האירוע של בכירי BNY Mellon שהפגיש בין חברות פורטפוליו ההשקעות שלו בישראל
האירוע של בכירי BNY Mellon שהפגיש בין חברות פורטפוליו ההשקעות שלו בישראל
רומן רגלמן והנס בראון מ- BNY Mellon הנחו פאנל בנושא 'מיקוד הכוח של חדשנות ישראלית באמצעות שיתוף פעולה'. מה הם אמרו?
BNY Mellon (בנק אוף ניו יורק מלון) ערך לאחרונה מפגש בנוכחות חברות הפורטפוליו שלו בישראל, נציגי בנקים, בעלי חברות הון סיכון ומובילי שוק, במרכז החדשנות שלו בתל אביב. מנכ"ל שירותי ניירות הערך של BNY Mellon רומן רגלמן, והיו"ר העולמי לחדשנות ארגונית וסמנכ"ל מידע לטכנולוגיה ארגונית - הנס בראון, הנחו פאנל בהשתתפות איתי רביד - מנכ"ל BondIT, רועי סעדון - מנכ"ל AccessFintech, מיכאל שאולוב - מנכ"ל Fireblocks ועידית מועלם - שותפה ב-Pitango Growth Fund, ובה שיתפו חברי הפאנל תובנות וחוויות כיצד למקד את כוחה של החדשנות הישראלית במרחב הפינטק.
רגלמן הדגיש את טביעת הרגל המשמעותית והצומחת של BNY Mellon בישראל, ואמר שהוא ובכירים נוספים בחברה מבקרים כאן משלוש סיבות מרכזיות: הלקוחות שלה, הסביבה הייחודית ומגזר פינטק מושך ומעניין בקנה מידה עולמי. את הפאנל פתח כריסטופר פורטר -בכיר ב- BNY Mellon ישראל, ששיבח את "השינוי, הצמיחה והחדשנות שיוצאים מישראל".
בהנחיית האנס בראון מ- BNY Mellon הקהל שמע כיצד המוסד הפיננסי העולמי משתמש בטכנולוגיה כדי לשנות את המודל של התעשייה הפיננסית ומטפח ומאמץ רשת של שותפים המשתפים נתונים ותורמים לסטנדרטיזציה של זרימת מידע ונוהלי עבודה. "אנחנו רוצים לגרום לנתונים לעבוד לטובת בעלי הנתונים", אמר רועי סעדון, מנכ"ל AccessFintech במהלך הפאנל.
כשנשאלה על תחומי צמיחה ספציפיים בתחום הטכנולוגיה, השותפה ב-Pitango Growth Fund, עידית מועלם, הדגישה כיצד קהילת הפינטק מסתגלת לעלייתם והטמעת כלים, שמותאמים להתפתחות כלכלת היוצרים. לפיטנגו שלוש קרנות מקבילות: Pitango First ,Pitango Growth ו-Pitango HealthTech, והיא גייסה יותר מ-250 מיליון דולר בסך הכל.
מיכאל שאולוב, מנכ"ל חברת Fireblocks הישראלית, המאבטחת נכסים דיגיטליים, השלימה במרץ 2021 סבב גיוס של 133 מיליון דולר מ- BNY Mellon וכן מקרן הגידור Coatue Management, חברת ההשקעות Ribbit Capital, חברת הון הצמיחה Stripes ו-SVB Capital, והוא ביקר את האופן שבו ישראל מקשה על הגישה למטבעות קריפטו בהשוואה לארצות הברית או לאיחוד האירופי, אך בכל זאת שיבח את "תחיית המתים" שראה מגזר הקריפטו בחודשים האחרונים: "אני מקווה שיהיו שינויים רגולטוריים", אמר.
Fireblocks הפכה לאחרונה לסטארט-אפ השלישי בגודלו בישראל, עם שווי של 8 מיליארד דולר - פי שלושה משוויה חצי שנה קודם לכן. החברה עוסקת ביצירת תשתית מאובטחת לעסקאות במטבעות קריפטוגרפיים שמשנים את העולם הפיננסי כולו.
