סגור
שורת הרווח דף כתבה חדש

החוסן הכלכלי של היזם משפיע על הוצאות התחזוקה של הדיירים

גובה והיקף השתתפות היזם נקבע הרבה פעמים בהתאם לחוסנו הכלכלי. עופר אנגל, סמנכ"ל פיתוח עסקי, אנגלאינווסט, מפרט לנו על שירותים, זכויות והטבות שנותנים היום לבעלי דירות בבניין הקיים וגם בבניין החדש.

עופר אנגל, סמנכ"ל פיתוח עסקי, אנגלאינווסט

קיימות היום חברות יזמיות וקבלניות שנותנות שירות גם למצב הקיים בבניין, כחלק משיתוף פעולה עם בעלי הדירות. עופר אנגל, סמנכ"ל פיתוח עסקי, אנגלאינווסט נותן דוגמה שבבניינים ישנים עם מקלטים ישנים מלאי טחב ושלל בעיות, הם לוקחים על עצמם לשפץ את המקלטים כדי לספק פתרון של מרח מוגן לדיירים טרם הריסת הבניין. דוגמא נוספת שמרגע שבעלי דירות חותמים חוזה, החברה גם מספקת פתרנות מימון לנושאי תחזוקת ועד הבניין הקיים.
כאשר מאכלסים את המתחם החדש לרוב יש עליה דרמטית בהוצאות תחזוקה וניהול. מבניין ישן שדמי הועד היו נמוכים עד 200 שקלים לחודש, עוברים לבניין חדש שדמי הועד בו מגיעים ל-500 שקלים בחודש ואפילו יותר. על פי אנגל כחלק מהתמורות הניתנות לבעלי הדירות מעניקים דמי ועד בית בבניין החדש לתקופה של בין 5 עד 10 שנים.
עוד הוא מעלה את נושא מדיניות קרן תחזוקה נוספת בנאמנות. לאחרונה נכנסה מדינית ועדות מחוזיות לספק קרן תחזוקה נרחבת לבעלי דירות למקרים שיכולים לצוץ בבניינים חדשים. מדובר בעלויות שקשורות לתשתית, שברים, בלאי ועוד דברים שבעלי דירות יצטרכו לממן – וכאן בעצם מספקים להם סוג של ביטוח נוסף.
לסיכום, אנגל מתייחס ליתרון של יזם שהוא גם מבצע. זה מתבטא בניסיון של החברה להרים פרויקטים בסדר גודל כזה, ביכולת הפיננסית של חברה לעמוד בהתחייבות שלה לאורך זמן ובמחלקת בדק שיודעת לתת מענה גם לבניין קיים וגם לבניין החדש.
רוצים לגלות באילו עוד הוצאות היזם יכול להשתתף לטובתכם? צפו בכתבה במלואה >>