המסלול הבטוח לעבודה משמעותית בשוק הפיננסי
המסלול הבטוח לעבודה משמעותית בשוק הפיננסי
מחפשים תואר שני מעשי שיחבר אתכם ישירות לעולם המימון? התואר השני בכלכלה פיננסית באוניברסיטת רייכמן מחבר בין עולמות ההייטק והפיננסים תוך מתן כלים טכנולוגיים המותאמים לעידן החדש.
בשנים האחרונות חלה מהפכה בשוק הפיננסי. התפתחויות טכנולוגיות הכוללות בנקאות דיגיטלית, ביטוח דיגיטלי ובינה מלאכותית משנות את חוקי המשחק ומחייבות מוסדות פיננסיים להשתנות. מקבלי ההחלטות של היום נדרשים לידע בעיבוד וניתוח נתונים לצד בסיס פיננסי וכלכלי חזק על מנת לדעת לנהל סיכונים ולאתר הזדמנויות השקעה בשוק המשתנה. לצד ההתפתחויות הטכנולוגיות גדל הביקוש גם לתחומים הפיננסיים המסורתיים ורבים מבקשים להשתלב בתפקידים פיננסים בקרנות הון פרטיות, קרנות הון סיכון וחברות יצרניות. את המענה לצרכים המגוונים הללו ניתן למצוא בתוכנית לתואר השני בכלכלה פיננסית באוניברסיטת רייכמן.
ד"ר יעל אייזנטל-ברקוביץ', ראשת תוכנית התואר השני בכלכלה פיננסית באוניברסיטת רייכמן: "התוכנית מעניקה לסטודנטים את הכלים המותאמים ביותר לעידן הטכנולוגי המודרני, במקביל לתיאוריה ולהבנה מעמיקה של השווקים, ובכך מספקת להם את המענה המיטבי אל מול תנודתיות שוק העבודה והתמורות בעולם ההייטק".
ד"ר יעל אייזנטל-ברקוביץ', עומדת בראש התוכנית לצדם של פרופ' צבי אקשטיין, לשעבר המשנה לנגיד בנק ישראל, ופרופ' יניב גרינשטיין, שהקימו את התוכנית לפני כמעט עשור.
גת מגידו, כיום מייסדת ומנכ"לית בית ההשקעות "פינסה קפיטל", החלה ללמוד בתוכנית לאחר שעשתה תואר ראשון במנהל עסקים ומימון. "חיפשתי מסלול לימודים שמעמיק בעולם המימון והתואר השני בכלכלה פיננסית ענה על כך. הלמידה משלבת הרבה פרקטיקה, ובתור מי שכבר עבדה כמנהלת השקעות בפסגות, הרגשתי בשלה מאד לשיח שמחבר בין האקדמיה והמודלים לעולם האמיתי. התוכנית הצליחה לייצר ערך גבוה מאד בזמן קצר".
ניב לבוביץ, Data Analyst בחברת הפינטק פגאיה, מתאר את חווייתו הייחודית בתואר "נחשפתי לפן הפרקטי והתיאורטי של עולם הפיננסים, שהיה חסר לי מאוד מלימודי הכלכלה התיאורטיים. התוכנית אפשרה לי להעמיק את ידיעותיי בעולמות הדאטה והסטטיסטיקה לקראת קריירה בתחום הפינטק".
התאמה מתמדת לצורכי השוק
אחד היתרונות המשמעותיים של אוניברסיטת רייכמן הוא ההקפדה על התאמה מתמדת לשינויים בשוק העבודה, על מנת לספק לסטודנטים את הידע והכלים הרלוונטיים ביותר. ועדה מייעצת, הכוללת בכירים בתחומים הכלכליים פיננסיים במשק הישראלי והעולמי, מלווה את התוכנית מיום הקמתה ומצביעה על הצרכים והדרישות של השוק להכשרת אנשי המקצוע הנכונים. המלצות אלו מיושמות בקורסי התוכנית.
