סגור

כיצד מייצרים יציבות בתקופה של חוסר וודאות?

"לשמור על המשק הישראלי זה חלק מהניצחון שלנו"; הצעדים ליצירת רציפות עסקית וצמיחה גם בזמן מלחמה

חודש וחצי לתוך המלחמה- ומדינת ישראל נלחמת גם בחזית הכלכלית. למגזר העסקי, שממלא מקום חשוב בסיוע והתמיכה בחברה האזרחית והעורף, יש אחריות לשמור על יציבות המשק הישראלי היום ולטווח הארוך, ליום שאחרי. עם חוסר וודאות בשווקים ואלפי עובדים מגויסים למילואים, תעשיית ההייטק הישראלית מנסה ליצור יציבות והמשכיות עסקית לצד התמיכה בעובדים ומשפחותיהם; חברות מדייקות תוכניות עסקיות, מחדדות יעדים ואפילו את התקשורת עם לקוחות ועמיתים מעבר לים- הפכו לזירה הסברתית. אלה במטרה לשמור ולהבטיח את היציבות והמשך הצמיחה, שהיא חלק מהניצחון של החברה הישראלית כולה.
"למפות סטטוס, ליצור הזדהות פנים ארגונית, לייצב ולהמשיך את הביזנס".
שולי גלילי, מייסדת שותפה בקרן ההון סיכון UpWest הפועלת בסיליקון ואלי, מתארת את התהליכים הניהוליים עליהם עבדו יחד עם חברות הפורטפוליו לשמירה על היציבות העסקית. "אנחנו מלווים חברות ישראליות המעוניינות לחדור לשוק האמריקאי מספר עשורים, ויש לנו ניסיון ותובנות רבות מניווט וליווי חברות טכנולוגיה בעתות משבר ושינויים כלכליים דרמטיים. מיד עם תחילת המלחמה מיהרנו למפות סטטוס מלא של כל חברות הפורטפוליו: מה המצב של כל אחת מהן מבחינת הפגיעה בעובדים, בלקוחות ובספקים וליווינו את היזמים בלספק פתרונות מידיים במידת הצורך".
בנוסף, מסבירה גלילי כי "אחד הדברים המרכזיים שעשינו הוא לשקף ולהסביר לכלל העובדים בחברות, באירופה ובארה"ב, על הנעשה בישראל והמציאות של העובדים הישראליים. בדרך זו יצרנו הזדהות פנים ארגונית והכלה של הסיטואציה המורכבת. אלו חשובים לשמירה על היציבות של הצוותים והמשך העבודה השוטפת. הסולידריות מאפשרת להם להמשיך לעבוד יחד, לגבות אחד את השני ומחזקת את הקשרים בין העובדים".
אך זה לא מפסיק אומרת גלילי "יש צורך להבטיח את יציבות הביזנס מבחינת הלקוחות והמשקיעים הזרים. גם בזירה הזו אנחנו משקיעים בהסברה ותיווך המצב על הנעשה בישראל. אנחנו משקפים לשותפים שלנו את ההשלכות הצפויות על החברה במידה ויש, ומנהלים את כל מערך הסיכונים החדש בעדכון ודיוק התכנית העסקית. אין כוונה בעצירה או הפסקה של הביזנס, להפך. יצירת יציבות חשובה להמשך בשגרה העסקית ככל שניתן, עם ההתאמות הדרושות למציאות החדשה".
2 צפייה בגלריה
רועי אגאבאבא Novidea  ושולי גלילי UpWest
רועי אגאבאבא Novidea  ושולי גלילי UpWest
רועי אגאבאבא Novidea ושולי גלילי UpWest
(בראיין דסימון)
"האחריות שלנו: לספק קרקע יציבה לעובדים"
רועי אגאבאבא, מייסד ומנכ"ל חברת האינשורטק Novidea מוסיף ומפרט על המהלכים שביצעו לשמירה על היציבות והחוסן של העובדים והעובדות: "החל מהימים הראשונים, יזמנו שיחות עם כלל העובדים בחברה, בארץ ובחו"ל. איפשרנו שיח ושאלות כאשר צוות ההנהלה קיים שיחות עם רבים מלקוחותינו הגדולים ושותפינו בעולם. בראש ובראשונה, המטרה הייתה להדגיש שאנחנו ב-Novidea פועלים בכדי לספק תמיכה מרבית לעובדים ומשפחותיהם בישראל. וכחברה גלובלית הפועלת דרך מספר מרכזי פיתוח לרבות בארה"ב, אנגליה ומזרח אירופה, אנחנו ממשיכים לתת שירות ללא הפרעה ללקוחותינו בעולם. בנוסף, ציידנו את הצוותים מוכווני הלקוחות שלנו ואת המנהלים בכלים לנהל תקשורת מורכבת במצב הנוכחי, ואנו ממשיכים ללוותם כל העת.