BondIT מספקת טכנולוגיות חיזוי ללקוחות ניהול עושר ומוסדיים באמצעות אופטימיזציה של תיקי הכנסה קבועה. המנכ"ל שלה, איתי רביד, סיפר כיצד החברה הפכה לבוגרת תוכנית האקסלרטור של BNY Mellon המיועדת לסטארט-אפים: "התוכנית עזרה לנו להתגבר על אתגרים", אמר. "קשה לשכנע בנק ללכת עם חברה קטנה כמונו. הדרך היחידה היא לשתף איתם פעולה. ברגע שהבנו את זה, וכדי לעבוד עם הרצונות והצרכים של הבנק, ניתן היה להגיע לשלב הזה. תוך תשעה חודשים השתלבנו עם ספקים ויצאנו לשוק".
לאחר הפאנל, בראון שוחח על מחשבותיו כיצד סקטור הבנקאות יעבוד עם חברות הזנק ופינטק בכל הגדלים בעתיד: "הן המוסדות הפיננסיים המבוססים והן הסטארט-אפים צריכים לשמור על בהירות ולזהות מהי הבעיה, או לאיזו אישיות-לקוח הם פונים, ויש להם הגדרות ברורות של איך נראית הצלחה", הוא אמר."אני מאמין בתוקף שצריך לחדש, צריך להיות אמין וצריך להיות גמיש, אם אתה עושה את מה שאנחנו עושים. זה לא 'או', זה 'ו', אנחנו בצדק גאים בהתמקדות שלנו בשניהם".
BNY Mellon פועל כבר 238 שנים ויש לו נכסים בשווי של 45.5 טריליון דולר בפיקדון ובניהול, הנוגעים לכ-20% מהנכסים הניתנים להשקעה בעולם. החברה פועלת ב-35 שווקים ומיוצגת ביותר מ-100 שווקים שונים. בישראל, החברה מפקחת על כ-40 מהנדסים שעובדים ממרכז הפיתוח והחדשנות שלה על טכנולוגיות חדשות לתחום הפיננסי. כמו מגזרים רבים, תחום הפינטק ראה מספר השקעות חסרות תקדים בישראל, שהיוו 17% מסך ההשקעות כולו במדינה בשנת 2021 (4.5 מיליארד דולר מתוך 27 מיליארד דולר). המספר הזה הושג, לא מעט, בזכות טכנולוגיות Web3 ופיתוח בתחום הקריפטו.
"אנו פומביים מאוד לגבי הנוכחות שלנו, כדי לתמוך בלקוחות שלנו בעולם העתידי של הנכסים הדיגיטליים" הסביר בראון. "אנחנו מתמקדים באספקת פלטפורמות המאפשרות ללקוחות שלנו לשמר ולהיות מעורבים עם נכסיהם הדיגיטליים ביחד איתנו, באותו האופן שבו הם מטפלים כיום בנכסיהם המסורתיים. אנו צופים עתיד שבו המוסדות הטובים בעולם יראו בנו כאפוטרופוס הבחירה שלהם לנכסים דיגיטליים".
לאחרונה פורסם, כי BNY Mellon השקיעה ב-Talos, חברת תשתית נכסים דיגיטליים שהוקמה על ידי שני ישראלים וגייסה 105 מיליון דולר בסבב סדרה ב'. הסבב העריך את ספקית הטכנולוגיה למסחר בנכסים דיגיטליים ביותר ממיליארד דולר. "אנחנו כאן כדי לספק את התמורה הטובה ביותר ללקוחות שלנו. ככל שהצרכים של הלקוחות שלנו מתפתחים, אנחנו ממשיכים להתפתח איתם ולהאיץ את היכולת שלנו לצפות את הצרכים שלהם ולספק אותם", סיכם בראון.