במסגרת הלימודים שמים דגש על הפן האנליטי, לצד היצע נרחב של לימודי מימון, באופן שמכשיר את בוגרי התוכנית הן לתחומים ה"קלאסיים" בתעשייה והן לתחומים החדשניים ביותר.
ד"ר אייזנטל-ברקוביץ': "בוגרי התואר השני בכלכלה פיננסית באוניברסיטת רייכמן מסיימים את הלימודים כאשר בידיהם הכלים לבצע עצמאית ניתוח נתונים – החל מכלים מסורתיים כמו אקסל, דרך אלגוריתמים של בינה מלאכותית ועד היכולת לכתוב קוד באופן עצמאי בשפות התכנות השימושיות ביותר."
חווית לימודים בינלאומית מהרגע הראשון
אחד הדגשים המושמים במסגרת תוכנית התואר השני בכלכלה פיננסית, הוא הכשרת הסטודנטים לעבודה במוסדות מובילים ברחבי העולם. הלימודים נלמדים בשפה האנגלית, שפת העולם הפיננסי הגלובלי. אחוז ניכר מהסטודנטים בתוכנית מגיע מחו"ל ומחזק את חוויית הלימודים הבינלאומית.
גת מגידו: "עצם העובדה שהלימודים הם באנגלית היא יתרון עצום, אשר מחייב אותך "לתרגל את השריר" ולדבר, לענות ולהיבחן בשפת העולם הפיננסי".
יתרה מכך – לסטודנטים מוצעת נסיעת לימודים ללונדון, שבמסגרתה הם נחשפים לחברות פיננסיות בינלאומיות ולשיטות העבודה הנהוגות בהן, תוך מתן אפשרות ליצור קשר עם החברות הללו תוך כדי הלימודים.
בלי להגזים – הסגל הטוב ביותר
אוניברסיטת רייכמן ידועה באיכות הסגל האקדמי של האוניברסיטה. כך גם בתוכנית התואר השני בכלכלה פיננסית – הסגל מורכב ממומחים מהפרקטיקה ומאוניברסיטאות מובילות בארץ ובעולם. פעמים רבות מלמדים המרצים את אותם הקורסים גם באוניברסיטאות מובילות בארה"ב. דנה פישביין, בוגרת העובדת כאנליסטית בחברת אמזון, מתארת חווית לימודים יוצאת דופן: "המרצים שלנו היו ברמה יוצאת דופן. אני יכולה לספר שפרופ' אמיר ירון, שהיה מרצה ב-Wharton, טרם מינויו לתפקיד נגיד בנק ישראל, הגיע במיוחד לארץ כדי להעביר לנו קורס במימון בינלאומי. אני לא מכירה הרבה אוניברסיטאות שעושות את זה".
מלימודים היישר לעבודה נחשקת
אוניברסיטת רייכמן מתווה לבוגרי תוכנית התואר השני בכלכלה פיננסית מסלול מהיר להשתלבות בחברות המובילות בארץ ובעולם. הבוגרים יוצאים אל שוק העבודה כאשר הם מצוידים בכלים הפרקטיים והעדכניים ביותר, הניתנים ליישום באופן מיידי. כבר במהלך הלימודים מוצעות לסטודנטים מספר אפשרויות להתמחות, בין היתר במשרדים ממשלתיים, משרדי ייעוץ, חברות סטארט-אפ, גופים פיננסיים ועוד – התמחויות שבחלקן סללו את הדרך להצעת עבודה במשרה מלאה. דנה פישביין: "אני יכולה לומר שהמרצים שלנו עשו הכל, פשוט הכל, כדי לעזור לסטודנטים למצוא עבודה לאחר הלימודים. הם פרשו רשת קשרים יוצאי דופן שהם מטפחים אותה עד היום. הנטוורקינג הזה הוא יתרון אדיר שיש לאוניברסיטת רייכמן".