פורץ האייפון שב לזירת הפשע
לפני שנה, ג'ורג' הוץ הצעיר פרץ את האייפון ופרסם את השיטה. הדור החדש של הסלולרי של אפל הרבה פחות מעניין אותו, אבל גם אותו הוא יפצח אם לא תהיה ברירה
השם ג'ורג' הוץ בטח לא אומר לכם הרבה. אבל לפני שנה, כשהוא בן 17, עשה הצעיר מניו ג'רזי היסטוריה כשבילה את החודשיים שלפני תחילת לימודיו בקולג' בנסיונות לפצח את האייפון. עד אז, פתיחתו של הטלפון הסלולרי של אפל התאפשרה רק עם פתיחת חשבון אצל ספקית הסלולר AT&T. באוגוסט 2007, הוץ הכריז על הצלחה, ופירט בבלוגו את תהליך הפריצה, שכלל טיפול בחומרה ובתוכנה. אחריו הגיעו פורצים אחרים, שהצליחו לבצע את הפריצה דרך התוכנה, ופתחו את השער בפני כל מי שרצו אייפון בלי התחייבות לספקית הסלולר האמריקאית, בהם כל מי שלא מתגורר בארה"ב או במדינות הספורות האחרות בהן הושק האייפון.
"בתמונה הכוללת, אני די מאוכזב ממנו", כתב בבלוגו על הדור החדש, אייפון 3G, לפני ההשקה בסוף השבוע שעבר. "מבחינת חומרה, הוא סוף סוף משתווה לבלקג'ק II (של סמסונג). מצלמה מחורבנת, ואין שיפור ברזולוציה של המסך. אין גם אזכור ליכולות הקלטת וידאו. לפחות הם סוף סוף הוסיפו GPS. הייתי רוצה לראות שם מצלמה קדמית ומועד השקה מוקדם יותר. ואני לא בטוח כמה אני מאמין לטענות על חיי הסוללה".
הוץ גם מתח ביקורת על המודל העסקי של האייפון החדש - למכור אותו יחד עם מנוי ל-AT&T, אותו מודל שבגללו היה צריך לפרוץ את האייפון מהדור הראשון. "במובנים רבים, זה צעד אחורה לעומת האייפון המקורי", אמר הוץ בשבוע שעבר בראיון לפורבס. "צריכה להיות לי האפשרות לקנות חבילת שירות מ-AT&T וטלפון ממוטורולה, אפל או ממי שאני אבחר. זה היופי של כרטיס SIM – אתה יכול לתקוע אותו בכל טלפון. תחשבו על קניית טלוויזיה. אתם מקבלים את השירות בנפרד. חברת הכבלים כייבלוויז'ן לא מנסה למכור לכם מכשיר טלוויזיה. במכוניות, אתם יכולים לתת מקדמה ולשלם קצת כל חודש, אבל אפשר גם לקנות את המכונית במלואה. האייפון לא נותן לכם את האפשרות הזאת".
כשפורבס שאלו את הוץ אם ינסה לפרוץ את האייפון החדש, הוא אמר: "כשעשיתי את הראשון, בדיוק סיימתי תיכון. הדבר היחיד על סדר היום שלי היה מסיבות. עכשיו אני עובד בגוגל, אני נמצא שם בין 9:00 ל-17:00 ואני מגיע הביתה עייף. אין לי את אותו סדר גודל של זמן ואת אותה המוטיבציה. האייפון (הראשון) קיבל השקה ענקית, סביבה חדשה לגמרי לשחק איתה. זה לא המקרה הפעם". בבלוגו הוא תוהה אם בכלל יש טעם: "האם זה בכלל שווה את זה? אני מתכוון, מלבד האתגר הטכני, מי באמת ירוויח מזה". מבחינה הוא כלכלית, הוא מסביר, הכי פשוט לרכוש את המכשיר אצל AT&T עם חבילת התקשרות ואז לבטל אותה, מה שיעלה 200$ למכשיר, 35$ דמי שפעול (אקטיבציה), 70$ על החודש הראשון של החבילה ו-175$ קנס התנתקות, ובסך הכל 480 דולר.
אבל האקרים בנשמה לא שואלים את עצמם אם זה משתלם כלכלית (בהתייחס לתוכנה המסחרית ZiPhone לפריצת אייפונים ישנים הוא אומר לפורבס: "אם הייתי כותב משהו כמו ZiPhone הייתי מכניס עד עכשיו חצי מיליון דולר. אני אעשה כסף מתישהו"). לכן, כשלוחצים את הוץ לפינה הוא מודה: "קניתי דומיין, yiPhone.org, ושמתי שם עמוד רשת. אם הקהילה לא תביא פתרון פשוט לאייפון 3G, שימו עין על yiPhone.org". כרגע יש שם תמונה של הוץ מחופש לזורו עם אייפון, ומונה שסופר שניות לאחור, ויתאפס בעוד כיממה, אז כנראה תפורסם שם שיטת הוץ לפריצת אייפון 3G.
(עדכון: ביום רביעי בבוקר המונה כבר אופס, אבל ממשיך לספור לאחור, במספרים שליליים. מתיחה? בדיחה?)
הוץ לא חשש אז ולא חושש היום מזעמו של החוק. "חברות לא תובעות ילדים במרתף", הוא מסביר לפורבס. "זה לא יצדיק את ההוצאות המשפטיות שלך גם אם תיקח ממני את כל מה שיש לי".