סגור

SolidCAM, המובילה את תוכנות CAM לעיבוד השבבי, מביאה לישראל את בשורת מדפסות התלת מימד במתכת

שיתוף פעולה בין SolidCAM ו-Desktop Metal יאפשר לשווק ללקוחות SolidCAM בארץ ובעולם מדפסות תלת מימד, המייצרות חלקי מתכת ולסייע להם להפוך את תהליכי הייצור למהירים, יעילים ומשתלמים יותר. חלקים המודפסים בתלת מימד משולבים כבר כיום במגוון תעשיות, ממכוניות ועד מוצרים דנטליים.

(סרטון הדגמה של הדפסת חלק מתכת במערכת shop וגימור במכונת CNC)
הדפסת תלת מימד במתכת היא העתיד של הייצור התעשייתי
בשנים האחרונות, יצרניות הענק מגלות עניין הולך וגובר בהדפסת תלת מימד של חלקי מתכת. אחד התחומים החמים שנהנים מהדפסות, תלת מימד הוא התעשייה הביטחונית, שהייתה מהראשונות לאמץ את טכנולוגיות הייצור המתקדמות, וכמובן גם תעשיית הרכבים החשמליים, בה רוב הרכיבים הפנימיים מתוכננים ומיוצרים מאפס, תוך שימוש במדפסות תלת-מימד. תעשיות נוספות כוללות תעופה, חלל, ספנות, רפואה ועוד ענפי ייצור - כולם נעזרים בהדפסות תלת מימד של חלקי מתכת על מנת להפחית משקל חלקים ומוצרים, לייצר בהתאמה אישית ללקוח, לחסוך חומרים, להוזיל עלויות, ובאופן כללי להאיץ ולייעל את תהליכי התכנון והייצור.
לאחרונה, הצטרפה לשוק החם של הדפסות התלת מימד במתכת חברת SolidCAM, מהחברות המובילות בעולם בתחום תוכנות CAM לעיבוד שבבי ממוחשב (CNC), שעם לקוחותיה נמנות יצרניות רכב כמו טויוטה, הונדה, יונדאי, פולקסווגן וסקודה, דרך חברות טכנולוגיה כמו אינטל, HP, פייסבוק, אמזון, פנסוניק, ניקון וקנון, חברות התעופה והחלל איירבאס ו- SpaceX, תעשיות בטחוניות כמו אלביט, רפא"ל והתעשייה האווירית, ועד ענקיות מוצרי צריכה כמו פרוקטר אנד גמבל, בוש וצמיגי מישלן.
SolidCAM מגיעה לשוק הדפסות התלת מימד במתכת כשהיא נושאת עמה בשורה – שילוב הדפסת תלת מימד במתכת יחד עם CNC. ד"ר אמיל סומך, מייסד ומנכ"ל חברת SolidCAM, אומר כי "כיום יש בעולם כ-20,000 בתי מלאכה ומפעלי CNC שמשתמשים בפתרונות התוכנה של SolidCAM. שאלנו את עצמנו לאן אפשר להתקדם ולחדש, וזיהינו את טכנולוגיית הדפסת תלת מימד במתכת בתור המשלימה האידיאלית לתהליכי ייצור ב-CNC".
SolidCAM יזמה שיתוף פעולה אסטרטגי עם Desktop Metal, מהחברות המובילות בעולם בהדפסות תלת מימד במתכת ובפולימרים. שיתוף הפעולה מאפשר לשלב, לראשונה, בין שתי שיטות ייצור שעד היום התנהלו בנפרד – Additive ו-Substractive. ד"ר סומך מסביר: "ייצור בשיטת Additive בא להשלים את ייצור ה-CNC, שפועל על עיקרון Substractive. הודות לטכנולוגיה המשולבת ניתן יהיה לייצר מוצרים מתוחכמים ומורכבים שעד היום לא היה ניתן לייצר בשיטות מסורתיות". בעתיד הקרוב, ענפי התעשייה הולכים לעבור התייעלות ולהיפתח לאפשרויות חדשות, כשיצרנים ובתי מלאכה יוכלו להדפיס ב-CNC חלק אחד באלומיניום ובהדפסה תלת מימד חלק משלים בסיב פחמן ולשלב בין השניים.
ליהנות מהטוב בכל העולמות – עיבוד שבבי משולב בהדפסת תלת מימד
על מנת להבין מעט יותר את עקרונות השיטות וההבדלים ביניהן: Subtractive Manufacturing של עיבוד שבבי היא פעולה של הורדת חומר על ידי חריטה, כרסום או קידוח. לעומתה, Additive Manufacturing, שבתרגום חופשי משמעותו "ייצור מתווסף" או "הוספת חומר", היא אותה טכנולוגיה חדשנית של הדפסות תלת מימד, שמבוצעת על ידי הוספת שכבות חומר גלם אחת על גבי השנייה עד לכדי יצירת גוף תלת מימדי.
