מלחמת הצללים: החברה שבחזית זירת הסייבר
מלחמת הצללים: החברה שבחזית זירת הסייבר
בעידן שבו איומי סייבר הופכים למתוחכמים יותר מיום ליום, חברת פאדום (Faddom) מציבה את עצמה בחזית ההגנה הדיגיטלית. החברה, שנוסדה על ידי מומחי אבטחת מידע, מתמחה במיפוי מלא של סביבת המחשוב (IT) ובאספקת פתרונות מתקדמים להגנה מפני מתקפות סייבר
מעל 13 מיליון דולר גייסה חברת פאדום (Faddom) מאז החלה את פעילותה, אי שם ב-2021, וגם אביב הוקר, מייסד שותף ו-CRO בחברה, הופתע מהקפיצה מכמות הפניות והתעניינות בחברה בשנה האחרונה. "מאז ה-7 באוקטובר חלה עלייה משמעותית בהיקף המתקפות על ארגונים ממשלתיים וחברות פרטיות וציבוריות בארץ" מספר הוקר, "המודעות להגנה על הפרטיות והנכסים תמיד היו בטופ אופ מינד של מנהלי ארגונים וחברות אבל היום, לאור המצב, חזית הסייבר נמצאת בראש סדרי העדיפויות, זה לא מוצר משלים אלא מוצר חובה".
בין החברות שמשתמשות במערכת של החברה ניתן למנות את קוקה קולה, פולקסווגן, בנק ישראל, התעשייה האווירית, אל על, שופרסל, רוב חברות הביטוח, משרדים ממשלתיים ואוניברסיטאות ועוד. "בעולם שבו ארגונים מעבירים יותר ויותר מהפעילות שלהם לענן, היכולת לזהות ולנטר את כל הנכסים הדיגיטליים הופכת קריטית, מיפוי מלא של סביבת המחשוב (IT) והתלויות שלו הוא הצעד הראשון והחיוני בכל אסטרטגיית אבטחת סייבר, ללא הבנה מלאה של הנכסים הדיגיטליים שלך, אתה למעשה מנהל קרב עיוור מול האקרים פוטנציאליים" לדברי הוקר. בנוסף למעבר הגובר לענן ציבורי, אנו עדים לעלייה ניכרת באימוץ פתרונות ענן היברידי, המאפשרים לארגונים לשלב באופן אופטימלי בין תשתיות מקומיות לבין שירותי ענן ציבוריים. ענן היברידי מספק גמישות מוגברת ומאפשר לארגונים ליהנות מהיתרונות של קנה מידה רחב, זמינות גבוהה וגמישות תפעולית, תוך שמירה על שליטה הדוקה על התשתיות הקריטיות והמידע הרגיש. לדברי הוקר, "ארגונים רבים פונים אלינו כדי למפות את כלל הנכסים שלהם, בין אם הם נמצאים בתשתיות מקומיות, בענן פרטי או ציבורי. הפתרונות שלנו מעניקים להם יכולת לנטר את כל המערך בצורה אחודה ולהבטיח הגנה מקיפה ורציפות תפעולית בכל סביבה."
אז מה בעצם הטכנולוגיה של פאדום (Faddom) מעניקה לאותם חברות? מהו אותו קיר הגנה דיגיטלי? הוקר מסביר: "הטכנולוגיה שלנו מאפשרת לארגונים לקבל תמונה מלאה ועדכנית של כל סביבת המחשוב שלהם בין אם היא בענן, תשתית מקומית ועוד, כולל שרתים, בסיסי נתונים, ואפליקציות. מידע זה חיוני לזיהוי נקודות תורפה ולהבטחת כיסוי אבטחתי מלא זאת לצד מגוון פתרונות להגנה וזיהוי של מתקפות סייבר על התשתית המחשוב. אנחנו מספקים ניטור רציף של הפעילות ברשת וזיהוי וטיפול בנקודות תורפה לפני שהאקרים יכולים לנצל אותן. אפשר לדמות את זה, אם נגלוש לעולם הרפואה, לבדיקות רנטגן מקיפות שמזהות נקודות חולשה בגוף שמהם עלולה לבוא מחלה סופנית. ניטור וזיהוי מוקדם יהפוך את ההתמודדות להרבה יותר פשוטה ואף ביכולותיו להעלים אותה, מה שיחסוך משאבים רבים וקריטיים". הדו"ח השנתי של מערך הסייבר הלאומי הצביע על עלייה של כ-43% בדיווחים על מתקפות סייבר בתקופה של סוף 2023 לעומת 2022 וכפי שאנו עדים גם ב-2024 הניסיונות ממשיכים ביתר שאת. "בעולם שבו מתקפות סייבר הופכות למתוחכמות יותר ויותר, ארגונים חייבים לאמץ גישה פרואקטיבית לאבטחה" מסכם הוקר. "זה לא רק עניין של הגנה על נכסים דיגיטליים, אלא על המוניטין, האמון של הלקוחות, ולעתים אף על הביטחון הלאומי."