סגור
שורת הרווח דף כתבה חדש

רובע הכניסה לירושלים מציג: מענקים של מיליונים לחברות היי-טק ותאגידים עסקיים

עיריית ירושלים, המקדמת באמצעות חברת עדן את רובע העסקים החדשני בכניסה לעיר, פועלת למשוך אליו את החברות המובילות במשק – בין השאר על ידי מענקים והטבות בסכומי עתק. בינתיים ההיענות גבוהה, והביקוש מצד שוכרים שובר שיאים  

על רקע תנופת הפיתוח חסרת התקדים שעוברת הבירה בשנים האחרונות, רובע הכניסה החדש לירושלים, ממיזמי הבינוי המתקדמים, האייקוניים והמסקרנים ביותר שתוכננו בישראל, הוא ללא ספק גולת הכותרת. 60 אלף עובדים וכ-350 אלף מבקרים יעברו מדי יום ברובע החדשני שעתיד להפוך את ירושלים, בנוסף לשלל סמליה ואיכויותיה, גם למטרופולין עסקים מוביל בסטנדרט בינלאומי.
בימים אלה מתחוללת תנופת בנייה עצומה ברובע החדש, הכוללת את מתחם K של החברות אמות ואלייד, מידטאון JLM של חברת ישראל קנדה, The Capital של החברות אשטרום ובליליוס, מתחם Gate של החברות ב.ס.ר, קרן JTLV ויהודה רחמים, ומגדל מרום של היזם שלמה ברונר. רוב המתחמים, קיבלו היתרי בניה ונמצאים בשלבי בניה מתקדמים. לצד התקדמות הבניה, גדל העניין ברובע החדשני מצד התאגידים הגדולים במשק, המבקשים לקבוע את ביתם בלבה הפועם של ירושלים – בין גשר המיתרים לרחוב יפו בואכה שוק מחנה יהודה הססגוני, ובמרחק הליכה מסמטאותיה הציוריות של שכונת נחלאות.
3 צפייה בגלריה
רחוב יפו 2, ציר הרכבת ברובע הכניסה לירושלים :תחבורה מתקדמת המבטיחה נגישות מקסימלית לעובדים ולמבקרים
רחוב יפו 2, ציר הרכבת ברובע הכניסה לירושלים :תחבורה מתקדמת המבטיחה נגישות מקסימלית לעובדים ולמבקרים
שד' שז"ר ובנייני האומה המתחדשים ברובע הכניסה לירושלים: תחבורה מתקדמת המבטיחה נגישות מקסימלית לעובדים ולמבקרים
(טוטם הדמיות)
רובע הכניסה לירושלים, פרויקט הדגל של עיריית ירושלים, מכיל 1.2 מיליון מ"ר של זכויות בניה וזוכה לתמיכה אדירה מצד המדינה. הוא מנוהל על ידי "עדן", החברה לפיתוח כלכלי בבירה, הפועלת בשליחותה של עיריית ירושלים. הפרויקט מאופיין בעירוב שימושים בדרגה הגבוהה ביותר וכולל, לצד מגדלי המשרדים, גם שטחי מסחר, מלונאות, תרבות, שימושים ציבוריים ומגורים.
הרובע יהיה בית גם לקריית הממשלה המחוזית החדשה שאכלוסה כבר החל, ובעתיד יעברו אליו גם היכלי המשפט, פרקליטות המדינה, מטה הביטוח הלאומי והארכיון הציוני. בתחומי הרובע יפעל מרכז הקונגרסים הגדול במזרח התיכון, ובכללו מתחם בנייני האומה המתחדש ומוסדות תרבות בינלאומיים.
נגישותו המקסימלית של רובע הכניסה לירושלים היא ללא ספק אחד מיתרונותיו הבולטים. הרובע נבנה לצד האב תחבורתי, הכולל את תחנת נבון של רכבת ישראל שפועלת מתחת לרובע ובמרחק 30 דקות מתל אביב, שלושה קווי רכבת קלה (בהן הקו האדום שכבר פועל) ושבילי אופניים מרובים המשתרעים באופן רציף משכונת תלפיות דרך פארק המסילה ומרכז העיר. בנוסף, יעמוד לרשות באי הרובע חניון שז"ר התת-קרקעי ומתחם התחנה המרכזית של ירושלים הפועל אף הוא בתוך תחומי הרובע.
