סגור
מועדון המשקיעים גג עמוד דסקטופ

הכירו את 'מועדון המשקיעים': הזדמנויות השקעה חמות בנדל"ן בארה"ב, עדכונים שוטפים והזמנה לוובינרים מקצועיים ואירועי משקיעים

במשך שנים גופים מוסדיים וקרנות גדולות משקיעים בבנייני משרדים שבהן מושכרים שטחים לטווח ארוך של 5-10 שנים, אפיק נדל"ן שנחשב יציב ורווחי ביותר || כעת, מועדון משקיעים חדש ואקסקלוסיבי יוצא לדרך "לנגוס" נתח מהשוק הזה, שעד כה היה לא נגיש למשקיעים פרטיים || מה שהיה נחלתן הבלעדית של חברות ביטוח וקרנות ענק – מגיע לידיהם של חברי "מועדון המשקיעים" || אז איך מצטרפים?

בניגוד למה שנהוג לחשוב, המסלולים להשקעה בנדל"ן אינם מתחלקים רק לשתי דרכים: השקעה באופן פרטי בנכס בודד, או השקעה של גופי ניהול כספים גדולים בתיק המלא בנכסים גדולים ויקרים. קיימת דרך אמצעית, שמתחילה לצבור פופולריות, המשלבת בין המשקיע הפרטי הבודד שמעוניין למנף את הכסף שלו לטובת רווחים, לבין הנכסים היקרים והמניבים ביותר בשוק.
אלו הם מועדוני המשקיעים או קבוצות המשקיעים – התאגדות של בעלי הון בודדים לכדי קבוצה, במטרה לקבל גישה לרכישת נכסים גדולים, שבאופן מסורתי היו זמינים רק לגופים גדולים. מסגרת ההשקעות הייחודית הזאת תפסה מקום של כבוד בשוק הנדל"ן האמריקאי בשנים האחרונות, וכעת היא עושה דרכה גם לישראל – עם מועדון המשקיעים פורץ הדרך שחנכה חברת השקעות הנדל"ן רילקו, בניהולם של תומר חי וגיא רג'ואן.
אז מה הם מועדוני משקיעים, מי יכול להתקבל, מה הן ההטבות לחברי המועדון ואיך מתכננת רילקו לבצע מהפכה בדרך שבה השקעות נדל"ן בארה"ב מבוצעות עבור משקיעים ישראלים? כל התשובות – בכתבה שלפניכם.
1 צפייה בגלריה
"חשיפה לאפיקי הנדל"ן הרווחיים ביותר שיש"
"חשיפה לאפיקי הנדל"ן הרווחיים ביותר שיש"
"חשיפה לאפיקי הנדל"ן הרווחיים ביותר שיש"
(רילקו)
"חשיפה לאפיקי הנדל"ן הרווחיים ביותר שיש"
"מועדון המשקיעים" של רילקו מכוון למשקיעים עם הון התחלתי של חצי מיליון ש"ח. זוהי הפעם הראשונה בישראל שבה נפתחת קבוצה מאורגנת מהסוג הזה. המשקיעים המצטרפים למועדון מחפשים את היכולת לבחור בעצמם את פריסת ההשקעות שלהם בנדל"ן, בניגוד לכספים המושקעים בתחום דרך קרנות פנסיה או בתי השקעות. כך מכוונים חברי המועדון להפעיל את ההון העצמי שלהם כדי שיעבוד בשבילם לטובת הכנסות, באופן ישיר.
המשקיעים בארה"ב מכירים ואוהבים את השיטה כבר שנים – עם מועדוני השקעות המוגדרים Real Estate Investment Group (REIG) או Real Estate Investing Clubs. כמעט בכל מדינה אמריקאית פועלות קבוצות השקעה כאלו, מתוך הבנה שכוח הקנייה, איתור הנכסים והגישה למימון שלהן עולה על זה של המשקיע הבודד.
כך למשל, אחד המועדונים הבולטים בניו יורק הינו New York Real Estate Investors Association הפועל מ-2009 והוא מאגד בתוכו מאות חברים. בקליפורניה אחד המועדונים הידועים הוא Real Wealth Investments – שהוקמה ב-2003 ונותנת מעטפת מלאה למשקיעים מנוסים ומתחילים, עם לא פחות מ-59,000 חברים ורקורד השקעות של 1.1 מיליארד דולר.
"אנחנו מביאים לישראל מסלול השקעה חדשני וגישת השקעות שונה", אומר תומר חי, מנכ"ל רילקו. "הגישה להשקעה בנכסים מסחריים גדולים – בנייני משרדים שלמים, מתחמי קניות ואפילו מרכזים רפואיים או בתי אבות – היתה פתוחה באופן מסורתי רק לגופים בעלי הכסף הגדול: בתי השקעות, קרנות או חברות ביטוח. אותם גופים גם נמנעים מהשקעה בבתים פרטיים, כדי להימנע מתחלופת השוכרים הגבוהה, השיפוצים התכופים והבירוקרטיה. המועדון שלנו מאפשר לכל משקיע בעל הון מספיק להיחשף למגזרי הנדל"ן הרווחיים ביותר שיש".
