"מתכננים עתיד": קורס החובה למעמד הביניים בישראל.
"מתכננים עתיד": קורס החובה למעמד הביניים בישראל.
קורס "מתכננים עתיד" לא ידריך אותך איך להיות מיליונר/ית, לא יתיימר לעשות לך שיעור מזורז מקביל לאוניברסיטה ואפילו לא יסביר לך איך משקיעים בשוק ההון. אבל הוא בהחלט יגביר בך את המודעות לעולם הכסף שבו כולנו חיים - ויוכיח לך שאין ממה לפחד
"לאף אחד לא אכפת ממך. בוא נודה בזה. לבנק שלך לא אכפת ממך. לחברת האשראי לא אכפת ממך. ולביטוח הלאומי לא אכפת ממך. ואם תהיה להם הסיבה הקטנה לדפוק אותך הם יעשו את זה. כי לא אכפת להם" – אומר אריאל אזואלוס, מתכנן פיננסי מוסמך CFP והיו"ר והבעלים של חברת FUTURE תכנון פיננסי. "לצערנו, כל אזרח במדינת ישראל צריך לוודא בפשטות שאף אחד לא דופק אותו, והדרך לשם עוברת בלמידת העולם הפיננסי".
וכזה הוא בדיוק הקורס הדיגיטלי "מתכננים עתיד" שאזואלוס מעביר. פרקטי, קולח, תמציתי ומקיף – אבל בעיקר כזה ש'מגרה' אותך מספיק כדי להתחיל להתעניין במגוון המוצרים הפיננסים שמקיפים את כולנו מכל עבר.
ולא, זה לא עוד קורס בסגנון "איך להיות מיליונר" שעיטר את הפייסבוק שלנו לפני עשור. ממש לא. מה זה לא עוד? זה גם לא "המדריך המקוצר לעושר". אם כבר להפך. זהו המדריך הארוך לעושר. קורס "מתכננים עתיד" ייתן לך במקסימום 50% סיוע. 50% נוספים מהעבודה היא רק שלך. הקורס הזה יעורר אותך לשים לב, ותכל'ס? זה מה שהכי חשוב.
ליבת הקורס: תכנון פיננסי נכון
ליבת הקורס נוגעת לתחום עיסוקו של אזואלוס בעשור האחרון במגוון תפקידים שהחזיק בגופים המוסדיים: תכנון פיננסי. וכדי להבין את הערך המוסף של הקורס על פני קורסים כלכליים אחרים בדיגיטל צריך להבין מהו התכנון הפיננסי.
התכנון הפיננסי קיים בישראל רק 10 שנים, אבל בעולם הוא מוכר עוד משנת 1969. היתרון של המתכנן הפיננסי נובע מהעובדה שהוא מתכלל את כלל הסוגיות הפיננסיות תחת אותה קורת גג. כלומר, איש מקצוע אחד שמבין בכל הנושאים הכלכליים – תכנון פרישה, ניהול סיכונים, כלכלת המשפחה, אסטרטגיית השקעות, מיסוי ויישום בפועל בשוק ההון, נדל"ן, והשקעות אלטרנטיביות. או כמו שאזואלוס מגדיר את עצמו – "רופא משפחה כלכלי", שמלווה את הלקוחות ועונה להם על הלבטים בכל שלבי החיים, בהתאמה אישית אליהם ובהתייחס להיסטוריה הכלכלית שלהם.
מבוא למקרו כלכלה - אבל במיקרו
בקורס "מתכננים עתיד" של אזואלוס קיימים מגוון נושאים פיננסיים שנוגעים לכולם בחיי היומיום – החל מניהול סיכונים כלכליים (רמז: לשים כסף בצד לשעת חירום), עובר בתכנון יעדים לטווח הקצר והארוך (כן, זה אפשרי לנסוע לחופשה אקזוטית באיי סיישל בלי 'לאכול' את מסגרת האשראי) וכלה בהתנהלות שוטפת מול הבנקים (לא להתפתות להלוואות בדיגיטל, עדיף להגיע לפגישה פרונטלית בסניף כדי להתמקח).
