איך משפיע האקלים הישראלי על מצברי הרכב שלנו?
איך משפיע האקלים הישראלי על מצברי הרכב שלנו?
בישראל, אנו חווים אקלים משתנה אשר מורכב מחורפים קרים יחסית וקיצים חמים ולחים מאוד. למרות היות ומדובר ברכבים, אנחנו נוטים לחשוב שהם חתיכות מתכת שלא מושפעות ממזג האוויר אבל בפועל הטמפרטורות השונות משפיעות רבות על החלקים השונים של הרכב, ובמיוחד על המצבר, אשר מהווה חלק קריטי במערכת ההתנעה והנסיעה של הרכב. במאמר הבא אנחנו נעזור לך להבין איך האקלים המקומי משפיע על בריאות המצבר שלך ומה ניתן לעשות כדי להאריך את חייו
השפעת החום והלחות הישראליים
הקיץ הישראלי מתאפיין בטמפרטורות גבוהות שלעיתים קרובות חורגות מ-30 מעלות צלזיוס. החום הזה לא פשוט למצבר הרכב. כאשר הטמפרטורה עולה, התהליכים הכימיים בתוך המצבר מואצים, מה שגורם להתפרקות מהירה יותר של החומרים השונים ולהתרוקנות מהירה של המצבר. זהו לא רק עניין של כמה זמן המצבר יחזיק לפני שהוא יצטרך החלפה - חום רב עלול בנוסף לגרום לנזקים מובנים, כמו נפיחות או דליפה של החומצה שנמצאת בתוך המצבר.
מה עושים? חנייה בצל ככל האפשר ובדיקה ותחזוקה קבועים של רמת הנוזלים והאיטום במצבר, על מנת לוודא שהוא נשאר קר ככל הניתן ולא נפגע מהחום.
השפעת הקור על המצבר
למרות שהחורף הישראלי אינו קשה כמו במדינות קרות יותר, עדיין הטמפרטורות יכולות לרדת משמעותית ולעיתים אף להגיע אל מתחת לאפס. הקור הזה עלול להוביל להקפאת הנוזל שנמצא במצבר, מה שעלול להקשות על היכולת של המצבר לשמור על היכולות שלו ולספק אנרגיה רציפה לרכב.
מה עושים? חשוב לבדוק את רמת הטעינה של הסוללה לפני תחילת החורף ולוודא שהסוללה נטענת כראוי וללא פגמים. מומלץ לשמור על טעינה מלאה ולהשתמש במוצרים שמונעים הקפאה.
ההשפעות של הלחות על המצבר
הלחות הגבוהה בישראל, במיוחד בחודשי הקיץ, יכולה לגרום לקורוזיה ואפילו לריקון של מצבורי החשמל במצבר אשר עלולים להשפיע משמעותית על ביצועי המצבר שלך ועל חיי המדף שלו.
מה עושים? ניקוי קבוע של האיזור אליו מתחברים התנינים של כבלי ההתנעה של המצבר יכול לעזור למנוע התפתחות קורוזיה. מומלץ לבצע את זה במוסך או לפחות להתייעץ עם מומחה שיבצע בדיקה מקצועית ויוכל להדריך אותך.
טיפים נוספים לתחזוקה נכונה של מצבר
1. בדיקה קבועה: אנחנו ממליצים לך לבדוק את המצבר בכל טיפול רכב כדי לוודא שהוא תקין ולא צריך החלפה.
2. החלפה בזמן: חיי מדף של מצבר הם בערך שנתיים כך שאם הגעת לאיזור הזמן הזה, כדאי לפחות לבדוק את המצבר במוסך כדי לא חלילה להיתקע עם מצבר גמור.
3. הימנעות מהעמסה על המצבר: אם הרכב לא מונע, מומלץ לא להשתמש במערכות החשמל שלו כדי לא להעמיס על המצבר.
4. בחירת מותג מצברים מוביל: חשוב מאוד לקנות אך ורק מותגי מצברים מובילים, לדוגמא מצברים ישראלים של שנפ הם הנפוצים ומומלצים במיוחד.
גם רכבים חשמליים מושפעים מתנאי האקלים
לא רק רכבים רגילים סובלים מהשפעות האקלים. גם בעלי רכבים חשמליים צריכים להיות מודעים לאותם אתגרים. גם מצברים של רכבים חשמליים רגישים במיוחד לשינויים בטמפרטורה מכיוון שחום רב עלול לפגוע ביכולת המצבר לשמור על החשמל שהצטבר בו לאורך זמן, ואילו קור יכול להפחית את טווח הנסיעה של הרכב.
מה עושים? אם יש לך רכב חשמלי, אנחנו ממליצים לך לוודא שהטעינה מתבצעת בטמפרטורות מומלצות ולהיעזר במערכות ניהול טמפרטורה שמותקנות ברכב כדי לשמור על אופטימיזציה מקסימלית של חיי המצבר.
התפתחויות טכנולוגיות בעולם המצברים
התפתחויות טכנולוגיות בתחום מצברי הרכב מביאות איתן חדשנות גם לשוק הישראלי. סוללות AGM (Absorbent Glass Mat) ו- EFB (Enhanced Flooded Battery) -הן דוגמאות למצברים שנועדו להתמודד עם תנאי חום קיצוניים ולספק ביצועים גבוהים יותר למרות העמוס הרב. בנוסף, הם מציעים עמידות גבוהה יותר בפני תדירות טעינות ופריקות, מה שמאריך את חיי המצבר באופן משמעותי.
איך לבחור מצבר חדש?
שאלת השאלות! למרות שמהצד זה נראה כמו עוד רכיב חשמלי, מצבר יכול להשפיע עמוקות על הביצועים של הרכב שלך. מצברים מסוימים יכולים להיות עמידים יותר לטמפרטורות משתנות, חלקם מתאימים יותר לנסיעות ארוכות מאשר לקצרות, חלקם בעלי נפחים גבוהים יותר שיכולים להעניק לך הרבה יותר שקט נפשי. לכן אנחנו ממליצים לך להתייעץ עם איש מקצוע שינתח את סוג הרכב שלך ואת השימושים שלך כדי להתאים לך מצבר לרכב שהוא בדיוק מתאים לצרכים שלך.
הכתבה בשיתוף מאור מצברים