"אנו פועלים בכמה מישורים על מנת לאפשר לכלל עובדינו קרקע יציבה שתתמוך ביכולתם להמשיך לעבוד". מוסיף אגאבאבא. "כבר בימים הראשונים של הלחימה צוות ה-HR והמנהלים והמנהלות הונחו להדק את הקשר ולבדוק באופן תדיר את מצב העובדים ומשפחותיהם. בדקנו האם מישהו זקוק לתמיכה וכיצד אנחנו יכולים לסייע. אנחנו מאפשרים גמישות מלאה בהגעה למשרדים / עבודה מהבית, ובמקביל מקיימים פעילויות המייצרות זמן הפוגה ומחזקות את הנפש והמשפחה, ופועלים לחזק את אוכלוסיית המילואימניקים שלנו ומשפחותיהם לשמירת מורל גבוה".
"אנחנו בקשר שוטף ואישי עם העובדים, בפורום של מנהלים ישראלים, בפורום של כל עובדי ישראל. כמובן גם עם העובדים והעובדות שבמילואים ומשפחותיהם, מנסים לצ׳פר כמה שאפשר, ומאפשרים לעובדים שגרים בחזית להתפנות לישובים שלא בקו הגבול, בסיוע של Redis". מוסיף יפתח שולמן, ממייסדי Redis וסמנכ"ל הטכנולוגיה שלה "יצרנו הסכם עם ״גרופ האג״ - פלטפורמת המספקת תמיכה נפשית בשלל תחומים, לעובדים שזקוקים אפשרנו לקחת פסק זמן, כאשר בו זמנית אנו מדגישים את הצורך להמשיך לעבוד כרגיל משני טעמים: התנתקות מערוצי החדשות והמדיה החברתית, ובעיקר להראות לאויבינו שאין באפשרותם לשבש לנו את חיי היומיום, Redis תמשיך לפעול בכל תנאי.
"גם למען החוסן הלאומי אנחנו פועלים בכמה חזיתות" ממשיך שולמן. "אנחנו מעניקים סיוע טכנולוגי ללא עלות לגופים השונים במערכת הביטחון. בחברה האזרחית פיתחנו אפליקציה לעמותת "עזר לחיים" להסעות לבתי חולים לצרכי המלחמה הן לצבא והן לאזרחים, ושותפים בפיתוח אפליקציית Block The Hate שמאפשרת לדווח ולהביא למחיקתם של פוסטים אנטי ישראלים/יהודים ופייק ניוז ברשתות, כתרומה למאבק בזירה ההסברתית. אלה כמובן לצד מיזמים התנדבותיים נוספים, תרומת עשרות לפטופים לילדי העוטף, שותפות בפרויקט תמיכה במפונים ותכנית Matching Program בה Redis מכפילה את סכום התרומה של כל עובד/ת עבור תמיכה אזרחית״.
2 צפייה בגלריה
יפתח שולמן Redis ואיילת קוטנר At-By
יפתח שולמן Redis ואיילת קוטנר At-By
יפתח שולמן Redis ואיילת קוטנר At-By
(אט-ביי)
איילת קוטנר, סמנכ"לית טכנולוגיה ומנהלת הפעילות בישראל ביוניקורן ביטוחי הסייבר At-Bay, משתפת על המהלכים שבצעו אצלם בארגון לשמירה על החוסן והיציבות במציאות החדשה: "בשבועיים הראשונים לאחר השבת השחורה אפשרנו לעובדים לפעול לפי מה שמתאים לכל אחד ואחת. העובדים קיבלו לגיטימציה מלאה לא להיות זמינים לעבודה כרגיל, להיות עם המשפחה ו/או להתנדב. הקולגות האמריקאים התבקשו לעבוד עם המנהלים הבכירים על מנת להקל על רוב העובדים במשרד הישראלי.
