מהן הסיבות להתנגדויות דיירים לקידום פרויקט פינוי בינוי וכיצד ניתן להתגבר עליהן? עו"ד יאיר שלו מסביר
מהן הסיבות להתנגדויות דיירים לקידום פרויקט פינוי בינוי וכיצד ניתן להתגבר עליהן? עו"ד יאיר שלו מסביר
האם הורדת רף ההסכמה בפרויקטים של פינוי בינוי תאפשר התגברות מהירה יותר על התנגדויות הדיירים ומדוע חשוב לנצל אותה כדי לקדם פרויקטים כמה שיותר מהר?
הורדת רף ההסכמה הנדרש בפרויקטים של פינוי בינוי מ-80% ל-67% צפויה להוביל לקיצור ניכר בלוחות הזמנים של פרויקטים של פינוי בינוי. ההתנגדויות והמחלוקות שמתהוות לקראת כל פרויקט הקשו מאוד על ההגעה לרף הסכמה של 80%, אך כעת, עם הורדת הרף, צפוי שיהיה קל יותר לגבש את ההסכמות הדרושות לטובת הפרויקט, וניתן יהיה להוציא פרויקטים לפועל במהירות גדולה יותר.
בשיחה עם עו"ד יאיר שלו, בעלים במשרד עורכי הדין יאיר שלו ושות', המתמחה בתחום ההתחדשות העירונית, שמענו על ההתנגדויות הנפוצות ביותר של בעלי הדירות והבנו כיצד הורדת הרף תאפשר להתגבר עליהן. עו"ד שלו הצביע על נושא התמורות שמעורר התנגדויות רבות, וכן על האמון הנדרש מצד בעלי הדירות, שפעמים רבות מתקשים לסמוך על בעלי המקצוע ואפילו על התהליך עצמו.
הורדת רף ההסכמה, מסביר עו"ד שלו, היא הזדמנות מצוינת לזרז תהליכים ולהוציא לפועל פרויקטים של התחדשות עירונית – בדחיפות. המון בניינים ברחבי הארץ לא כוללים ממ"דים, המון בניינים מוגדרים כמבנים מסוכנים וכעת, עם בוא החורף, המצב רק הולך ומחמיר והסכנה גדלה ככל שהפרויקטים מתעכבים. עו"ד שלו מפציר בפני בעלי הדירות לנצל את הורדת רף ההסכמה כדי להתגבר על ההתנגדויות וההתכתשויות, ולטפל בבניינים הקיימים כמה שיותר מהר.