סגור
חנות של קלווין קליין
חנות של קלווין קליין. עלולים לספוג קנסות והגבלה של הפעילות (צילום: Budrul Chukrut/Sipa via Reuters)

סין מאיימת להכניס "לרשימה השחורה" את בעלי קלווין קליין - שמחרים את הכותנה שלה

הרשויות בסין החלו בחקירה נגד PVH האמריקאית שבבעלותה גם מותג האופנה טומי הילפיגר, בטענה "לאפלייה" נגד הכותנה ממחוז שינג'יאנג, ממנו נאסר יבוא כבר ב-2021 בטענה לשימוש בכוח עבודה בכפייה של מיעוט האויגורים. זו הפעם הראשונה שבה סין מאיימת להכניס לרשימה השחורה חברה עם נוכחות בולטת במדינה 

הרשויות בסין הודיעו כי החלו בחקירה של החברה שבבעלותה מותגי האופנה האמריקאים קלווין קליין וטומי הילפיגר, בחשד ל"נקיטת צעדים מפלים" נגד יצרניות הכותנה במחוז שינג'יאנג.
ההודעה הזו מייצגת ניסיון חדש מצד הממשלה הסינית להילחם בהאשמות על שימוש בעבודה בכפייה של מיעוט האויגורים לייצור הכותנה. בשל החשדות הללו, בארה"ב אסרו כבר ב-2021 על יבוא מהמחוז הזה, אלא אם כן ניתן להוכיח שלא יוצרו תוך שימוש בכוח עבודה בכפייה. אולם, כעת משרד המסחר הסיני מאשים את חברת PVH ב"חרם נגד כותנה משינג'יאנג ומוצרים אחרים בלי בסיס עובדתי", שגורם לנזק חמור "לזכויות הלגיטימיות ולאינטרסים של החברות הסיניות הרלוונטיות". של מיעוט האויגורים. בהצהרה שפרסם משרד המסחר נמסר כי ל-PVH יש 30 ימים להסביר לרשויות אם אכן החרימו את המוצרים בשינג'יאנג בשלוש השנים האחרונות.
זו הפעם הראשונה שבה מאיימים בסין להכניס לרשימה השחורה של פגיעה בביטחון הלאומי חברה אמריקאית עם נוכחות מכובדת במדינה. ההצטרפות לרשימה תישא בחובה עונשים בדמות קנסות והגבלת הפעילות שלה במדינה. הרשימה השחורה הזו של "חברות לא מהימנות" נוסדה לפני חמש שנים בתגובה למלחמת הסחר שפרצה מול ארה"ב. היא אמורה להיות דומה לרשימה השחורה של משרד המסחר האמריקאי, שכוללת חברות המואשמות בהפרת זכויות אדם ובהפרות אחרות של החוק האמריקאי. עם זאת, מומחים למשפט בינלאומי טוענים כי ההגדרות להכנסת חברה לרשימה הסינית הן עמומות מדי, וכוללות חברות המואשמות ב"סיכון לריבנות הלאומית, לביטחון או לפיתוח האינטרסים של סין". עד כה הכריזה סין על צירוף חמש חברות אמריקאיות לרשימה, ביניהן ספקיות הציוד הצבאי לוקהיד מרטין וריייתיאון טכנולוג'יס, אך בניגוד ל-PVH הן כמעט ולא עושות עסקים בסין.
חברות בגדים בינלאומיות מתמודדות עם לחצים סותרים מצד סין ומצד ממשלות המערב בנוגע ליבוא כותנה משינג'יאנג. שכן על אף הראיות וטענות של ארגוני זכויות אדם, בסין דוחים את הטענות להפרת זכויות האדם. כך, ב-2021 עמדו נייקי, H&M וחברות ביגוד נוספות בפני סכנת חרם לאחר שהביעו ביקורת נגד היחס לאויגורים.
מ-PVH נמסר בתגובה כי מדיניות החברה היא לציית לכל החוקים הרלוונטים והרגולציות "בכל המדינות והאזורים שבהם אנחנו פועלים". עוד הוסיפו כי הם נמצאים בקשר עם משרד המסחר הסיני.