סערת חברות הארנק: המלצות האוצר מעוררות ביקורת בענף
סערת חברות הארנק: המלצות האוצר מעוררות ביקורת בענף
עו"ד ורו"ח מאורי עמפלי, בעלים של משרד עמפלי עריכת דין מיסים, מסביר את משמעות ההצעות החדשות ומדוע הן מעוררות התנגדות בשוק
"כדי להבין את הסוגיה, צריך להתחיל מההבדל בין מיסוי חד-שלבי לדו-שלבי," פותח את הראיון עו"ד עמפלי. "בעוד שכירים ועצמאים משלמים מס בשיעור של עד 50%, חברות משלמות 23% מס חברות, ורק בעת משיכת דיבידנד מגיעים ל-48%."
עמפלי ממשיך ואומר שהתיקון המוצע יחמיר משמעותית את המיסוי על חברות ארנק. ההצעה החדשה תרחיב את ההגדרה של חברת ארנק. למשל, שותפים הנותנים שירותים לשותפות דרך חברה, שכיום אינם נחשבים לחברת ארנק, יוגדרו ככאלה בעתיד. כך גם בעלי מניות בחברת מעטים שיעסיקו יותר מארבעה עובדים וכיום מוחרגים מתחולת חברת ארנק.
שינוי דרמטי נוסף נוגע לחברות החזקה. משרד האוצר מציע להטיל מס נורמטיבי של 2% על עודפים לא מחולקים, גם אם הושקעו במניות או נדל"ן, ולא רק על כספים 'חונים' בפיקדונות.
הוא מדגיש שהביקורת על ההצעות חריפה. מדובר בפגיעה בזכות הקניין ובעיקרון האישיות המשפטית הנפרדת, ונוצרת אפליה בין חברות חדשות לוותיקות, ובין חברות עם מספר בעלי מניות שונה.
המלצותיו של עמפלי ברורות: מדובר עדיין בתזכיר חקיקה כך שיש להמתין לנוסח הסופי של החוק, אבל כבר כעת כדאי לשקול פעילות באמצעות חברות זרות או חברות בנות, שלא יהיו כפופות למיסוי החדש. זו גם הזדמנות טובה לבחון מחדש את תחולת חוק חברות ארנק על המבנה התאגידי הקיים.
אילו עוד השלכות יש לרפורמה המוצעת בחברות ארנק? צפו בראיון המלא ותגלו >>