בין 8 ל-12 שנים: איך מקצרים פרויקטים בהתחדשות עירונית?
בין 8 ל-12 שנים: איך מקצרים פרויקטים בהתחדשות עירונית?
כבר יותר מעשור, התחדשות עירונית היא אחד מאמצעי ייצור ההיצע המרכזיים בענף הנדל"ן בישראל. על מנת לקצר תהליכים ולהאיץ את קצב הפרויקטים, אלון שחף, מנכ"ל טר ארמה ייזום ובינוי, מתאר שלושה צעדים מהותיים, ובראשם הכרה בחשיבות התחום מצד הממשלה מבחינת אכיפת ההנחיות והקצאת משאבים נכונים
פרויקט תמ"א 38 מייצר היצע חיוני של דיור בלב הערים המרכזיות, באזורים בם אין עתודות קרקע לבנייה. פרויקט פינוי-בינוי יכול להכפיל ואף לשלש את כמות יחידות הדירות במתחם, אך הוא ארוך ומורכב. איך אפשר לקצר את התהליכים ולשפר את התרומה של ההתחדשות העירונית למצוקת הדיור בישראל?
אלון שחף, מנכ"ל טר ארמה ייזום ובינוי, מתאר שלושה צעדים חיוניים בדרך לקיצור הזמן הנדרש לפרויקט התחדשות עירונית: הראשון הוא הכרה של הממשלה בחשיבות של התחום, מעבר להקמת הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית והמנהלות בעיריות – יש לאכוף את הנחיות הממשלה, לאתר צווארי בקבוק, לפתוח אותם ולספק את המשאבים הנכונים לשם כך.
בנוסף, שחף אומר כי חיוני להתנהל בשקיפות ובאחידות מבחינת מידע והגדרת הזכויות המותרות והתכנון האפשרי – על מנת לקצר ביורוקרטיה ולמנוע סחטנות מכל הגורמים.
הצעד השלישי, לדברי שחף, הוא הצבת יעדים לרשויות, כאשר אם רשות עומדת ביעדי התחדשות עירונית, היא מקבלת תמריצים ומשאבים.
מה ההבדל בין תמ"א 38 לפינוי בינוי והאם הם יכולים להתקיים במקביל? ואיך מוודאים שהיזם הנבחר הוא היזם הנכון עבורכם? הצטרפו אלינו לכל התשובות.