מטבעו, ובגלל שהוא גם לא מתיימר להוציא אותך בסוף עם "תעודת בוגר", הקורס הוא מעין מבוא לעולם הפיננסי לאוכלוסייה הנמנית על מעמד הביניים בישראל המחזיקה ברמת ידע ממוצעת. הקורס הזה הוא מבוא לשוק ההון, מבוא לעולם הבנקים, מבוא לגידור סיכונים, מבוא לביטוחים ומבוא להשקעות.
אז נכון, המטרה כאן היא לא להתעשר. אבל אחרי הקורס בהחלט יהיה לך ברור מהם כל הכלים הפיננסיים שחובה שיהיו לך - ותהיה לך היכולת להבין איך לשנות את התמונה כך שיהיה באפשרותך להגשים חלומות קטנים וגדולים בטווח הקצר, הבינוני והארוך. "ככל שיותר אנשים יהיו מודעים לנושא הפיננסי המדינה תהפוך לטובה ומשגשגת יותר", מסביר אזואלוס.
הקורס מתאים לכל כיס, אבל לא מתאים לכל אחד...
כמו שאמרנו בהתחלה, הקורס "מתכננים עתיד" מתאים כמעט לכולם, עם כוכבית. אזואלוס מדגיש שהקורס מותאם בעיקר לשכירים ובעלי עסקים בגילאי 25-40 שנמצאים במצב כלכלי סביר – כלומר, לא במינוס או חובות חונקים – בעלי הון עצמי של 25 אלף ש"ח לפחות אשר מצליחים לחסוך מדי חודש לפחות 1,000 ש"ח אחרי הוצאות. נשמע הגדרה קצת ספציפית? חכו שתשמעו את כל תנאי הסף שמציב אזואלוס כלפי מי שחושב שהקורס יכול לעזור לו:
● מי שמוכן להתמסר לעשות שינוי אמיתי.
● מי שרוצה להשיג מטרות גדולות בחיים.
● מי שמתוסכל שלא לימדו אותו על כסף בבית הספר או בבית.
ועם כל הדרישות הללו, אזואלוס מדגיש שהוא לא בא לרפות את ידיהם של מי שרוצה להצטרף לקורס. "בסופו של דבר 'מתכננים עתיד' נועד לאנשים שמחפשים את ה'אקסטרה'. כעת, ככל שתחדדו יותר את המקום שאתם נמצאים בו, כך תהיו נחושים יותר להשיג את מטרותיכם", הוא מחדד.
שער לעולם פיננסי רחב יותר
אזואלוס מצפה מבוגרי הקורס "להבין שעכשיו הם רק התחילו ללמוד את העולם הפיננסי ועכשיו התפקיד שלהם זה להתחיל ליישם בפועל. זה אומר להכניס בו חשק להתחיל להשקיע אפילו 500 שקל, לקנות ביטוח שיגן עליו מהסיכונים הכי משמעותיים, לסדר את הפנסיה, להוזיל עלויות בבנקים ובבתי השקעות, לסדר את מסלול ההשקעה. להיות על זה כל הזמן."
אבל בוגרי הקורס לא יבינו רק איך לא לגרום לכסף “לעבוד” בשבילם. הם יפנימו את הדבר הכי חשוב שנלמד בחוגים לכלכלה - החשיבות הקריטית באיזון בין ההווה והעתיד.
ההבנה של מה שנדרש מהם כדי לחיות את החיים שהם שואפים אליהם: להחליף את הרכב כל 3 שנים בלי ליסינג והלוואות מעיקות, לשדרג את הבית, לטוס לחודש ליעד אקזוטי או להגיע לגיל 50 בלי צורך לעבוד למחייתי.
"אלה מטרות סבירות לחלוטין לכל הדעות, אבל איך אני מצפה שהם יגיעו לזה? מרגיל אותם לתרגם חלומות לכסף. וזה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה. אם לדוגמה אני חולם על בית בהרצליה שעולה 5 מיליון ש"ח, אני צריך 1.250 מיליון הון עצמי, ואם לא הצלחתי להגיע לזה באמצעות חיסכון חודשי אלא בהלוואה נוספת פיקטיבית, אני לא באמת יכול להרשות לעצמי את הבית. ואת זה בדיוק אני מסביר בקורס", הוא מסכם.