$
המדריך

25 התוכנות שחייבים בבית

בלי להעמיס על מערכת ההפעלה ובלי לנפח את הכונן הקשיח: "כלכליסט" מציג את התוכנות הטובות ביותר לעבודה, תחזוקה, אבטחה והנאה

אסף אביר 18:0005.08.08

תוכנות משרדיות

 

אופיס 2003 עדיין מומלצת. 7Zip - מפתח הגנבים של הארכיונים אופיס 2003 עדיין מומלצת. 7Zip - מפתח הגנבים של הארכיונים
מסמכים: אופיס 2003

לאופיס קמים עוד ועוד מתחרים, בהם אופן אופיס ו־Google Docs. אבל הם עדיין לא משתווים אליה בנוחות ובמהירות, ויותר מכל - באוניברסליות. כשכולם עורכים מסמכים בוורד וטבלאות באקסל, מי שבוחר בתוכנות תואמות יסבול מקשיי תאימות. אופיס 2003 היא הגרסה המומלצת, ואם התלבטתם - לא, אין סיבה להחליף אותה באופיס 2007.

 

קורא PDF: פוקסיט רידר

Foxit (אין קשר לפיירפוקס) היא תוכנה זריזה לקריאת מסמכי PDF. בעזרתה אפשר לסיים לקרוא מסמך עוד לפני שתוכנת אדובי הוותיקה תסיים לעלות.

 

תרגום ומחקר: בבילון

זה התחיל כתוכנה הראשונה לתרגום בקליק והפך לחברו הנאמן ביותר של הסטודנט: מאגר נגיש של מילונים וספרי עיון, שכל מה שצריך בשביל להגיע אליו הוא להעמיד את סמן העכבר על המילה המציקה. וכמובן, גאווה ישראלית.

Babylon.com

 

תוכנת כיווץ: 7Zip

זיפ, ראר, ג'י־זיפ, בי־זיפ, איזו, ארג' ועוד 12 טכנולוגיות כיווץ וארכוב יפוצחו ברגע על ידי תוכנת הקוד הפתוח 7Zip, מפתח הגנבים של הארכיונים.

 

קריאת ארכיונים: Power ISO

אף על פי שארכיוני זיפ וראר עדיין נפוצים, הרבה מידע מאורכב כיום בקבצים בעלי סיומות כמו cue ו־daa, שהם צורות הקידוד של דיסקים וכונני די.וי.די. אם נתקלתם בקובץ daa על הרשת, התוכנה פאוור איזו תריץ אותו כאילו היה דיסק שהוכנס לכונן. התוכנה ניתנת ל־30 ימי ניסיון, ואחריהם תצטרכו לשלם - או להסיר אותה עם רבו (ראו המלצה בסעיף "הפעלה ותחזוקה") ולהתקין מחדש.

 

אבטחה

 

אנטי־וירוס: AVG

ספקיות האינטרנט דוחפות אותן ללקוחותיהן וטכנאי המחשבים מציעים אותן עם כל לפטופ חדש. אבל הגולש הממוצע לא זקוק לנורטון אנטי־וירוס ולמקאפי. AVG, שנחשב לאנטי־וירוס החינמי הטוב בעולם, יגן מאותן הסכנות, בלי להעמיס על המחשב ובלי להציק למשתמש.

 

חומת האש הטובה - ZoneAlarm, ו-AdAware, שתסיר את הרוגלות שהצליחו להתנחל ברשת חומת האש הטובה - ZoneAlarm, ו-AdAware, שתסיר את הרוגלות שהצליחו להתנחל ברשת
אנטי־רוגלה: Ad-Aware ו־Windows Defender

רוגלות, ולא וירוסים, הן האיום הנפוץ באינטרנט. בעוד וירוס הוא תוכנה שעל המשתמש להפעיל בעצמו, הרוגלה מתגנבת אל המחשב דרך הדפדפן. Windows Defender מגנה היטב מפני הסתננויות כאלה, ו־Ad-Aware מסירה ביעילות את הקרציות שהצליחו להתנחל.

 

פיירוול: ZoneAlarm

יש אנשים רעים, והתוכנות המזיקות שהם יצרו מנסות להיכנס למחשב שלנו לא רק דרך הדוא"ל והדפדפן, אלא מהרגע שהפעלנו את החייגן. נגד ההתקפות האלה הומצא הפיירוול – "חומת האש", וחומת האש הטובה ביותר בשוק היא ZoneAlarm החינמית של צ'ק פוינט.

