סגור

החזון שהפך למציאות- כיצד מפעל קטן באשקלון הפך ברבות השנים לאחת מהחברות המובילות בתחומה

מדינת ישראל וחברת פח-תעש הולכות יד ביד. שתיהן התחילו בחזון וחלום ויצרו דרך אמונה לא מתפשרת ועבודה קשה, מקום שניתן להתגאות בו. סיפור על תעשייה מסורתית, ציונות, חדשנות טכנולוגית וגמישות מחשבתית וכיצד כל אלו הפכו את פח-תעש לאחת מחברות התעשייה הוותיקות בישראל אשר משווקת את מוצריה לחברות הגדולות במשק הישראלי ובעולם כולו

"רק העזת היהודים הקימה מדינה ולא החלטת או"ם שמום" אמר ראש הממשלה הראשון בן גוריון בישיבת הממשלה ב-29 במרץ 1955. מדינה צעירה שהבינה כי חזקה משמעותה היכולת לייצר את הדברים שלה בעצמה. סיפורה של חברת פח-תעש הינו בבואה של המדינה שקמה ה רק כמה שנים לפני כן. מציאות שהתחילה בחזון מלווה בנחישות ועבודה קשה.
3 צפייה בגלריה
מימין. מרסל כהן ז"ל ואהרון שפירא, יבד"לא.
מימין. מרסל כהן ז"ל ואהרון שפירא, יבד"לא.
מימין. מרסל כהן ז"ל ואהרון שפירא, יבד"לא.
(באדיבות פח תעש)
בשנת 1972, מרסל כהן (ז"ל) ואהרון שפירא, ביצעו הלכה למעשה את העזת היהודים וזאת מתוך אמונה ביכולותיהם ובגאווה ציונית להקים, לייסד ולהשתתף בהקמת תעשיה מקומית כחול לבן. הרצון היה לייצר בארץ את מה שעד אז היה בעיקר יבוא. מכונות ומערכות למפעלי התעשיה הצעירים, מוצרים תעשייתיים כחול לבן שיהוו עובדה חיה לכך שמדינת ישראל היא מובילה וכי כל מוצר אשר נושא את דגלה הוא תו תקן לאיכות. תעשיה מקומית בעל שם גלובלי.
כיום 50 שנה לאחר מכן, העסק הקטן שהוקם באשקלון והיה מן העסקים היצרניים הפרטיים הראשונים שהוקמו בעיר, הפך בהדרגה לקבוצת חברות שהוא היום המעסיקות למעלה מ-350 עובדים, ונותנת שירות לחברות הגדולות במשק ומקיימת שיתוף פעולה עם גורמים בעולם כולו. מפעל החברה מתפרש על 23,000 מ"ר, 14,000 מ"ר רצפת ייצור (לא כולל חברות בנות). בנוסף לכך, לחברה מפעל נוסף באשקלון, שניים בקרית גת והשלישי מתוכנן בימים אלו.
סיפורן של מדינת ישראל ושל חברת פח תעש הולכים יד ביד לא רק בחזון הגשמי אלא גם בראייה החברתית שלהן. ישראל כבית של העם היהודי, משכה אליה אנשים מכל העולם ליצירת חברת הטרוגנית אבל בעלת בסיס דומה. כך גם חברת פח-תעש. לאורך השנים הייתה החברה בית לעולים חדשים לצד ישראלים צברים ובנתה מפעל בעל אופי משפחתי בו עובדים אבות ובנים וגם נשים, יחדיו. מרסל כהן (ז"ל) ואהרון שפירא, היו בדעה כי תעשייה ישראלית משמעותה עובדים ישראלים וקליטת עליה וכך בנו את מפעל חייהם.
3 צפייה בגלריה
יחידת טיפול אוויר. 40,000 CFM
יחידת טיפול אוויר. 40,000 CFM
יחידת טיפול אוויר. 40,000 CFM
(באדיבות פח תעש)
הפתרונות הטובים ביותר לאוויר נקי
השנתיים האחרונות היוו אתגר גדול עבור החברה האנושית. לראשונה מזה עשרות שנים, הקורונה גרמה לכך שהדבר שנראה לנו הכי מובן מאליו היווה סיכון עבור רבים מאוד- אוויר. כעת, לאחר ניהול מאבק עיקש, סגרים, הגבלות וחיסונים, הזכות לצרוך אוויר נקי אינו עניין של מה בכך והפך למוטיב חשוב בחיי כולנו.
מדינת ישראל הינה מדינה חמה שבה מרבית השנה אפשר לקיים חיים חברתיים בחוץ, אולם עדיין כמעט כל מקומות העבודה והלימודים הקיימים נמצאים בחללים סגורים וככל הנראה יישארו כך. היום, כולם מבינים את הסכנות המצויות באוויר מזוהם. את הזכות לחיות באוויר נקי הבינו מרסל כהן ואהרון שפירא כאשר הקימו את המפעל לפני עשורים.
