב בירושלים
המסעדנית ורדה המל־ניר, בעלה רני ניר ובעלה לשעבר איציק המל (מסה, קיוטו) נכנסו כשותפים לפיצריית הגורמה התל אביבית גוסטו, שפתחו ערן מלכי ויוסי דולי לפני כחצי שנה. בשלב זה השקיעו השלושה בגוסטו 250 אלף שקל, בתמורה ל־50% מהבעלות.
הפיצרייה, המבוססת רק על משלוחים, אמנם צברה להערכת המל־ניר כאלף לקוחות, אך לדבריה "הגיעה למבוי סתום, בעיקר בשיווק, וקשה היה להזרים כסף בלי לראות את העסק גדל". בימים אלה מאתרים השותפים מיקום לסניף שני בתל אביב.
שינויים נוספים צפויים גם ברמה הקולינרית ובהרחבת התפריט. השף־קונדיטור שי דובלרו (בעבר במול ים), שבנה לגוסטו את תפריט הפיצות, חזר לעבוד עמם ומפתח כעת קו של פסטות, לאחר שכמה סלטים ומרקים כבר הוכנסו לתפריט בתחילת השבוע.
המל־ניר מביעה אמון מלא בעתידה של גוסטו, למרות המשבר הנוכחי. "מדובר במוצר שנותן תמורה מלאה למחיר ויכול להימכר גם בתקופה כלכלית קשה יותר, ובעיקר במוצר שהוא הטופ שבטופ בתחום. רשימת הלקוחות שלנו מוכיחה שזו הפיצה שהכי הרבה שפים מזמינים הביתה".
פרטים: הנציב 36 תל אביב, טל':
03-6093525, 1-700-700-919.
גם לירושלמים מגיע. בירושלים נפתחה מסעדה בעלת שם מפתיע: תל אביב. חיים דרעי ואיתי אלטר, שעבדו וניהלו מסעדות בבירה, החליטו שגם לירושלמים מגיע ליהנות מקונספט המסעדנות התל אביבי. "הסתובבנו בתל אביב, ראינו מסעדות וקיבלנו השראה", מסביר דרעי.
במסעדה החדשה מוגשים יותר מ־30 סוגים של בירה בבקבוקים וגולדסטאר מחבית, לצד תפריט של אוכל שהולך טוב עם בירה, שהרכיבה השפית נועה ביכלר. בשר ההמבורגרים, למשל, תובל בבירה, מה שמעניק לו טעם ייחודי ורכות. עוד בתפריט כנפי עוף, שניצל, פיש אנד צ'יפס ומנות נוספות בז'אנר שדרעי מגדיר "פאסט פוד משודרג".
המחירים נוחים: 15 שקל לחצי ליטר גודלסטאר, מנות שמחיריהן לא עולים על 45 שקל ודיל צהריים שכולל שתייה ותוספת במחיר העיקרית.
פרטים: בן שטח 2 ירושלים, טל':
02-6259850.
לילות לבנים על הבר. מסעדת רוקה בהרצליה חונכת בר סושי חדש, ופוצחת במבצע לילות לבנים הכולל הנחה של 50% על תפריט הסושי והאלכוהול מדי יום משעה 23:00.
פרטים: רמת ים 8 הרצליה, טל':
03-6448050.