מה מתבשל: במטבח של רוטשילד
ביסטרו חדש בשדרה על חורבות פסטיס, וגם: עוד טוני וספה, בשר במקס ברנר ותפריט עסקי בלה פלאנצ'ה
לקראת סוף החודש ייפתח בשדרות רוטשילד בתל אביב, בחלל שבו שכנה עד לפני כמה חודשים מסעדת פסטיס, ביסטרו חדש בשם רוטשילד'ס קיטצ'ן. הביסטרו, פרי עבודתם של ארבעה שותפים מתחום הברים - הלנה, הבנקס, בלאומילך לשעבר וכיום עטרה וארבינקא - יציע מטבח נגיש ומוקפד בסגנון אישי וים־תיכוני.
לאון אלקלעי, שהופקד על בניית התפריט, מפרש: "מדובר בתפריט של אוכל מאוד ביתי, אבל מאוד מאוד מושקע, מכל מיני מקומות בעולם. יהיו בתפריט מנות כמו חריימה טריפוליטאי וגולש הונגרי, וגם כדורי בשר ברוטב אדום או זנב שור בשוקולד - תבשיל רומאי".
מוסיף דוד חדד, אחד השותפים: “גם מבחינת העיצוב והאווירה בביסטרו אנחנו מנסים ליצור מקום שלוקח את המוכר ואת האהוב ומגיש אותו בצורה יצירתית ומוקפדת”. העבר האלכוהולי של השותפים יתבטא בוויץ מקורי: כל מנה תוגש בצירוף המלצה למשקה האלכוהולי שמתאים לה ביותר, ואותו יוכל הסועד שהזמין את המנה לקבל במחיר מיוחד. עם מה, למשל, תוגש מנת זנב השור? חדד מהרהר רגע ושולף: “אני חושב שעם איזה קוניאק טוב".
רוטשילד 73. טלפון עדיין לא ידוע.
וספה עם יין
הסניף השני של פיצריית טוני וספה ייפתח גם הוא בסוף החודש בשדרות רוטשילד. בפתיחת הסניף, שבבעלות האחים ארי ויורם ירזין ואחרים, הושקעו כמיליון שקל. השינויים לעומת הסניף הראשון ברחוב ירמיהו בתל אביב יתבטאו, כנראה, רק ברמת הגימורים.
"לשדרה יש אופי שונה מלאזור ירמיהו, ואולי יידרשו שם דברים קצת שונים", אומר יורם ירזין, "למשל, מכירת יין בכוסות עם הפיצה" - צעד שיהיה מבורך גם בסניף הוותיק. בתפריט כ־24 סוגי פיצה על בסיס בצק משובח, עם תוספות על פי היצע הירקות העונתי ומגוון נקניקים, וגם כמה סוגי פיצה ביאנקה - הפיצה ללא רוטב עגבניות, בהם פיצה ארבע גבינות ופיצה עם בצל ובייקון.
התוכניות העתידיות כוללות פתיחת סניף למשלוחים בלבד, שימוקם כנראה באזור רמת החי"ל בתל אביב וייפתח בשנה הבאה.
רוטשילד 142 תל אביב.
בדרך כל בשר
רשת מקס ברנר משיקה לראשונה תפריט בשרי. בין המנות פרגית ברוטב קארי תאילנדי על בסיס חלב קוקוס (67 שקל), טנדורי של חזה עוף מוקפץ ברוטב חלב קוקוס, מתובל בתערובת תבלינים קלאסית (65 שקל), שניצלים קטנים של אמא עם חרדל דיז'ון וצ'יפס קטן של בצל מתוק עם רוטב איולי צ'ילי (54 שקל), פסטה פוזילי בולונז (58 שקל), ומבחר קלאב סנדוויצ'ים, בהם למשל סנדוויץ' שכבות של חזה עוף בצ'ילי מתוק (49 שקל). התפריט החדש כולל עוד חידושים בתחום מנות הילדים, משקאות השוקולד והמנות הצמחוניות.
התפריט הבשרי יוגש בסניפים בהרצליה, תל אביב, נמל תל אביב, נתניה וראשון לציון.
עסקית בנוסח בסקי
המסעדה הבסקית לה פלאנצ'ה פתוחה גם בצהריים לארוחות עסקיות. התפריט העסקי (68 שקל) כולל לחם זיתים, שמן זית, שש מנות טאפאס לפתיחה ומנה עיקרית. בין מנות הטאפאס: גספאצ'ו, ברוסקטה סלט עגל, סלט ראשי קלמארי ותפוח אדמה, ונקניק ביתי סיסינה. בעיקריות: מיקס דגי ים בפריטורה, צ'אודר בסקי קיצי, נקניקיית טלה או ריזוטו ירקות. במסגרת העסקית יוצעו שני קינוחים במחיר מוזל: טארט פירות עונתי (25 שקל) או סורבה פירות (20 שקל).
ירמיהו 54 תל אביב, 03-6047222. א'־ה', 12:30–18:00.