סגור
שורת הרווח דף כתבה חדש

איך מוודאים שעורך הדין של בעלי הדירות בפרויקט התחדשות הוא לא 'סוכן כפול'?

אחד החששות הגדולים והמוצדקים ביותר של בעלי דירות בפרויקט התחדשות עירונית הוא שעורך הדין נמצא בניגוד אינטרסים מולם ומול היזם. עו"ד רמי כהן גבורה, המתמחה בתחום המקרקעין, תמ"א 38 ופינוי-בינוי, מדבר על הצעדים הנדרשים כדי לוודא שעורך הדין ייצג את האינטרסים שלהם בצורה הטובה ביותר

עו"ד רמי גבורה, מומחה במקרקעין, תמ"א 38 ופינוי בינוי
(כלכליסט)

בעלי דירות בפרויקט התחדשות עירונית רוצים להיות שקטים ובטוחים כי עורך הדין שמייצג אותם דואג אך ורק לאינטרסים שלהם, ולא מייצג במקביל או מקושר ליזם הפרויקט בעסקאות אחרות.
עו"ד רמי כהן גבורה, המתמחה בתחום המקרקעין, תמ"א 38 ופינוי-בינוי ובעלים של רמי כהן גבורה משרד עורכי הדין, אומר כי ברגע שהדיירים הם הגוף שבוחר את עורך הדין שייצג אותם, הם נמצאים ביתרון, משום שהם יודעים שהיזם לא מינה מישהו מטעמו אשר יבוא וינהל את המערכה בהתאם לאינטרס של היזם. ברגע שהדיירים עושים עבודת שטח ובוחרים עורך דין אשר סיפק עבורם גילוי נאות על היזמים שהוא מייצג, בעלי הדירות מצמצמים את הסיכוי לבעיות של ניגוד עניינים.
בכל הנוגע לידע של עורך שמייצג דיירים, עו"ד גבורה כהן אומר כי עורך דין דיירים הוא הקברניט שמוביל את הפרויקט כולו, לעומת עורך הדין של היזם אשר שומר על האינטרס של היזם בתהליך. לכן, עורך דין שהתנסה בייצוג של שני הצדדים מכיר טוב יותר את הצרכים והרצונות של היזם, ויכול להוביל את העסקה להצלחה מתוך האינטרס המשותף של הצדדים.
מה קורה כאשר התכנית הרעיונית של החברה היזמית לא תואמת לנתונים של ועדות התכנון? עו"ד גבורה כהן אומר כי יש לדרוש מהיזם לעשות עבודה בשטח, לרבות מדידה בשטח, פגישה בעירייה לגבי התמורות האפשריות ועוד. לדבריו, תכנית רעיונית אשר שונה ממה שקורה בשטח, יוצרת משבר אמון שקשה מאוד ליישב לאחר מכן.
איך מייצרים שקיפות בין עורכי הדין והדיירים כבר בתחילת הפרויקט? עד כמה חשוב עדכון הדיירים במהלך הפרויקט? ואיך עושים תיאום ציפיות ראוי? לדיון המלא, הצטרפו אלינו.