אפיק השקעות ה-P2P המוכר והמניב בארה"ב: מהיום גם בשקלים
אפיק השקעות ה-P2P המוכר והמניב בארה"ב: מהיום גם בשקלים
קרן ה-P2P הוותיקה והיציבה של הלמן-אלדובי ששמרה על תשואה חיובית לאורך השנים מאפשרת מהיום להשקיע לא רק בדולרים אלא גם בשקלים, ובעצם כך לנטרל את התנודתיות הנובעת מהחשיפה הדולרית.
התנודתיות בשוק ההון וחוסר הוודאות הכרוכה בהשקעה סחירה הגדילו את הביקוש להשקעות בקרנות P2P הידועות כשוק ההלוואות החברתיות. "משקיעים חוששים מהתנודתיות הגועשת בבורסה ומחפשים אפיקי השקעה אלטרנטיביים מצד אחד וקונסרבטיביים מצד שני, שעדיין יניבו להם תשואה נאה" מסביר נעם ברכה, שותף מנהל בהלמן-אלדובי קרנות השקעה. בשנת 2017 הקימו בהלמן-אלדובי את קרן ה-P2P הראשונה בישראל שפתחה לכלל הציבור אלטרנטיבות השקעה, מהסוג שעד אז היו אפשריות רק למשקיעים כשירים או מוסדיים. היום יוצאת הקרן בבשורה מרעישה לקהל המשקיעים הקיימים והחדשים, שתשנה את הדרך בה מסתכלים על ניהול תיק ההשקעות - השקעה שקלית המגדרת את החשיפה לשער הדולר. "היות ואנו מעוניינים להעניק למשקיעי P2P מגוון רחב יותר של אפשרויות השקעה, פתחנו את האפשרות להשקעה שקלית בנוסף להשקעה דולרית ובכך ליהנות מהשקעה מגוונת ללא קורלציה לגחמות שוק ההון".
השקעה אלטרנטיבית מספקת למשקיעים עוגן בשוק גועש
המשקיעים מודאגים ולא בכדי. בעקבות התפרצות זן אומיקרון והודעות הפד האמריקאי על התארכות האינפלציה וצפי ל – 3 העלאות ריבית עתידיות בשנת 2022, שוק ההון מגיב בתנודתיות רבה, כאופייני למצבים של חוסר וודאות. בתרחיש של עליית ריבית בארה"ב שמטרתה ריסון אינפלציה, אפיקי השקעה עלולים לסבול מהפסדי הון וירידות שערים. מאידך, הריבית האפסית במשק הובילה לכך שבתי השקעות כמו גם הבנקים נאלצים להגדיל את רכיב הסיכון במודל תיק ההשקעות שלהם, על מנת שהמשקיעים אולי יזכו לראות רווח סביר. מכך יוצא שאם בעבר מסלול "סולידי" היה בנוי מ-70% פקדונות ואג"ח ו-30% במניות, היום רכיב המניות יכול לעמוד על 40% ואפילו 50%, כתוצאה מכך רמת הסיכון עולה והמשקיעים חרדים לגורל כספם. באשר לאגרות חוב שעדיין נחשבות לאפיק השקעה סולידי, הריבית עליהן אפסית ועדיין, מי שמושקע בהן חשוף לסיכונים כגון קריסת חברה או תספורות חוב לחברות במצוקה כלכלית. כל זה מוביל לחיפוש אחר אפיקי השקעה אלטרנטיביים כגון קרנות P2P.
הלוואות חברתיות בפיזור רחב ומיקוד בלווים עם דירוג אשראי גבוה
קרן ה-P2P של הלמן-אלדובי היא קרן חוב לא סחירה בעלת פיזור רחב ביותר מ-18,000 הלוואות קצה ומשך חיים קצר לכל הלוואה (כשנה וחצי מח"מ), בתחום האשראי הצרכני בארה"ב. הקרן מספקת אשראי למשקי בית בארה"ב כתחליף להלוואות כרטיסי אשראי, כשההלוואות ניתנות דרך פלטפורמות דיגיטליות גדולות ומוכרות. ההתמקדות היא בלווים בעלי יכולת החזר מוכחת, וזה בזכות העובדה שבארה"ב כל תחום האשראי הצרכני מפוקח ונתון תחת רגולציה מחמירה. ניתוח נתוני הלווים ומתן האשראי מנוהל בטכנולוגיות חדשניות ומבוסס על ניקוד האשראי (FICO) של כל לווה ולווה. נכון להיום הקרן מנהלת סכום של כחצי מיליארד שקל ושומרת לאורך כל השנים מאז הקמתה (יולי 17) על יציבות מוכחת אשר סיפקה עד כה למשקיעים תוצאות חיוביות לינאריות חודש בחודשו, כולל לאורך תקופת משבר הקורונה.
המשקיעים בוחרים אם להשקיע בשקל או בדולר
אם עד היום קרן P2P נתפסה בתור אפיק השקעה דולרי בלבד, כעת נפתחה הדלת למשקיעים המעוניינים להשקיע בשוק האשראי הצרכני בארה"ב גם בשקלים, כך שמדובר בבשורה של ממש עבור המשקיעים החוששים שהדולר ימשיך להיחלש בעתיד למול השקל. מהיום אותם משקיעים יכולים להיכנס לשוק ה-P2P בהשקעה שקלית, ובכך ימזערו את החשש מהתנודתיות הכרוכה בפערים הנובעים משערי השקל-דולר.