זכות ראשונים להזדמנויות השקעה ותכני העשרה אקסקלוסיביים
אז מהי בעצם המשמעות של השתייכות למועדון האקסקלוסיבי? בראש ובראשונה, ברילקו מציינים את הקדימות שמקבלים החברים בחשיפה ובהשתתפות בהזדמנויות שאותן מאתרת החברה. חברי מועדון המשקיעים נחשפים לפני כולם לעסקאות שנמצאות בתהליכי גיוס, ויכולים לבחור האם לנתב את כספם לפרויקט.
לאחר מכן, החברים מקבלים זכות ראשונים בבחירת יחידות ההשקעה בפרויקט, אל מול משקיעים שאינם חברים במועדון. כך הם יכולים להבטיח שנתח ההשקעה שלהם יהיה האופטימלי מבחינתם ומבחינת התוכנית הפיננסית האישית שלהם. בנוסף, חברות המועדון מעניקה תנאים מועדפים בעת השלב הקריטי של חלוקת הרווחים.
עוד הטבה שממנה נהנים החברים הם תנאים משודרגים בבואם לבצע השקעות חוזרות. לדברי רילקו, רוב המשקיעים פעם אחת עם החברה חוזרים לסיבוב נוסף, ובסך הכל כל משקיע שהינו חבר מועדון מבצע לא פחות מ-3.2 השקעות בממוצע. כלומר, רוב החברים חוזרים יותר מ-3 פעמים לביצוע השקעות דרך המועדון. אותם "משקיעים חוזרים" מקבלים הטבות מיוחדות בתנאים.
בנוסף, ההתאגדות הזאת לא בכדי נקראת "מועדון" – זהו למעשה בית משותף למשקיעים עם מטרות משותפות. ככזה, משקיעי המועדון נהנים ממגוון אירועי העשרה לחברים בלבד, כגון כנסים פרונטליים ודיגיטליים בנושאי מיסוי, אסטרטגיות השקעה וסודות הנדל"ן; וכן הרצאות של מומחים מעולמות הנדל"ן, הפיננסים, האקטואליה והניהול.
להיות בעל הבית של חברות הייטק ובנקים גדולים
ההשקעה דרך מועדון עדיפה על פני השקעה עצמאית בכמה דרכים. לרוב, השקעה בנדל"ן מניב בארה"ב מתכנסת סביב 70-120 אלף דולר. כמשקיע בודד, סכום כזה יכול לממן נכס קטן באזור עם ביקוש נמוך ואוכלוסיית דיירים במעמד סוציואקונומי נמוך אף הוא. התאגדות של מספר משקיעים, לעומת זאת, יכולה להביא את הקבוצה לרכישת נכס גדול בהרבה במגזרי נדל"ן רווחיים יותר ובאזורי ביקוש.
"אנחנו מסתכלים על בניין משרדים שלם, למשל, עם תפוסה של 90% ומעלה", אומר חי. "ואומרים 'בואו נתחרה בגופים הגדולים, בואו נרכוש אותו יחד כקבוצה של 20-30 איש'. אנחנו מגייסים בכל פרויקט בין 30%-40% מעלות הפרויקט, כאשר 25% הינו מההון העצמי של רילקו, והיתר מקרב חברי המועדון. את יתרת הסכום אנו משלימים באמצעות מימון מבנק מקומי שמכיר אותנו".
כך משתמשת רילקו בכוחה של הקבוצה, אל מול הסכומים הגדולים ותנאי הסף הכרוכים במעורבות במגזרי הנדל"ן המסחרי. "המודל של המועדון מאפשר לנו לרכוש נכסים בדרגת קלאס A, באזורי ביקוש ובתפוסות גבוהות", מסביר חי. "אנחנו ממקסמים את התשואות על ידי התמקדות בפרויקטים עם שוכרי עוגן גדולים, החתומים על חוזי שכירות ארוכים – חברות הייטק, בנקים, חברות קמעונאות וגופים מסחריים גדולים".
מועדון המשקיעים של רילקו גדל כל הזמן, ונהפך לדיבור העכשווי בקרב חוגים של משקיעים מנוסים ובעלי הון. תהליכים של חבר-מביא-חבר ועניין גובר מצד אנשי עסקים שמחפשים תשואות גבוהות מחוץ לבתי ההשקעות והקרנות הפרטיות והציבוריות – מוסיפים למועדון כוח קנייה ופותחים בפניו עוד ועוד הזדמנויות נדל"ניות בארה"ב.