מנכ"ל העירייה, איציק לארי, אומר כי "מיזמי המשרדים הנבנים בעיר, ובראשם מיזם הדגל שלנו ברובע הכניסה לירושלים, צפויים להוסיף למרחב העירוני יותר מ-2 מיליון מ"ר של שטחי תעסוקה, שחלק נכבד מהם ישמשו את תעשיית ההיי-טק. אחד ממיזמי התעסוקה המרכזיים, יהיה רובע הכניסה לעיר, אשר ישנה את פני הכניסה לבירה, יהווה עוגן תעסוקתי מהותי וימשוך לעיר אוכלוסיות איכותיות. זו בשורה גדולה לעיר ירושלים ולתושביה".
3 צפייה בגלריה
איציק לארי מנכ"ל העירייה
איציק לארי מנכ"ל העירייה
איציק לארי מנכ"ל העירייה
(צילום: ראובן קופיצ'ינסקי)
גן עדן לעסקים, חברות ותאגידים גלובליים
תמיכתה של העירייה והרשות לפיתוח ירושלים (הרל"י) בעידוד התעסוקה ברובע הכניסה לירושלים אינה מסתכמת רק במילים יפות, אלא גם כוללת תמריצים חסרי תקדים לחברות שיקבעו בו את משרדיהן. זאת, בין השאר, מתוך מטרה להעניק לחברות הטכנולוגיה השונות בית של ביטחון ויציבות דווקא בתקופה לא-ודאית זו, וכן כדי לעודד שיתופי פעולה פוריים בין המגזר העסקי לציבורי בתחומי בירת ישראל.
בין התמריצים מעמידה הרל"י מענק של עד 7.2 מיליון שקל לחברות טכנולוגיה בתחומי ההיי-טק ומדעי החיים, לרבות תמריצים של 120 אלף שקל עבור כל עובד המתגורר בירושלים והסביבה, 60 אלף שקל עבור כל עובד שאינו מתגורר בעיר ו-50 אלף שקל עבור כל סטודנט לתקופה של שנתיים.
חברות בתחום הרפואה ומדעי החיים (ביו-מד) אשר יקימו פעילות חדשה ברובע הכניסה לירושלים או יעתיקו אליו את פעילותן, וכן יגדילו את מספר המועסקים במחלקות המחקר והפיתוח שלהן בירושלים, יזכו במענקים של עד 3 מיליון שקל; חברות הזנק עתירות ידע בתחומים כמו חומרה, תוכנה וביו-טכנולוגיה יוכלו לקבל מענקים של 60 אלף שקל עבור כל עובד המתגורר בירושלים והסביבה, 40 אלף שקל עבור כל עובד שאינו מתגורר בעיר ו-26 אלף שקל עבור כל סטודנט, עד לסכום כולל של 600 אלף שקל.
3 צפייה בגלריה
רובע הכניסה לירושלים: מרכז עסקים מתקדם המשלב חדשנות, נגישות ומענקים ייחודיים לחברות טכנולוגיה
רובע הכניסה לירושלים: מרכז עסקים מתקדם המשלב חדשנות, נגישות ומענקים ייחודיים לחברות טכנולוגיה
רובע הכניסה לירושלים: מרכז עסקים מתקדם המשלב חדשנות, נגישות ומענקים ייחודיים לחברות טכנולוגיה
(טוטם הדמיות)
הטבה חשובה נוספת לה יזכו חברות ברובע הכניסה לירושלים מקורה ברשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה, אשר תעניק סיוע בהיקף של כ-14 מיליון שקל לעסקים בענפי התעשייה, השירותים המתקדמים וההיי-טק, אשר ישלבו עובדים חדשים במשרות איכותיות.
חברות שיגיעו לרובע הכניסה לירושלים לא רק יזכו במענקים, אלא גם יצטרכו לשלם פחות: חברות היי-טק וביו-טק שיפעלו ברובע ייהנו ממס הכנסה בשיעור מופחת של 7.5%, לעומת 12% באזורים אחרים. חברות שיפעלו ברובע הכניסה החדש לעיר אף צפויות ליהנות ממענק נוסף וייעודי לרובע, גם הוא מידי הרל"י, שפרטיו יפורסמו בהמשך.
בעירייה מאמינים כי האקוסיסטם הירושלמי הייחודי, הכולל כוח אדם אקדמי איכותי במיוחד, צפוי להיות מנוע עבור מגוון החברות עתירות הידע, שיפעלו ברובע העסקים החדש. עם התבססותו של רובע הכניסה לירושלים בשנים הקרובות, צפוי היצע העובדים המשובח הזה לגדול משמעותית ולמשוך עוד ועוד חברות מהארץ ומהעולם, ובכללן תאגידי היי-טק שיצטרפו לכמה מהחברות המצליחות בעולם שנוסדו בבירה ופועלות בה כיום.