במשך השנים, פיתחו ושיכללו טכנולוגיות למערכות טיפול וטיהור אוויר תעשייתיות המותאמות, הן לאוויר החופשי והן אוויר בחללים סגורים. המכונות והמערכות מותאמות למפעלים, בתי חולים, מוסדות חינוך, חברות ענק, קניונים וכדומה. בזכות המערכות החדשניות של פח-תעש ניתן לצמצם בעשרות אחוזים את זיהום האוויר ולמנוע מחלות נשימתיות. הראיה לכך היא שיתוף הפעולה רב השנים של החברה על לקוחותיה שכאמור, הינם מהגדולים במשק הישראלי וביניהם התעשייה האווירית, טבע, סוגת, אלביט טכנולוגיות, חברת חשמל, בז"ן, החברה לשירותי איכות הסביבה, נמל אילת, הטכניון, אפלייד מטריאלס ורבות אחרות.
ברוח מייסדי החברה, כל השלבים מתכנון המוצר, דרך יצירתו ועד הפצתו נעשים בפח-תעש. כתוצאה מכך, כל ניהול הפרויקט נעשה על ידי אנשי החברה והמערכות מפותחות ומיוצרות על ידיה מספקות מגוון פונקציות רחב כמו טיהור, טיפול, סינון, ניקוי, קירור, חימום, ייבוש, הרטבה, שאיבה, יניקה ושינוע - הכל תוך הקפדה על יעילות אנרגטית אופטימלית.
שיטת הייצור הייחודית של פח-תעש והעובדה כי תהליך העבודה בכללותו מפוקח על ידה ונעשה במפעליה, הופכות את תהליך הייצור שלה לאיכותי יותר אך יחד עם זאת מהיר ונוח. במקום להעביר את המערכות והמוצרים להרכבה באתר הלקוח - מה שדורש הרבה זמן, עולה יותר כסף ומגביר את הסיכון באתר, בפח-תעש מודדים את החלל באופן מדויק, מתכננים את כל המערכות בכלי תלת-ממד ומייצרים אותן במפעל של החברה. כל תכנון עובר 3 רביזיות כדי לוודא התאמה מקסימלית למידות ולצרכים של הלקוח. לאחר ייצור והרכבה במפעל של פח תעש, נבדקת התקינות של המערכות ורק לאחר מכן הן נשלחות ללקוח.
3 צפייה בגלריה
צ'ילר לטכניון
צ'ילר לטכניון
"קיר מפוחים", יחידת טיפול אוויר מיוחדת
(באדיבות פח תעש)
רלוונטיות המתבססת על גמישות, חדשנות ושיתוף הלקוח
בעולם עסקי עם תחרות רבה, הדרך להישאר רלוונטי עוברת ביכולת של חברה להתגמש ולחדש. חברת פח-תעש לאורך השנים הצליחה להמציא דרכי עבודה מתקדמות אשר יתאימו לכל לקוח ולקוח. המומחים של פח תעש בוחנים עבור כל לקוח את כלל הדרישות שלו, תוך מתן תשומת לב לפרטים הקטנים ולמכלול גם יחד. התהליך מתחיל בשלב אפיון ולימוד הדרישות ומשם מתקדם לתכנון הנדסי והתאמה פרטנית.
הדיוק במדידה, בתכנון ובייצור הוא ההתמחות אותה פיתחה החברה במשך 50 שנה. עבור הלקוח, מדובר ביתרון עצום המאפשר לו להתקין את הציוד ומערכות בשיטת Plug & Play, ללא התעסקות יקרה, ארוכה ומסוכנת באתר ובאיכות גבוהה הרבה יותר.
בפח תעש שואפים תמיד לשפר ולייעל את השירות שהיא מספקת ללקוחותיה - הלקוח הוא שותף בתהליך העשייה, ולכן בחברה שואפים לבנות ולשמור על מערכת יחסים ארוכת טווח, הדדית ופורייה עבור כל הצדדים.
התעשייה המסורתית חיה ונושמת
"ההייטק הוא הקטר של הכלכלה הישראלית" נוטים רבים לומר. גם אם לפעמים נראה שככה הדבר, אין משהו רחוק יותר מהמציאות מכך. חברת פח-תעש, כמו חברות אחרות, הוכיחה במשך כל שנות קיומה כי התעשייה המסורתית היא היסודות של הכלכלה בישראל. עבודה מתמשכת של מהנדסים, מתכנתים עובדי ייצור ועוד הם ששמו את ישראל כחוד החנית של החדשנות הטכנולוגית הכלל עולמית. התעשיה המסורתית חיה ונושמת ועם פרוץ הגלובליזציה והגבולות המטשטשים, אין מקום בטוח ממנה והאפשרויות הן בלתי מוגבלות.