EthosEnergy מקדמת בישראל פתרונות חדשניים ברי קיימא לתעשיית האנרגיה
EthosEnergy מקדמת בישראל פתרונות חדשניים ברי קיימא לתעשיית האנרגיה
אחת המגמות החשובות בגיבוש מדיניות האנרגיה של ישראל היא אימוץ מודל מעגלי המציע שימוש יעיל במשאבים במפעלי תעשייה ובתחנות כוח, אשר מאט את השפעות משבר האקלים ומאיץ את המעבר לאנרגיה ברת-קיימא.
לנוכח התגברות משבר האקלים צוברים תאוצה בקרב גופי תעשייה בתחום האנרגיה מודלים טכנולוגיים-כלכליים המתבססים על שימוש יעיל במשאבים ובחומרי גלם. בין הגישות המובילות בעולם נמצא המודל המעגלי של EthosEnergy – תפיסה הקוראת להגדיל את פוטנציאל השיפור האנרגטי של הארגון תוך דגש על התועלת הסביבתית והכלכלית.
מאסימו ולסניה, סמנכ"ל הנדסה בחברת EthosEnergy מסביר: "הטכנולוגיה החדשנית שמפתחת ומספקת חברת EthosEnergy לתחנות כוח ולחברות תעשייה מאפשרת שיפוץ ושימוש חוזר בציוד שמתקרב לסוף מחזור חייו. כך אנו מאריכים את חיי הציוד ומאפשרים מיצוי מרבי שלו שתורם לעמידה ביעדי הארגון, הגדלת הפריון, חיסכון בהוצאות והקטנת ההשפעות השליליות על הסביבה."
טכנולוגיות פורצות דרך שמניעות אחריות אקולוגית
בתחנות כוח מחזור חיים אופייני של רוטור טורבינת גז הפועלת ללא הפסקה נע בסביבות 200,000 שעות עבודה. בישראל מקובל להשתמש בטורבינות רק מספר שעות ביום כדי לפצות על דרישות האנרגיה, ואורך חיי המוצר עומד על 5,000 מחזורי הפעלה, כשכמובן עם הזמן הציוד מתחמם, נשחק, ועלויות התפעול והתחזוקה גדלות. על פי התפיסה המיושנת ציוד שהגיע לסוף חייו מושלך ובמקומו מייצרים ציוד חדיש, אלא שתהליך זה ארוך ובזבזני ולרוב מאלץ הדממה מלאה או חלקית של הייצור. מעבר לכך, במהלך הייצור של חלקים חדשים לתעשייה נפלטים גזים מזהמים ופסולת רבה המייצרים זיהום סביבתי.
EthosEnergy מציעה פתרון אלטרנטיבי: להשביח את הציוד המיושן ולהחליף רק את החלקים המינימליים הדרושים, בתוספת שדרוגים טכניים שחלקם מאפשרים הפעלה באמצעות אנרגיית מימן או דלקים ביולוגיים. המודל מתאפשר באמצעות טכנולוגיה חדשנית ובלעדית שמפתחת EthosEnergy המיושמת במדינות כמו גרמניה, איטליה, הולנד ולאחרונה גם בישראל.
הפתרונות כוללים פטנט לחידוש להבי טורבינות קיטור בפחות מחודש ימים, עם סגסוגת ייחודית שמגבירה את עמידות הלהבים בפני שחיקה ומאריכה את חיי הציוד עד 400%. חידוש נוסף הוא שנאים ידידותיים לסביבה שמשתמשים במקום בשמן רגיל בנוזל קירור בטיחותי לסביבה שעומד בתקנים המחמירים ביותר. לדברי ולסניה "EthosEnergy עורכים מחקרים מקיפים הבודקים את ההשפעות הסביבתיות של ציוד תעשייתי לאורך כל מחזור החיים שלו – זאת במטרה להגדיל את יעילות ניצול המשאבים בתעשייה ולהפחית פליטת גזים המזיקים לסביבה."
השוק הישראלי פתוח ובשל להחדרת מודלים מעגליים
בישראל, כמו בשאר העולם, גוברת המודעות להשלכות השליליות של משבר האנרגיה על התעשייה, על הכלכלה ועל ההתייקרות הגואה במשק. כחלק מהמאמץ הגלובלי התחייבה ישראל לאיפוס פחמני עד שנת 2050 אולם ברור כי עמידה ביעדים אלו דורשת מציאת פתרונות חדשניים שיאפשרו לישראל עצמאות אנרגטית במהלך העשורים הקרובים. כדי להאיץ את המעבר למודלים חדשים נדרש במקביל שיתוף פעולה בין ממשלות, גופים אקדמיים ומחקריים, גופי תעשייה וחברות כמו EthosEnergy.
על המפגש של EthosEnergy עם התעשייה הישראלית ועל הכניסה לשוק המקומי אומר ולסניה "שמחנו לגלות שבישראל מברכים על הטרנספורמציה לאנרגיה ברת-קיימא, כאשר בקרב הגופים במשק יש בשלות ומוכנות לשילוב פתרונות מתקדמים שמפחיתים את עלויות היצור ומקטינות את פליטות המזהמים."
הוא מוסיף "מעבר של ארגונים למודל שאנו מציעים בנוי ממספר שלבים התלויים בהיקף הפרוייקט. בהתחלה אנו שולחים נציגים לשטח על מנת לבדוק ולהעריך את מצב הצי הקיים. לאחר מכן מתכננים ומתאימים את הפתרון הכי קוסט-אפקטיב עבור הלקוח על פי ציפיות, יעדים עתידיים ושיטות הייצור והתפעול. לבסוף אנו מתקינים את הטכנולוגיה וכמובן מספקים מענה 360 לכל החלקים, השירות והתחזוקה. כל העבודה שלנו נעשית במטרה אחת והיא לקדם חדשנות ברת-קיימא המונעת מאחריות סביבתית-חברתית וכלכלית, בישראל ובכל העולם."