מהסייט בישראל מגויסים כיום 15% מהעובדים והעובדות ועוד אחוז לא מבוטל שבני ובנות זוגם מגויסים, והם מנהלים את משק הבית והילדים לבד בימים אלה. במציאות כזו יש צורך לתעדף משימות מחדש ולהתמקד במה שדחוף לדלוור ולא להתפזר על יותר מדי משימות. תכננו את לו"ז המשימות בהתאם להיקף כוח העבודה במציאות החדשה ודחינו מה שאפשר.
ערכנו מספר מפגשי זום של הארגון בהובלת המנכ"ל לתיווך והנגשה של המציאות בישראל, תוך דיון פתוח. גם העובדים הישראלים שמתגוררים בארה"ב עשו מאמצים להנגיש ולהסביר לעובדים בארה״ב על מה שקורה בישראל, בכדי לייצר הזדהות וחיבור. בנוסף, הקמנו קמפיין במסגרתו החברה מכפילה כל תרומה שתיעשה ע"י העובדים ל- מד״א, איחוד הצלה, JGive, וזק״א. הצוות האמריקאי לא אכזב ותרם עשרות אלפי דולרים לארגונים.
ברמת הצוות הישראלי, כדי לשמור ולהבטיח את החוסן של העובדים החלטנו להעניק לכולם סדרת טיפולים פסיכולוגיים, ארבעה מפגשים בחינם ועוד שמונה מסובסדים במעל 50%. אני מאמינה שזו חובתנו לתמוך כמה שאפשר ולספק מענה רגשי לעובדים במקביל לביצוע המשימות והעבודה השוטפת".
"חלק מהניצחון שלנו - לשמור על המשק הישראלי"
מלבד החזית הצבאית, מדינת ישראל נלחמת גם בחזית הכלכלית. על החשיבות של המשך הפעילות והיציבות העסקית לחוסן של העובדים, מוסיף רועי אגאבאבא: "אני מאמין שיש להמשך הפעילות העסקית משמעות עצומה לחוסן שלנו וליצירת יציבות לטווח הארוך, במציאות של חוסר וודאות. חלק מהניצחון שלנו זה לשמור על המשק הישראלי ולפעול לצמיחה גם היום ובעיקר ליום שאחרי. לכן, הפעילות הגלובלית בחברה נמשכת. לדוגמא, כנס האינשורטק הגדול בעולם התקיים החודש בלאס ווגאס, וכמדי שנה גם אנחנו השתתפנו. בכנס נכחו נציגי שיווק ומכירות ממשרדנו בחו"ל, יחד עם נציגות בכירה מישראל. פנינו קדימה לכנסים ומפגשים נוספים עם לקוחותינו, כאשר במקביל אנו ממשיכים לגייס למגוון רחב של תפקידים בישראל, לונדון וארה"ב".
קוטנר ממשיכה ואומרת כי "ישנה הבנה בין העובדים שלא גויסו למילואים, שיש לנו תפקיד חשוב ומשמעותי בחוסן של העורף. כמו תמיד המפתח הוא בעבודת צוות. יש לנו אחריות לשמור על פרודוקטיביות, על מקומות העבודה והפרנסה של כולנו - בסופו של דבר אנחנו נלחמים לשמור על חיים שפויים ועל שגרה בטוחה. מההבנה הזו נוצר גיבוי מלא של הצוותים, וגם מי שאינו גויס ללחימה- נרתם לשמור על היציבות העסקית והחוסן של הארגון".
"משברים מייצרים גל של חדשנות"
"לכל אורך ההיסטוריה, אנו רואים שמלחמות, מגפות ותקופות משבר מייצרות גל חדש של חדשנות. יש צורך דחוף לפתרון בעיות חדשות, במסות גדולות ולכן משברים מולידים פתרונות חדשניים שנולדים מכורח המציאות החדשה. גם אם כעת הימים מורכבים והתקופה מאתגרת עסקית- אני בטוחה בחוסנה של התעשייה הישראלית ועדיין כל יום אנו רואים חברות ישראליות חדשות שיוצאות אל השוק" מסכמת גלילי.