חלקי מתכת המודפסים בתלת מימד נדרשים פעמים רבות לעבור תהליך גימור והתאמות עדינות בשיטת CNC לצורך השלמת תהליך הייצור. לכן היה זה טבעי שחברה כמו SolidCAM, שלה היכרות עמוקה ורבת שנים עם תחום ה-CNC, תהפוך למובילת השוק בכל מה שקשור לייעוץ, הכשרה והטמעת ייצור בשיטת CNC בשילוב הדפסת תלת מימד של מתכת.
שליטה דיגיטלית בתהליך ההדפסה מאפשרת לבצע שינויים דינמיים ברכיבי המוצר מבלי שחייבים לשנות את כל תהליך הייצור, תוך חיסכון משמעותי בזמן ובעלויות הייצור. כך, בעצם, יוכלו היצרנים ליהנות מהטוב בכל העולמות - כרסום ממוחשב שנותן מהירות, דיוק ואיכות, והדפסת תלת מימד, המאפשרת גמישות ויכולות מתקדמות.
2 צפייה בגלריה
ד"ר אמיל סומך, מייסד ומנכ"ל חברת SolidCAM, וריק פולופ, מייסד ומנכ"ל Desktop Metal, בכנס של סולידקם שנערך בתל אביב באוקטובר
ד"ר אמיל סומך, מייסד ומנכ"ל חברת SolidCAM, וריק פולופ, מייסד ומנכ"ל Desktop Metal, בכנס של סולידקם שנערך בתל אביב באוקטובר
ד"ר אמיל סומך(משמאל), מייסד ומנכ"ל חברת SolidCAM, וריק פולופ, מייסד ומנכ"ל Desktop Metal, בכנס של סולידקם שנערך בתל אביב באוקטובר
(סולידקם)
שיתוף פעולה ראשון מסוגו בין שתי ענקיות טכנולוגיות
בחודש אוקטובר האחרון נערך במלון הילטון בתל-אביב כנס ראשון מסוגו שיזמה SolidCAM, בו השתתפו כ-250 נציגים של כל הסניפים והמפיצים של SolidCAM ברחבי העולם, והוכרז בו על שיתוף הפעולה עם חברת Desktop Metal. ריק פולופ, מייסד ומנכ"ל Desktop Metal, שנשא דברים בכנס, אמר כי "שיתוף הפעולה ההיסטורי בין Desktop Metal לבין SolidCAM יאפשר לעוד חברות ולקוחות לנצל את היתרונות האדירים הגלומים בשילוב הדפסות תלת מימד במתכת עם שיטות CNC מתקדמות, ולייעל את תהליכי הייצור, כמו גם לפתוח הזדמנויות לליין חדש של מוצרים שטרם ניתן היה לייצר עד היום".
חברת Desktop Metal מתמחה בטכנולוגיות ההדפסה המתקדמות בשוק, שפורצות את גבולות החומרים המקובלים, ומאפשרות הדפסת חלקי מתכת, אותם ניתן למצוא ברוב ענפי התעשייה – למשל אצל יצרניות הרכב טויוטה, פורד, BMW, ניסן, רנו, בחברות רפואיות כמו Medtronic ו-Boston scientific, בתעשיות כבדות של סימנס, בוש וג'נרל אלקטריק וביצרניות ענף הצרכנות, בהן אדידס, LG ועוד. לאחרונה נכנסה החברה גם לתחום הדפסת הפולימרים, ביניהם סיב פחמן שחזק כמו אלומיניום וקל ממנו.
Desktop Metal מייצרת שתי מדפסות מובילות לתעשייה – האחת היא Studio 2, המשמשת להדפסת סדרות קטנות של עשרות חלקים בלבד. המדפסת השנייה - Shop System, פועלת בשיטה המתקדמת ביותר בשוק, כשהיא מיועדת לייצור מהיר וסדרתי של חלקים רבים.
2 צפייה בגלריה
ד"ר אמיל סומך ליד מדפסת תלת מימד של דסקטופ מטל מסוג shop, במרכז סולידקם בגרמניה
ד"ר אמיל סומך ליד מדפסת תלת מימד של דסקטופ מטל מסוג shop, במרכז סולידקם בגרמניה
ד"ר אמיל סומך ליד מדפסת תלת מימד של דסקטופ מטל מסוג shop, במרכז סולידקם בגרמניה
(סולידקם)
בעקבות שיתוף הפעולה בין שתי החברות, מדפסות אלו ישווקו ויימכרו ללקוחות SolidCAM דרך סניפי החברה בארץ ובחו"ל ובהמשך דרך מפיצים נוספים באירופה, אסיה וארה"ב. ניתן אף יהיה להתרשם מיכולות מדפסות התלת מימד בחדרי הדגמה ייעודיים, הממוקמים בגרמניה, ארה"ב, הודו וישראל. ד"ר סומך מרחיב: "הקמנו במדינות שונות בעולם מרכזים טכנולוגיים ללימוד וחקר הדפסות התלת מימד, ואנו ערוכים להציע לכלל לקוחותינו הכשרה מקיפה של התהליך המשולב בין הדפסה תלת מימד ו-CNC, כולל הענקת תמיכה מלאה לתהליכי הייצור עם המדפסות החדשות."