לעומתם, קיימים משקיעים שדווקא כן מעוניינים לנצל את הרמה ההיסטורית הנמוכה של הדולר ולהשקיע במטבע דולרי, וליהנות מעליית הערך העתידי שלו ככל ויתרחש בעתיד.
"אנו בעצם מאפשרים את ההחלטה החופשית בידיו של המשקיע" מסביר ברכה, "בין אם הוא מעוניין להיחשף לדולר או מעדיף להשקיע בקרן בשקלים עם גידור החשיפה לדולר. פיתחנו כאן מוצר מהפכני עם תנודתיות כמעט אפסית, כשהקרן מנהלת את הגידור למטבע למי שמעוניין להשקיע בשקל".
כלי שקלי מצוין לתיק ההשקעות של חברות
קרן P2P של הלמן-אלדובי מספקת גם פתרון ייחודי לחברות שמחפשות אפיק השקעה יציב עם סיכון נמוך לתיק הנכסים שלהן.
אם נביט מי מושקע כיום בקרן P2P נוכל למצוא שם משקיעים פרטיים וחברות פרטיות, לצד מובילי העושר הגדולים משקיעים כשירים, גופים מוסדיים, קופות גמל, קרנות השתלמות, אוניברסיטאות ועוד. " אנו ממשיכים לשקוד על פיתוח מוצרי השקעה מתקדמים שפותחים עוד מגוון אפשרויות לסוגי משקיעים שונים." מסכם ברכה, "אנו מזמינים משקיעים בישראל לדעת עוד על השקעה שקלית או דולרית בשוק האשראי הצרכני בארה"ב ולהיחשף להשקעה שאינה קורלטיבית לתנודות המסחר בבורסה.
בשמה הרשמי הלמן-אלדובי איי2פ1, שותפות מוגבלת.
**המידע הינו תמציתי שנועד להסב את תשומת הלב בלבד ואינו מהווה הצעה לרכישה או למכירה של יחידות ההשתתפות של הקרן. אין בו כדי להוות תחליף לייעוץ או לשיווק השקעות המתחשב בצרכיו של כל אדם. כל אדם המבקש לקבל מידע מתבקש לעיין בפרסומי השותפות במפורסמים באתר רשות ניירות ערך כאן . אין בנתונים במסמך זה כדי להבטיח או להעיד על תשואות שתושגנה בעתיד או להבטיח תשואה כלשהי או להעיד על שינוי מגמה כזו או אחרת ביחס למשק האמריקאי ו/או לשוק התעסוקה בארה"ב ו/או המטבע האמריקאי והשפעתם על נכסי הקרן. אופן חישוב התשואה הוא חישוב פשוט כמפורט בסעיף 2.3.4 לתשקיף.
השקעה בקרן כרוכה בסיכונים שונים לרבות סיכון לאובדן ההשקעה וסיכונים כמפורט בדוח השנתי של הקרן לשנת 2021 כגון סיכונים מקרן כלכליים המושפעים מהכלכלה העולמית על שוק הלוואות ה-P2P וכן סיכונים הנובעים מהעובדה שההלוואות אינן מובטחות בבטוחות לעיון בתשקיף הקרן לחץ כאן.
ביחס להנפקת היחידות השקליות-פעילות הקרן נעשית בדולר ארה"ב, ועל מנת לפעול להגן על ההשקעה השקלית, השותפות והשותף הכללי רשאים לעסוק בעסקאות גידור מט"ח עבור משקיעי היחידות השקליות בלבד, כאשר הרווחים וההפסדים, העלויות, ההכנסות וההוצאות כתוצאה מעסקאות גידור אלה יוקצו ויוטלו על משקיעי היחידות השקליות בלבד. יודגש, כי עסקאות גידור לא בהכרח משיגות את אפקט ההגנה המיועד, וכי הן עשויות גם להגביל רווחים פוטנציאליים ועלולות לגרום גם להפסדים משמעותיים ולפיכך ביצועי היחידות השקליות עשויים להיות שונים מביצועי היחידות הדולריות. מובהר כי מטבען של עסקאות עתידיות הן מושפעות מגורמים רבים ושונים (כגון: תנודתיות במחיר הדולר, היחס שבין מחיר המימוש של הדולר לבין מחיר השוק של הדולר במועד סגירת עסקת הגידור, שיעורי הריבית בשוק ומועד פקיעת העסקה) כך שככל שיתקיימו תנודות חריפות במחירים כאמור לעיל עלול להיגרם למשקיעים ביחידות השקליות הפסד ניכר.
יתכן כי בתקופות מסויימות עלולים לשרור תנאים שבהם יהיה קשה או לא יהיה ניתן לקבל ציטוטים לגבי שער השקל -דולר ו/או לסגור פוזיציות פתוחות כך שבתנאים אלו סגירת פוזיציה תהיה כרוכה בהפסד ניכר למשקיעים ביחידות השקליות.
אין בהיתרה של הרשות לני"ע לפרסם את התשקיף משום אימות הפרטים המובאים בו או אישור מהימנותם או שלמותם, ואין בה משום הבעת דעה על טיבם של הני"ע המוצעים.
*** פרסום זה נועד למטרות שיווקיות בלבד, ואין בו משום יעוץ ו/או הצעה ו/או הזמנה לבצע השקעה כלשהי ו/או משום תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.