סגור

שנה להקמת קרן הפנסיה של מור: מהם הגורמים להצלחה?

בחודש אפריל האחרון ציינה קרן הפנסיה של מור שנה להקמתה. כיצד מסכמים שנה של פעילות באחד מהגופים הפיננסיים הצומחים ביותר בישראל? שוחחנו עם אלדד צינמן, מנכ"ל מור גמל ופנסיה, על השיקולים והצעדים בדרך להקמת הקרן ועל ענף קרנות הגמל והפנסיה בישראל

שוק קרנות הפנסיה בישראל מנהל יותר מ-640 מיליארד שקלים ורשם צמיחה של עשרות אחוזים בעשור האחרון. לפני כשנה, חלה התפתחות מעניינת ויחסית נדירה בתחום, עם בחירתן של קרנות פנסיה נבחרות נוספות על ידי משרד האוצר.
בית ההשקעות מור אשר הוקם לפני כ-17 שנים, הנמצא בצמיחה משמעותית והתרחבות למגוון תחומים בשנים האחרונות, מציין בימים אלו שנה להקמת קרן פנסיה נבחרת, ומתפנה לסיכום ביניים ומבט לעתיד.
אלדד צינמן, מנכ"ל מור גמל ופנסיה, מספר על התהליך והשיקולים שהובילו להקמת הקרן, על הערך שהקרן נותנת לערוצי ההפצה וללקוחות, ועל המטרות קדימה.
אלדד צינמן, מנכ"ל מור גמל ופנסיה
(אולפן כלכליסט)

חשוב לציין כי אף שקרן הפנסיה של מור גמל ופנסיה הוקמה רק בסוף אפריל 2022, היא הייתה בין שלושת המגייסים הגדולים ביותר של שנת 2022, ואותה המגמה ממשיכה גם לתוך שנת 2023.
לדברי צינמן, על רקע ההצלחה בקופות הגמל וההשתלמות בארבע השנים האחרונות, מור גמל ופנסיה עמדה מול ביקוש מצד הלקוחות והסוכנים לניהול מוצר פנסיוני. ההחלטה לצאת לדרך התקבלה רק לאחר בחינה קפדנית והגעה למסקנה כי החברה תוכל לספק ערך משמעותי ללקוחות ולשותפים האסטרטגיים שלה. לדבריו, החברה פעלה תוך שהיא שמה דגש על מספר דברים עיקריים: שירות, תפעול, מחקר והשקעות.
ניסיון, טכנולוגיות ומענה מדויק לצרכים
בדרך להקמת הקרן, מור גמל ופנסיה התבססה על 17 שנות הניסיון של בית ההשקעות, לצד גיוס של אנשי מפתח בעולמות השירות, התפעול, ניהול הקצבאות, התביעות ועוד. השירות של החברה מתבסס, בין היתר, על טכנולוגיות מתקדמות הקיימות כיום בעולם הגמל וההשתלמות, יחד עם כלי טכנולוגי בשם OCR, המאפשר סריקה חכמה של טפסים. לדברי צינמן, כיום 95% מהטפסים המתקבלים בחברה נקלטים בצורה אוטומטית, מה שנותן הרבה שקט נפשי ליועצים, הסוכנים וכמובן ללקוחות.
מעבר לכך, מור גמל ופנסיה שמה דגש על מתן שירות איכותי ויעיל למעסיקים. לאחר מיפוי מקיף של צרכי המעסיק במשק הישראלי, מור גמל ופנסיה הקימה חטיבה עסקית ייעודית המספקת שירות מקצה לקצה למעסיקים ולעמיתים, ובנוסף גם פעלה להעברה אופטימלית ופשוטה של הכספים המשודרים על ידי המעסיקים אל הקרנות של העמיתים. נכון להיום, אומר צינמן, 90% מהכספים המשודרים דרך המערכת של מור גמל ופנסיה מהמעסיקים, משוייכים תוך 24 שעות לקרנות הפנסיה של העובדים, מה שנותן הרבה שקט נפשי למעסיקים וללקוחות.
המודעות לפנסיה עולה
אחרי שנים רבות בהן הישראלים נותרו עם קרן הפנסיה שלהם בלי לשאול שאלות ובלי לנסות לשפר את התנאים שלהם, בשנים האחרונות נרשמה התעוררות מסוימת בתחום, ורבים עושים סקר שוק מקיף לפני בחירה בקרן פנסיה, ואף עוברים בין קרנות כדי לקבל תנאים משופרים ופוטנציאל תשואות גבוה יותר.
לדברי צינמן, כפי שכולנו יודעים כמה אנחנו משלמים על חבילת הסלולר והאינטרנט שלנו, ועושים סקר שוק מקיף לקראת רכישת דירה, בעזרת יועצי משכנתאות מול מספר בנקים, כך גם נרשמת מודעות צרכנית גוברת בשוק הפנסיה. כיום, ישראלים רבים דואגים להתאים את קרן הפנסיה לצרכים האישיים שלהם - מבחינה ביטוחית, פוטנציאל תשואות, דמי ניהול ושירות, וזאת בהתייעצות עם אנשי מקצוע מיומנים.
קרנות הפנסיה של מור בית השקעות מנוהלות על ידי מור גמל ופנסיה בע"מ (להלן: "החברה") העוסקת בשיווק פנסיוני (ולא בייעוץ) ולה זיקה למוצרים המנוהלים והמשווקים על ידה. הצטרפות לקרן פנסיה היא בהתאם להוראות ההסדר התחיקתי, לתקנון הקרן ונהלי החברה כפי שיעודכנו מעת לעת. אין באמור כדי להוות התחייבות להשגת תשואה כלשהי. הדברים מוצגים בכתבה באופן אינפורמטיבי ותמציתי בלבד, ואין לראות באמור משום פרסום, שיווק מסוג כלשהו, הצעה לשיווק או ייעוץ פנסיוני אישי או פיננסי או מיסויי המותאם לצרכים האישיים של הלקוח/ה. ואין בהם כדי להוות תחליף לייעוץ/לשיווק בידי בעל רישיון לפי דין המתחשב בצרכים האישיים של הלקוח/ה.