סגור
שורת הרווח דף כתבה חדש

מה עושים בפינוי בינוי כשקיימים בעלי נכסים מסוגים שונים?

המפתח להצלחת פרויקט פינוי בינוי הוא להבין כיצד מתמודדים עם בעלי סוגי נכסים שונים. לדברי עו"ד גיא יקותיאל, בעלים משרד עו"ד יקותיאל ושות', יש לבדוק כל מקרה לגופו ולזכור שקיימים פתרונות יצירתיים לכל סוג נכס.

עו"ד גיא יקותיאל, בעלים משרד עו"ד יקותיאל ושות' - מתמחה בהתחדשות עירונית

בפרויקטים של פינוי בינוי נתקלים בהמון סוגי בעלי נכסים, אם בעלי דירות, בעלי מסחר, משרדים, בתים פרטיים ועוד. כמובן שכל בעל נכס זקוק להתייחסות מיוחדת המותאמת לצרכיו, על מנת שהפרויקט בכלל יצא לפועל.
עו"ד גיא יקותיאל, בעלים משרד עו"ד יקותיאל ושות', המתמחה בהתחדשות עירונית, מסביר מה הנוהל לגבי מצב שבאותו פרויקט יש בעלי דירות בגודל לא זהה. כיום העיריות מכתיבות תוספת אחידה לשטח הדירות הקיימות, וקובעות שווי של כ-12 מ"ר תוספת לכל דירה.
כשיש בעלי פנטהאוזים או דירות גדולות במיוחד, מביאים שמאי שמבצע הערכת שווי לגג, לתוספת או לשטח צמוד כגון חצר, ולבעל הנכס מובטח שטח גדול יותר. בחלק מההסכמים, מאפשרים לבעלי הנכס לבחור דירה אחרת, ולעיתים אפילו מספר נכסים בשווי הדירה העתידית. במקרים בהם עומד בית פרטי ישן על הקרקע, עושים עסקת קומבינציה ומחליטים מהם הנכסים שבעל הקרקע או היורשים יקבלו כדי לבוא על סיפוקם.
יקותיאל מדגיש שביחידות מסחר מדובר בסוגיה יותר מורכבת שדורשת פתרונות יצירתיים, והבנה של צרכי בעל העסק. למשל בעלת חנות פרחים שהיזם העתיק את הציוד שלה לחנות החדשה והוסיף על חשבונו חבילת פרסום לשימור הלקוחות הקיימים. או בעל מכולת מבוגר שלא יכול להתחיל לבנות עסק מאפס בלוקיישן חדש, על כן סוכם שהיזם יספק לו חבילת השמה בהעסקה כולל מציאת מקום עבודה חדש.
בפרויקט פינוי בינוי שלכם יש בעלי נכסים מגוונים? אל תפספסו את הכתבה הבאה שתספק לכם פתרון חכם ויצירתי.