 

הגנה מהדור הבא: Sandboxie

רוב תוכנות ההגנה מנסות לעצור התקפות, או להתמודד עם אלה שעדיין לא נעצרו. אבל יש תוכנות מדור חדש שמחסנות את המחשב מראש - ומהכל. מרגע הפעלתן דבר לא יישמר. בין אם ערכתם מסמך ובין אם הרצתם וירוס שנוצר על ידי השטן - האתחול הבא יחזיר את המחשב למצב שבו היה רגע לפני הפעלת התוכנה. Sandboxie היא התוכנה המומלצת בז'אנר, וכדאי להפעיל אותה רק לפני גלישה באתרים מפוקפקים.

 

בטיחות ופרטיות

 

גלישה אנונימית: JAP

הדרישה לפרטיות ברשת היא שפויה ומוצדקת. כל פעולה באינטרנט מתועדת, וכל התיעודים מובילים אל הגולש. כדי להוציא דו"ח מפורט על פעילותכם ברשת נחוצה רק עוד הצעת חוק הזויה. התוכנה החינמית JAP תדאג שמסלול הגלישה שלכם לא יקושר למחשבכם.

 

גלישה לילדים: Kiduzi

אנשים שמפחדים שהאינטרנט יקלקל את ילדיהם טועים. אנשים שחושבים שמסנן אתרים יעצור את ילדיהם הסקרנים - טועים גם כן. אבל מי שרוצים שיהיה להם מסנן אתרים כלשהו יתעניינו ב־Kiduzi, דפדפן מעוצב לילדים מגיל שלוש, שמאפשר גישה רק לאתרים שעברו מראש סינון ובדיקה של צוות הורים ומחנכים. בתשלום.

 

הפעלה ותחזוקה

 

מערכת ההפעלה הנוחה ביותר - XP וגוגל דסקטופ, ששווה לפחות כמו מערכת הפעלה מערכת ההפעלה הנוחה ביותר - XP וגוגל דסקטופ, ששווה לפחות כמו מערכת הפעלה

מערכת הפעלה: חלונות XP

שנים של המתנה לויסטה הסתיימו במערכת הפעלה שקורסת מדי שבוע, לא מזהה תוכנות ועמוסה בקשקושים. עד לניסיון הבא של מיקרוסופט, חלונות XP עם חבילת האבטחה SP2 תישאר מערכת ההפעלה הנוחה והיציבה ביותר למשתמש הביתי.

 

בריאות המחשב: Glary Utilities

נקודת התורפה של חלונות היא שמרגע שמתקינים אותה מתחילה הספירה לאחור לקראת הקריסה הסופית. כדי לדחות את הקץ יש לאחות את הכונן הקשיח, למחוק קבצים זמניים, להסיר תוכנות מיותרות ולנקות את הזיכרון והרג'יסטרי. את כל הפעולות האלה, ורבות אחרות, אפשר לבצע עם Glary החינמית. מעולם לא היה קל יותר לשמור על המחשב בריא ומצוחצח.

 

במקום חיטוט בתיקיות: גוגל דסקטופ

דמיינו שבמקום סבך של תיקיות וקיצורי דרך היה לכם שולחן עבודה ריק, ובו שדה חיפוש גדול. ברגע שהייתם מתחילים להקליד שם של תוכנה, מסמך או שיר, הקובץ המתאים היה נשלף ורץ. לפלא קוראים גוגל דסקטופ. הוא הופך את הפעלת המחשב לחוויית גיגול מהירה, ושווה לפחות כמו מערכת הפעלה חדשה.

 

להסיר תוכנות על אמת: רבו

תקופת הניסיון של התוכנה הסתיימה? מתקשים להסיר תוכנה מציקה? משהו השתבש בדפדפן, והשיבוש נשאר גם אחרי התקנה מחדש? התוכנה Revo Uninstaller תסיר כל תוכנה בכזו יסודיות, שהמחשב שלכם מעולם לא יידע שהיא אי פעם היתה בו.

 

גיבוי: Simply Safe Backup 2005.0.1.706

תוכנת הגיבוי הפשוטה והחינמית הזאת תאפשר לכם להעביר מידע אל כל סוג של מדיה, שרת, מסד נתונים או מערכת הפעלה, ולדחוס, לחלק ולמיין את ארכיוני המחשב שלכם - בנוחות ובלי לעשות נזק.

