סגור
ניוז רום גג חדשדסקטופ

4 הטעויות הגדולות שמשקיעים מתחילים עושים

מהן הטעויות המרכזיות שמבצעים סוחרים מתחילים בשוק ההון – ואיך אפשר להימנע מהן?

רובנו מכירים את הפתגם הידוע לפיו אי אפשר להכין חביתה בלי לשבור כמה ביצים. ואכן, בתחומים רבים תהליך הלמידה כרוך בניסוי וטעיה, שכולל ביצוע טעויות ולמידה מהן. גם הכניסה לעולם ההשקעות מצריכה למידה, וכרוכה במקרים רבים בביצוע טעויות של מתחילים. זה לא אומר שאי אפשר להימנע מהמרכזיות שבהן...
הנה 4 הטעויות הנפוצות שמשקיעים מתחילים מבצעים והדרך להימנע מהן, כדי לשבור כמה שפחות ביצים בדרך לרכישת מיומנויות השקעה חשובות.
2 צפייה בגלריה
חשוב  לרכוש כלים ומיומנויות חדשות
חשוב  לרכוש כלים ומיומנויות חדשות
חשוב לרכוש כלים ומיומנויות חדשות
(שאטר סטוק)
טעות #1: לא לבצע השוואת עמלות
בבואנו לקנות סמארטפון חדש, אנחנו מבצעים בלחיצת כפתור השוואת מחירים כדי להוזיל עלויות. לחסוך 300 ₪ בקניית טלפון חדש זה נחמד וחשוב, אך יש מקרים שבהם אנחנו יכולים לחסוך הרבה יותר, למשל בעלויות המסחר בבורסה.
משקיעים מתחילים רבים מביטים על גובה התשואות, בלי להיות מודעים להשפעת ההבדלים בגובה עמלות המסחר בגופים השונים. הבדלים שיכולים לעלות אלפי שקלים בשנה.
בואו ניקח לדוגמה משקיע שפותח חשבון מסחר ובונה תיק השקעות בשווי 50,000 ₪. ככל שחולף הזמן הוא מתמקצע ומחליט להגדיל את תיק ההשקעות ב- 500 ₪ נוספים בכל חודש. בהנחה שהתשואה השנתית הממוצעת תעמוד על 6% והוא ישקיע חזרה את הרווחים, הסכום שיצטבר כעבור 20 שנה יעמוד על 396,531 ₪ ברוטו. איך העמלות יכולות לשנות את התמונה?
אם העמלות שמשלם אותו המשקיע יעמדו על 0.5% בשנה משווי התיק, הסכום שיצטבר כעבור 20 שנה יעמוד על 367,645 ₪ בניכוי עמלות. ואם העמלות יעמדו בממוצע על 1.5% בשנה? במקרה כזה, הסכום שיצטבר כעבור 20 שנה יהיה 316,836 ₪ בניכוי עמלות.
המשמעות: הבדל שנתי של אחוז אחד בעמלות לאורך 20 שנה, שווה בדוגמה הזו 50,809 ₪.
ולכן, כמו שמבצעים השוואת מחירים כשקונים מוצרים, כך חשוב לבצע השוואת מחירים לצורך הוזלת עמלות המסחר. ההבדל בעמלות יכול להיות משמעותי: כך למשל הבנקים גובים דמי ניהול שנתיים ודמי משמרת רבעוניים, לצד עמלות קנייה, מכירה ועמלות מינימום שנחשבות לגבוהות ביחס לבתי השקעות. אקסלנס, לשם המחשה, אינה גובה דמי משמרת. זה לא אומר שהבנקים לא בסדר: זה רק אומר שבשוק חופשי ישנו מגוון רחב של שירותים ומחירים – ואנחנו יכולים לבחור בפתרון המשתלם ביותר עבורנו.
דבר אחד בטוח: ככל שהעמלות יהיו נמוכות יותר, כך הן יכרסמו פחות בתשואות. ופי שכבר הבנו, לאורך השנים ההבדלים יכולים להיות משמעותיים.
טעות #2: להעדיף נוחות על תחכום
לבחירת מערכת המסחר עשויה להיות השפעה רבה על היכולת לקבל החלטות מסחר שוטפות. מכיוון שמערכות מסחר פשוטות מאפשרות לבצע פעולות בסיסיות, לסוחרים מתחילים בשוק ההון לרוב יש נטייה להסתפק בהן. על פניו מדובר בשיקול הגיוני: מדוע צריך מערכת מתקדמת, אם לא מנצלים את יכולותיה?
הניסיון שלנו מלמד שבמקרים רבים עם האוכל בא התיאבון – ומשקיעים רבים שמתחילים בקטן, מגדילים עם הזמן את נפח המסחר וזקוקים לארגז כלים מתקדם יותר כמו שימוש במידע רב, סימולטורים וכלי אנליזה, שמסייעים ליצירת תמונה עשירה יותר.
