האפסייד הבא של תל אביב? זו השכונה הכי חמה בעיר
האפסייד הבא של תל אביב? זו השכונה הכי חמה בעיר
חלקה המזרחי של תל אביב עבר בעשור האחרון תנופת פיתוח אדירה, שבאה לידי ביטוי בראש ובראשונה במחירי הנדל"ן. מהחצר האחורית והמנומנמת של העיר הפכו שכונות כמו יד אליהו, ביצרון ונחלת יצחק מהפך תדמיתי של 180 מעלות, ובזכות פרויקטים רבים של התחדשות עירונית הדביקו את קצב עליית המחירים בשכונות היוקרתיות שממערב לאיילון
על אף כל אלה, מסתבר שעדיין יש במזרח תל אביב "איים" בודדים שטרם התגלו על ידי המשקיעים ועוד רחוקים מלמצות את הפוטנציאל הטמון בהם. דוגמא מובהקת לשכונה כזו היא תל חיים, שכונה קטנה, אינטימית ויחסית לא מוכרת הנושקת לציר השלום ומצויה במרחק הליכה מצומת עזריאלי ואשר צפויה לעבור בשנים הקרובות תנופת פיתוח וחידוש עם פינוי בסיס צה"ל במתחם הורדיצקי והקמת פארק וכ-800 יח"ד.
השלום לו
מיזם בולט ומסקרן נוסף הוא פרויקט The Eastern, המקודם על ידי החברות שיכון ובינוי והתחדשות אורבנית, ומוקם בימים אלה על ציר דרך השלום, בסמיכות לשכונת תל חי.
לכאורה מהווה הפרויקט עוד נדבך בתנופת ההתחדשות העירונית העוברת על האזור, אולם ייחודו הוא בבנייה קומפקטית וידידותית, המתגלמת בשישה בניינים בני 9 קומות בלבד.
"לעובדה שלא מדובר ברבי קומות יש משמעות גדולה, שבאה לידי ביטוי במישורים רבים", אומר איתיאל בן פורת, מנכ"ל התחדשות אורבנית העומדת מאחורי ייזום הפרויקט. "אחד החשובים שבהם הוא ההקטנה הניכרת בעלויות התחזוקה העתידיות של הדיירים. בנוסף, זה מספק פרטיות גדולה יותר ומשרה אווירה אינטימית, ממש כמו בשכונות התל אביביות הקלאסיות של מרכז העיר.
"לזה גם הוספנו אלמנטים עיצוביים שונים שמתכתבים עם סגנון הבנייה בתל אביב ההיסטורית, כמו טיח 'קרץ פוץ' בחזיתו החיצונית של הבניין, וכן שטחים משותפים ירוקים ומטופחים בין ששת הבניינים, שיוצרים אווירה קהילתית חמה. כל זה לא מקרי", מדגיש בן פורת. "מה שהיה חשוב לנו בפרויקט הזה יותר מהכל הוא האופי שלו – שיהיה תל אביבי אמיתי מצד אחד, וירוויח מהיתרונות הייחודיים שמספק הלוקיישן שלו".
המזרח החדש
ואמנם, המיקום של The Eastern הוא יחיד במינו. הוא נמצא במרחק הליכה מפארק אידית וולפסון רחב הידיים וכ-500 מטרים בלבד מקניון גבעתיים ומהתיאטרון העירוני. מתחם מגדלי עזריאלי על שלל מוקדי הבילוי, המסחר והתעסוקה שלו נמצא אף הוא לא רחוק, בהמשכה של דרך השלום.
מבחינה תחבורתית, דומה ש-The Eastern מספק איכות חיים מהגבוהות שניתן לדמיין, כשהוא סמוך למחלף עזריאלי ולירידה לנתיבי אילון, וכן לתחנת רכבת השלום של רכבת ישראל. בשנים הקרובות ייהנו דיירי הפרויקט גם משירותיו של הקו הסגול של הרכבת הקלה שיעבור בסמוך. דרך השלום והצירים החוצים אותה אף מלאים בקווי תחבורה ציבורית ומרושתים בשבילי אופניים, כך שמבחינת ההתניידות לפרויקט ואליו, במיוחד בשעות העומס, מספק The Eastern נוחות מקסימלית.
"ציר דרך השלום מסמל את 'המזרח החדש' של תל אביב, זה שרק עכשיו מתחיל לעשות את הקפיצה הנדל"נית ולהדביק את קצב עליית המחירים של שאר העיר", אומר בן פורת. "זהו ציר מתפתח מאוד עם גישה נוחה בצורה יוצאת דופן מבחינה תחבורתית, שלצד זה נהנה מהקהילתיות המחבקת של תל חיים. הבסיס הצבאי הפועל ברחוב מאז קום המדינה צפוי להתפנות בקרוב, מה שיביא לעוד זינוק משמעותי ברמות המחירים באזור".
ניסיון ועוצמה
תמהיל הדירות ב-The Eastern מגוון למדי, גם בהשוואה לפרויקטים אחרים של התחדשות עירונית. הוא כולל דירות 5-2 חדרים, שהגדולות בהן משתרעות על פני 120 מ"ר ויותר. כמו כן הוא כולל פנטהאוזים מפוארים ודירות גן ייחודיות הבנויות כווילות אורבניות בשני מפלסים – דבר המתאפשר בזכות הטופוגרפיה המדרונית בצדו הדרומי של ציר דרך השלום. The Eastern צפוי להתאכלס בתחילת 2027.
שיתוף הפעולה שבין ענקית הבנייה שיכון ובינוי לבין החברה להתחדשות אורבנית – מחלוצות ההתחדשות העירונית בישראל – הוא ללא ספק אחד מיתרונותיו הבולטים של הפרויקט. בימים אלה מתחילות החברות באכלוס של פרויקט משותף נוסף בתל אביב, בשדרות סמאטס היוקרתי.
"אני מאמין שציר דרך השלום בכלל ושכונת תל חיים בפרט הם האפסייד הבא של שוק הנדל"ן בתל אביב", מסכם דן מויאל, סמנכ"ל השיווק והמכירות של שיכון ובינוי נדל"ן. "ה-The Eastern הוא הזדמנות אמיתית לרוכשי דירות המבקשים לגור בתל אביב במחיר שפוי, עם רמות תמחור הנמוכות מאלה של גבעתיים ואפילו מאלה של יד אליהו. מי שרוצה למשל וילה בביצרון ולא יכול להרשות את זה לעצמו, יכול לרכוש דירה בפרויקט הזה, חמש דקות בלבד מביצרון, או לרכוש דירות בקומות הגבוהות וליהנות מנוף מהמם של קו הרקיע של תל אביב".