"לפעמים אני רואה אנשים שמגיעים לגיל פרישה, ומגלים שהיו במסלול לא נכון והפסידו הרבה כסף"
"לפעמים אני רואה אנשים שמגיעים לגיל פרישה, ומגלים שהיו במסלול לא נכון והפסידו הרבה כסף"
איך קורה שסטארטאפ מגייס מיליונים, אבל אין אף אחד שמטפל בפנסיה ובכספי העובדים? ליאור ארד, מנהלת פעילות הסטארטאפים בקבוצת קלי, מדברת באולפן כלכליסט על אחת הבעיות הפחות מדוברות של תעשיית ההייטק. צפו בראיון
החיים בסטארטאפ הם חוויה ייחודית שמי שלא נמצא בתעשייה הזאת מתקשה להבין. האנדרנלין גבוה, המוטיבציה בשמיים והיזמים והעובדים נמצאים במשרד שעות ארוכות – עם צורך תמידי להראות תוצאות כאן ועכשיו. הבעיה: נושא קריטי כמו פנסיה וחיסכון לעובדים – נדחק לעיתים לפינה ולא מטופל.
ליאור ארד, מנהלת פעילות הסטרטאפים בקבוצת קלי, מסבירה את מהות הבעיה: "למרבית הסטרטאפים אין בכלל עדיין מחלקת כספים, שכר או משאבי אנוש מסודרת, וכל הניהול הפיננסי נופל על המנכ"ל או הבעלים, או לפעמים על מנהלת המשרד. כל זה יכול לגרום להרבה קשיים ובלגן. ככה יוצא שבמקום להתמקד בצמיחה ובהתקדמות, המייסדים נאלצים להתמודד עם תפעול פנסיוני מסובך. מתישהו הם מבינים שהם זקוקים לפתרון שיספק להם שקט תפעולי ויאפשר להם להתמקד בעסק שלהם. לפעמים זה מאוחר מדי".
אז מה ארד וקבוצת קלי בכלל מציעים לאותם סטארטאפים כדי להוריד מהם את עול הפיננסים? ומה העצה הכי חשובה שהיא נותנת לסטארטאפים בתחילת הדרך? צפו בראיון
רוצים לדעת איך הכסף שלכם יכול לעשות עבורכם יותר? בקבוצת קלי מחכים לך מומחים מקצועיים לתכנון פיננסי חכם. השאירו פרטים>>
אין לראות בנאמר תחליף לשיווק פיננסי ופנסיוני המותאם לצרכי הלקוח. השימוש במידע ובנתונים הינו על אחריות הבלעדית של המשתמש.