בחירה בגוף השקעות שמעמיד לרשותכם מערכת מסחר בסיסית, עלולה לעצור אתכם כשתרצו לבצע פעולות מסחר מתקדמות יותר, ואז כבר יהיה קשה יותר לעבור למערכת אחרת. הרעיון הוא לבחור מראש מערכת מסחר שתעמיד לרשותכם מגוון רחב של אפשרויות – ותאפשר לכם לצמוח ולהתפתח כמשקיעים.
טעות #3: להתפשר על איכות הליווי וההכוונה
אחת החוליות החשובות ביותר במסחר עצמאי, במיוחד בתחילת הדרך – היא טיב ההכוונה. היכולת להיעזר באנשי מקצוע שיכווינו ויספקו מידע והמלצות רלוונטיות בהתאם למאפיינים וצרכי ההשקעה שלכם, יכולה להיות משמעותית לא רק ברמת התוצאה – אלא גם ברמת היכולת להגדיל את הביטחון ולהתפתח כמשקיעים.
אך בבואנו לגשת ליועץ ההשקעות בבנק, קשה לנו שלא לשאול את עצמנו מהי מידת המקצועיות שלו? איזה הכשרה עבר אותו היועץ, שאולי שימש אתמול כפקיד בעמדת
ה- טלר? מה תהיה מידת הזמינות שלו עבורנו?
לעומת זאת, משקיעים שפותחים חשבון מסחר בבית השקעות בעל מוניטין ופונים כדי לקבל הכוונה, יכולים לפעול בראש שקט: הם יודעים שההכוונה מתבצעת ע"י אנשי מקצוע מיומנים ובעלי ניסיון בשוק ההון, שההמלצות שלהם מבוססות על מחקר ואנליזה. נטרול החששות מסייע לתיעול האנרגיות ותשומת הלב למקום החשוב באמת: קבלת החלטות השקעה מושכלות. באופן הזה גוברת היכולת לספוג מידע חשוב ולהתפתח בתור משקיעים.
2 צפייה בגלריה
להתפשר על איכות הליווי וההכוונה
להתפשר על איכות הליווי וההכוונה
להתפשר על איכות הליווי וההכוונה
(שאטר סטוק)
טעות #4: לדרוך במקום
בשנים האחרונות רבים מאיתנו מתחילים להבין שמי שלא מתפתח ורוכש מיומנויות חדשות בעולם התעסוקה, עלול להישאר מאחור: עפ"י דוח של הפורום הכלכלי העולמי שפורסם בשנת 2020, 40% מהעובדים יצטרכו לרכוש כישורי ליבה חדשים (מקור: דוח הפורום הכלכלי העולמי, עמ' 6), על מנת להשתלב בעולם התעסוקה החדש שבו מקצועות רבים נעלמים ומקצועות חדשים נוצרים.
כמו בעולם התעסוקה, כך בעולם ההשקעות: חשוב כל הזמן לרכוש כלים ומיומנויות חדשות מכיוון שהידע שמשמש אותנו היום, לא בהכרח יספיק כדי להשקיע מחר. ככה זה כשמתווספים כלי השקעה חדשים, וכשהמציאות משתנה כל הזמן. לשם המחשה, רבים מאיתנו חווים כיום בפעם הראשונה השקעה במציאות אינפלציונית, לאחר שנים של אינפלציה נמוכה וריבית אפסית מאז המשבר הכלכלי ב- 2008.
משקיעים מתחילים שנשארים לאורך זמן באותה נקודת הפתיחה מבחינת הידע והיכולות עשויים לאבד עניין לאורך זמן, וחשוב לא פחות: לגלות אחרי שכבר ביצעו טעויות בלתי מחויבות שחסרים להם כלים חשובים להתמודדות עם המציאות הדינאמית.
רכישה מתמדת של כלים חדשים ושל היכולת להתמודד עם מצבי שוק שונים, תאפשר לנו להתפתח כמשקיעים במציאות משתנה. מסיבה זו כדאי לבחור בגוף השקעות שלצד עמלות אטרקטיביות ומערכות מסחר מתקדמות, יעמיד לרשותכם מעטפת של קורסים, הרצאות, סקירות והכרות עם כלים חדשים שידרבנו אתכם להעשיר באופן שוטף את ארגז הכלים.
הנחת תשתיות נכונה תסייע לכם להימנע מהטעויות הגדולות שמבצעים משקיעים בתחילת הדרך, כדי לבנות ולפתח את עצמכם (ואת תיק ההשקעות) לאורך זמן.

זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות