איך שומרים על יציבות בהתחדשות עירונית על רקע האינפלציה והריבית העולה?
איך שומרים על יציבות בהתחדשות עירונית על רקע האינפלציה והריבית העולה?
בעידן של אינפלציה ועליית ריביות, איך מוצאים יציבות בתחום ההתחדשות העירונית? יוסף רמאל, סמנכ"ל פיתוח עסקי, קבוצת נרשא, על השפעת המצב הכלכלי על קצב הפרויקטים ועל מחירי הדיור, על פיזור סיכונים ועל בחירה נבונה של יזם בהתחדשות עירונית
על רקע האינפלציה הגבוהה והריבית עולה, בעלי דירות ויזמים מחפשים יציבות בתחום ההתחדשות העירונית. יוסף רמאל, סמנכ"ל פיתוח עסקי, קבוצת נרשא מספר כי כללי המשחק השתנו וכי הקבוצה שוקלת כיום בכובד ראש כל לקיחת סיכון. לדבריו, כאשר רוכשים קרקע בסכום מסוים ונתקלים בעלויות מימון שגדלו משמעותית, הדבר יכול להפיל לא מעט פרויקטים בעולם ההתחדשות העירונית.
באשר להאטה אפשרית בקצב הפרויקטים, רמאל מקווה שהדבר לא יקרה, משום שהביקוש ימשיך, ואם כמות הדירות הזמינות תהיה נמוכה, המחירים ימשיכו לעלות.
בכל הנוגע לסיכונים של יזם התחדשות עירונית אשר נפגש עם ההכנסה רק בסוף הפרויקט שיכול לקחת מספר שנים, רמאל מספר כי התובנה של אביו, מייסד הקבוצה, היתה פיזור סיכונים וכניסה לעולם היזמות, לאחר שהיה קבלן ביצוע של משרד ראש הממשלה, משרד הביטחון, רפאל ועוד. כך, אומר ראמל, פרויקט יכול לקחת מספר שנים אך ליזם יש עדיין מרווח נשימה ויכולת לחכות עד לקבלת ההכנסה בפועל.
מדוע חשוב לבחור בקבלן שלא יקרוס באמצע הפרויקט? מה המשמעות של בחירת יזם שהוא גם קבלן ביצוע? ומהם הפרמטרים החשובים לבדיקה אצל קבלן, כדי שלא יעמוד בפני סכנה מיידית על כל תשלום שלא מתקבל בזמן? הצטרפו אלינו לדיון המלא.