אטיאס הציע תיקונים בחוק סינון אתרים - ההתנגדות נותרה
בדיון בוועדת הכלכלה על הצעת החוק לסינון אתרים הציע שר התקשורת שלא יופעל סינון למנויי אינטרנט פעילים. מועצת העיתונות: החוק אינו מידתי ופוגע בחופש הביטוי
לשכת עורכי הדין ומועצת העיתונות הביעו התנגדות לשורת שינויים שהציע היום (ב') שר התקשורת, אריאל אטיאס, להכניס בהצעת החוק לסינון אתרי אינטרנט של ח"כ אמנון כהן (ש"ס). הצעת החוק אושרה לקריאה ראשונה והדיון בה הועבר לוועדת הכלכלה.
בדיון היום בוועדה הציע אטיאס למחוק
לבסוף הציע אטיאס להחיל את סינון האתרים רק לגבי לקוחות חדשים ולקוחות קיימים שתקופת המנוי שלהם הסתיימה והם מבקשים לחדשה. לפי ההצעה, החיבור לאינטרנט של מנויים קיימים לא יופסק ושירותי הגלישה שלהם לא יהפכו לשירותים מסוננים. לקוחות חדשים יאלצו, עם זאת, להצהיר במפורש אם הם מעוניינים בשירותים מסוננים או מוותרים עליהם, בטרם יוכלו לקבל שירותים מספק האינטרנט.
"החוק המוצע פוגע בחופש הביטוי"
ממלא מקום ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד רון גזית, אמר בדיון, כי ככל הנראה הלשכה תתנגד גם להצעות השינויים של שר התקשורת. לדבריו, "הצעת החוק לא עומדת במבחן החוקתיות גם לאחר השינויים שהשר מבקש להכניס בו. אם כל מנוי חדש יצטרך להזדהות ולהצהיר שהוא מעוניין בצריכת פורנו על מנת לקבל חיבור לאינטרנט, הרי שיש כאן ברירת מחדל שלילית, ממש כשם שהיה קודם לכן. גם ועדת צנזורה ממשלתית היא רעיון פסול מעיקרו. לא המדינה צריכה לקבוע מה פסול ומה לא. לא בכדי זו הצעת חוק שאין לה אח ורע בעולם".
פרופ' יחיאל לימור, ממועצת העיתונות, הוסיף על דבריו של גזית ואמר: "יש להתנגד לחוק המוצע, משום שהוא אינו מידתי, פוגע בחופש הביטוי ובזכות לפרטיות". לדבריו, "ניתן להשיג את מטרות החוק על ידי הצעת האפשרות לצרכנים לקבל שירותי אינטרנט מסוננים אולם אין להפוך זאת לברירת מחדל".
לימור הטיח דברים קשים בשר התקשורת ואמר: "אנחנו הולכים אחורה לקראת צנזורה ממשלתית כפי שהיה פעם על סרטים ומחזות. המונח צנזורה ממשלתית לא קיים למיטב ידיעתי במדינות המתקדמות. הדבר יחזיר את ישראל עשרות שנים אחורה. לכן אפילו אם תוקם ועדה, אין מקום שישבו בה נציגים של משרדי הממשלה. אני מקבל חלחלה מיצירת מנגנון צנזוראלי בנוסח מנגנון החושך".
גם היועצת המשפטית לוועדת הכלכלה, עו"ד אתי בנדלר, הביעה את חוסר שביעות רצונה מהצעת החוק: "הבעיה הקשה ביותר בהצעת החוק הקודמת, לפני השינויים, נגעה למנויים קיימים, שברירת המחדל עבורם תהיה שירותי אינטרנט מסוננים. מנויים חדשים יצטרכו לתת הצהרה ולהודיע האם הם מעוניינים בשירותים מסוננים או לא. מבחינתי ברירת המחדל הזו היא בלתי קבילה לחלוטין".