כיצד מייצרים ודאות וכלכליות בפרויקטים של התחדשות עירונית?
כיצד מייצרים ודאות וכלכליות בפרויקטים של התחדשות עירונית?
איך מנטרלים את סימני השאלה בכל הנוגע להתחדשות עירונית מצד בעלי הדירות? וכיצד יוצרים פרויקט כלכלי של התחדשות בפריפריה? רן בן אברהם, משנה למנכ"ל בעלים ודירקטור, וגילי פייגלין ברנדס, מנהלת מחלקת ההתחדשות העירונית בצמח המרמן, מדברים על המאפיינים הייחודיים של אזורים השונים ועל הפעולות החשובות ביותר מצד בעלי הדירות
פרויקט התחדשות עירונית מעורר חששות רבים בקרב בעלי דירות - הן ברמה האישית, והן מבחינת חוסר ודאות בנוגע למימוש הפרויקט. רן בן אברהם, משנה למנכ"ל בעלים ודירקטור, צמח המרמן, אומר כי הדבר החשוב ביותר עבור הדיירים הוא לקחת צוות מקצועי ומנוסה שילווה אותם, מבחינת שמאי ועורך דין שמבין ומנוסה בהתחדשות עירונית. לדבריו, החקיקה בתחום הולכת ומשתכללת עבור כל הצדדים, וכי החקיקה רטרואקטיבית כך שבעלי הדירות לא מפספסים את הרכבת.
גילי פייגלין ברנדס, מנהלת מחלקת ההתחדשות העירונית, צמח המרמן, אומרת כי בכל הנוגע לפרויקטים מחוץ לאזורי הביקוש, חשוב שהדיירים יהיו מאוגדים עם נציגות חזקה ובעלת כוח מול היזם והעירייה. לדבריה, עירייה יכולה להפוך את המתחם לכדאי כלכלית באמצעות קרקעות משלימות או מסחר ותעסוקה. שנית, אומרת פייגלין ברנדס, חשוב לבחור יזם עם אג'נדה אשר מאמין בפריפריה ובעל מעוף. לדבריה, כאשר צמח המרמן הגיעה לכרמיאל, רבים פקפקו במהלך, כך הפרויקט היה רווחי מאוד והחברה נמצאת בסיום פרויקט שלישי בעיר.
לדבריה, באזורי ביקוש הדיירים מהווים כוח משמעותי ולרוב יש ביניהם עורכי דין, שמאים או מי שרואה בפרויקט דרך להשבחת שווי הנכס. בפריפריה, לדבריה, רבים מבעלי הדירות שואפים לחזור לגור בבניין, בבית בו גידלו את משפחתם במשך עשרות שנים, כך שצפים חששות רבים וצריך לבחור ביזם המהווה שותף לדרך.
בן אברהם מוסיף כי הוא אומר לבעלי הדירות שהתכנון יהיה רק לאחר התב"ע, כך שהמפרט יהיה הרבה יותר טוב ככל שהזמן יעבור. לדבריו, יש סעיף המשווה בין הדירות של היזם לדירות של בעלי הדירות, כך שלכל הצדדים יש אינטרס לתכנון וביצוע של דירות בסטנדרט גבוה. איך בוחרים יזם המספק שקט נפשי עבור בעלי הדירות? הצטרפו אלינו.