סגור
ערוץ HealthIL דף כתבה

מקדמים את בשורת החדשנות בבריאות: כנס HealthIL 2021 משך אליו משתתפים מכל האקוסיסטם הישראלי

HealthIL 2021, הכנס הגדול והנרחב ביותר בתחום החדשנות בבריאות בישראל, נערך בשבוע שעבר ומשך אליו גורמים מכל קצוות המשק - ארגוני בריאות, חברות טכנולוגיה, אקדמיה, גורמים ממשלתיים, תאגידים, סטארטאפים פורצי דרך ועוד, אשר באו מתוך רצון לאתר שיתופי פעולה ולקדם את הפעילות של ישראל בתחום. מהם הנושאים המרכזיים שעלו בכנס? ומה הכריז שר הבריאות באשר לחשיבות של ישראל בעולם החדשנות בבריאות?

ישראל, ה-Startup Nation, מובילה את החדשנות ופריצות הדרך הטכנולוגיות במגוון ענפים גלובליים. בשבוע שעבר, ב-8 בדצמבר, כנס HealthIL 2021 הפנה את הזרקור אל עבור החדשנות הישראלית בתחום הבריאות: הישגי העבר, הפעילות הנוכחית והאתגרים לעתיד. אחת מהמטרות העיקריות של הכנס היתה למצב את ישראל בחזית ענף הבריאות הדיגיטלית העולמי, ולהצעיד אותה קדימה בתחום הצומח והמרתק.
הכנס, שנערך בשיתוף משרד הבריאות, רשות החדשנות, מטה ישראל דיגיטלית של מערך הדיגיטל הלאומי, משרד הכלכלה והתעשייה והמכון הישראלי לחדשנות, כלל בין היתר שתי במות דינמיות, שולחנות עגולים שעסקו באתגרים החשובים בענף, מרקטפלייס B2B, תחרות סטראטאפים ותצוגה של מגוון חברות בתחום החדשנות בבריאות.
כחלק מהכנס נפתח גם אולפן שקוף בשיתוף CMed, IMed ו-PMI Science בו התראיינו מירב המומחים על הנושאים הבוערים והחשובים ביתר בענף.
2 צפייה בגלריה
חדשנות בבריאות
חדשנות בבריאות
חדשנות בבריאות
(shutterstock)
שר הבריאות בהצהרה: "נקצה עשרות מיליוני ש"ח לתמיכה ביוזמות חדשניות בבריאות"
שר הבריאות ניצן הורוביץ, שנשא דברים על במת הכנס, דיבר על החשיבות של החדשנות בבריאות עבור מערכת הבריאות הישראלית, כשאמר כי "הבריאות הדיגיטלית זה לא העתיד, זה כבר כאן. ישראל צריכה ויכולה להיות מובילה עולמית בתחום. הוכחנו בתקופת הקורונה יכולות מדהימות להטמעת חדשנות בקצב שיא. הסטארטאפים הישראלים זקוקים לדחיפה, ואנחנו ניתן להם". הורוביץ הכריז על יוזמה של משרד הבריאות, רשות החדשנות ומטה ישראל דיגיטלית במשרד הכלכלה והתעשייה, הכוללת הענקת כ-55 מיליון ₪ לארגוני בריאות לטובת הקמת תשתיות לקידום מחקר ופיתוח בתחום הבריאות הדיגיטלית.
איך הופכים את ענף החדשנות בבריאות של ישראל לגורם מוביל בעולם?
בין הנושאים המרכזיים שעלו על במות הכנס: שיתוף פעולה לשירותי בריאות מותאמים אישית במסע החולה, אבטחת סייבר בתחום שירותי הבריאות ובארגוני בריאות עם המקרה של בית החולים הילל יפה בתור מקרה בוחן, העצמת מטופלים במגוון כלים וגישות, הפחתת השחיקה בקרב הצוות הרפואי באמצעים טכנולוגיים ומודלים לא קונבנציונליים לשיתופי פעולה באקוסיסטם של הבריאות בישראל.
עוד נושאים שבאי הכנס שמעו מהדוברים: קהילת שירותי הבריאות המותאמת אישית בישראל, שינוי התפיסה בעקבות שירותי בריאות מותאמים אישית, שימוש בגיימיפיקציה בטיפול מרחוק, טכנולוגיות ניטור חדשניות, שימוש באינטליגנציה מלאכותית ניתוח נתונים מאובטח, החיבור בין האקלים למערכת הבריאות, האופן בו ניתן לממש טכנולוגיות בשירותי בריאות ועוד.
2 צפייה בגלריה
כנס HealthIL 2021
כנס HealthIL 2021
כנס HealthIL 2021
(shutterstock)
שולחנות עגולים - הזדמנות נדירה להפגיש בין כל הגורמים במשוואה, בדרך לפתרון
סדנת השולחנות העגולים של הכנס, אשר נבנתה בשיתוף פעולה בין HealthIL ל-8400, נולדה מתוך הצורך במעורבות של כל הגופים השותפים לקפיצת המדרגה בהתפתחות הפתרונות הדיגיטליים בתחומי הבריאות.
באמצעות השולחנות העגולים, שקיבצו אליהם בעלי תפקידים המייצגים את הקשת הרחבה של הגופים מקבלי ההחלטות, קובעי המדיניות, חברות הטכנולוגיה וגופים המקדמים חדשנות וטרנספורמציה דיגיטלית, נוצר דיון רוחבי וניתוח על מהות המדיניות והפעולות הנדרשות להגיע ליעדים באופן יעיל.
נושאי השולחנות העגולים עסקו בשלושה תחומים מרכזיים: עיצוב תפיסות ותוכניות פעולה מערכתית, האנשים שמאחורי התהליכים - מרחיבים את השותפים ו-HealthTech - השלב הבא. בין תתי הנושאים שנידונו בשולחנות ניתן לציין את 'קפיצת המדרגה הבאה בבריאות מותאמת אישית', 'זיהוי הזדמנויות טכנולוגיות למענה על אתגרי המטפל בחברה הערבית', 'שילוב אפקטיבי בין צוותים רפואיים לסטארטאפים בשלבי הפיתוח המוקדם', 'הרחבת השתתפות החברה החרדית בפיתוח וקידום חדשנות בבריאות', 'השפעת מגפת הקורונה על קידום מו"פ מוצרים רפואיים בישראל', ועוד.
המסקנות שעלו מהכנס היו ברורים - מערכת הבריאות בישראל, ובכל העולם, עומדות בפני אתגרים חדשים בהתאם למציאות של ימינו. מצידו השני של המטבע, חדשנות טכנולוגית מספקת מגוון עצום של פתרונות וכלים שיכולים להפחית את העומס, להגדיל את היעילות ולהצעיד את ענף הבריאות לעתיד. המקום הטבעי של ישראל, בדומה לשאר הענפים הטכנולוגיים, הוא בקדמת הבמה ובחזית הטכנולוגיה והיזמות.