איך הגיעה ירושלים לנתוני שיא של הוצאת היתרי בנייה?
איך הגיעה ירושלים לנתוני שיא של הוצאת היתרי בנייה?
בשנה האחרונה הגיעה ירושלים לנתון מרשים של 7,500 היתרי בנייה ליחידות דיור, ו-2024 הולכת להיות שנת שיא בהתחדשות עירונית. ישבנו לשיחה עם אינג' יואל אבן, מהנדס העיר ירושלים, לשמוע על ההישגים והתוכניות של עיר הבירה.
אינג' יואל אבן, מהנדס העיר ירושלים זוקף את ההצלחה הכבירה לשלושה פרמטרים. א. הרצון לחזק את ירושלים באמצעות יחידות דיור שיתנו מענה לזוגות צעירים שיבואו לעיר. ב. יכולת לעבוד מול יזמים ומתכננים, לקדם במרץ תוכניות שאושרו בתב"ע ולדחוף להיתרים. ג. אמונה בדרך, לא להיכנע למשבר כלכלי או למצב בטחוני, לערוך ישיבת עם צוותי רישוי, לבנות מערך מקצועי ולהגיע ליעדים.
אבן מציין שהתחדשות עירונית היא אג'נדה מרכזית בירושלים. בתוך שנתיים הגיעו ל-4,000 יח"ד ורואים ב-2024 את שנת הפריצה הגדולה עם עשרות אלפי יח"ד בתב"עות מאושרות.
אחד האתגרים הוא האוכלוסייה החרדית המהווה כשליש מהעיר. לדבריו, חשוב להיות קשובים לצרכי האוכלוסייה החרדית, לקיים שיח שוטף עם רבנים ומנהיגי קהילות, במטרה לעודד התחדשות עירונית. למרות שחלק מהחרדים מתנגדים לבנייה לגובה, ניתן לחשוב על פתרונות יצירתיים כמו ניצול שטחי חניה ועוד.
לגבי השמועה בדבר חיכוכים מאוד קשים בין עיריית ירושלים לרמ"י, אבן טוען שזה לא מדויק. אבן טוען כי מתקיים שיתוף פעולה נרחב עם רמ"י במטרה לקדם פרויקטים בפורומים מקצועיים ואחרים. יחד עם זאת זה כן נכון שיש אי הסכמות לגבי מספר נושאים שבהם יש מחלוקת, בעיקר כשאלו עלולים לפגוע בשטחים ירוקים שהם המתווה השימורי של ירושלים והריאות הירוקות של העיר והמדינה. ראש עיריית ירושלים הצהיר באופן חד משמעי שלא שההגנה על הטבע והסביבה הם בחזית העשייה העירונית וכי לא יניח לבנות באזורים אלו וכל יזם שיחליט להשתתף בזה, שם כספו על קרן הצבי. ברקע זה יש להביא בחשבון שבירושלים מקדמים מספר גדול ומספיק של יח"ד מבלי לפגוע בשטחים הירוקים ופתוחים.
הצטרפו אלינו לכתבה המרתקת עם יואל אבן כדי לשמוע עוד על תוכניותיה של ירושלים לשנת 2024.