 

גלישה ותקשורת

 

דפדפן: פיירפוקס 3

מי שמשתמש באקספלורר של מיקרוסופט כנראה עוד לא ניסה את פיירפוקס, הדפדפן הטוב בעולם. פרט לנוחות, ליציבות ולמהירות, אפשר לשכלל אותו עד אינסוף באמצעות אלפי תוספים.

קשיי התנתקות מאקספלורר? אחד מהתוספים מצייד את פיירפוקס בכפתור שהופך אותו לדפדפן המיקרוסופטי - ובחזרה.

רוצים עוד תוספים מועילים? אפשר להתחיל את החיפוש בסקירה הזו.

 

סרגל כלים: Google Toolbar

מלבד מתרגם אתרים, חוסם פופ־אפים, שירות להשלמה אוטומטית של טפסים וכלים מתקדמים לאיתור מידע ולינקים - יש בסרגל של גוגל שורת חיפוש קבועה ונוחה להפליא, שתחסוך לכם דקות יקרות כל יום.

 

מסנג'ר: טריליאן

טריליאן היא תוכנת הצ'יטוט שפותרת את דילמת הבחירה בין שפע תוכנות האייסיקיו והמסנג'ר השונות ברשת. היא מאחדת את רשימות החברים מכל התוכנות ומאפשרת להתחבר לכולן - ביחד או בנפרד.

 

טלפוניה: סקייפ

סקייפ הוא המסלול הזול בתבל כדי להתקשר לחו"ל, הדרך לשוחח בחינם עם כל מי שיש לו מיקרופון ואוזניות במחשב, וגם תוכנת מסרים מיידיים נוחה. זו אחת התוכנות המעטות שבאמת חוסכות כסף.

 

בידור

 

נגן מדיה: VLC

נגן המדיה של חלונות, ווין־אמפ, אייטיונז, ריל פלייר, פו־באר, מדיה פלייר קלאסיק - כולם מנגנים קובצי mp3 ומציגים חלק מסוגי הווידיאו ברשת. אבל רק נגן מדיה אחד מכיר כל סוג קובץ מדיה שאי פעם נהגה, מקליט מתחנות רדיו אינטרנט, ומסוגל להשתכלל ולשנות את פניו בעזרת שלל תוספים. שמו VLC, והוא מכונה "האולר השוויצרי של המדיה".

 

מומלץ לצרף אליו את חבילת הפלאגינים K-lite לפענוח סוגי וידיאו שונים.

 

שיתוף קבצים: uTorrent

שיתוף הקבצים הפופולרי והמהיר בעולם הוא מזמן לא אימיול, אלא ביטורנט. בביטורנט מוצאים את הקבצים במנועי חיפוש (כמו youtorrent.com), ומורידים אותם בהקלקה פשוטה. ההבדל: זה מהיר יותר וקשה יותר לאיתור. התוכנה uTorrent נחשבת לתוכנת הביטורנט הידידותית ביותר.

 

עריכת תמונות: פיקאסה

פוטושופ ומתחריו דורשים לימוד וניסיון. מי שרק רוצה לשפץ קצת את התמונות הדיגיטליות שלו יעדיף "לפטשפ" אותן באמצעות פיקאסה הבסיסית, המוצלחת והכיפית. בנוסף, תוכלו להעביר את התמונות בקלות (ובאופן אוטומטי) לאלבום המקוון של גוגל.

 

צפייה בתמונות: IrfanView

התוכנה הקלילה IrfanView עושה את כל מה שמיקרוסופט לא מצליחה לעשות עם תוכנת הצפייה בתמונות שלה: הצגת התמונות שעל המחשב בקלות, במהירות, עם אפשרות לעבור ביניהן בהקלקה, לשנות את גודלן, להדפיס ועוד

פונקציות בסיסיות.

 

כיף: Google Earth

התוכנה גוגל ארץ הופכת את כל העולם לאינטרנט קטן: תצלומי לוויין שמכסים את כל כדור הארץ ומתקרבים עד לקנה מידה של בית בודד, מידע, המלצות גולשים וצילומים מפעימים שמסתתרים במקום הרלבנטי להם על הגלובוס - ואפילו סימולטור טיסה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x