סגור
שורת הרווח דף כתבה חדש

מכרז הפוך - כך תשפרו את מעמדכם כבעלי דירות בפרויקט פינוי בינוי

היום בעלי דירות כבר מגיעים מוכנים ו"מבושלים" לפרויקט התחדשות עירונית, בשיטה שנקראת מכרז הפוך – הם משיגים את היזם עם ההצעה המשתלמת ביותר, מזרזים זמנים והליכים, ומגדילים את התמורות מהפרויקט. עו"ד גיא יקותיאל, משרד עו"ד גיא יקותיאל ושו'ת מסביר עוד על הנושא.

עו"ד גיא יקותיאל, משרד יקותיאל ושו'ת

אם אתם בעלי דירות שחושבים על פרויקט התחדשות עירונית, עדיף לכם שתגיעו מוכנים, מאוגדים ובקיאים בכל פרטי הפרויקט – פשוט כי זה שווה לכם זמן וכסף.
הדבר הראשון שממליץ לעשות עו"ד גיא יקותיאל, ממשרד יקותיאל ושו'ת המתמחה בהתחדשות עירונית, הוא לאגד את בעלי הדירות ולבחור נציגות. חברי הנציגות טוב שתהיה להם פניות והבנה בנושא, והם יוסמכו לבחור את אנשי המקצוע שילוו את הדיירים בתהליך, כמו עו"ד, מפקח, שמאי וכו'.
הדבר השני שהיום הכי מומלץ – לא לחכות שיזם כזה או אחר ידפוק אצלכם בדלת, אלא לצאת למכרז הפוך.
בשיתוף בעלי הדירות מנסחים הסכם ליזמים, מתאימים אותו לפרויקט הספציפי הנדון, מכינים מפרט טכני של הדירות החדשות עד לרמת המטבח, הקרמיקה והמזגנים. רק כשבעלי הדירות מוכנים ומבינים את הציפיות והפרטים, הם יכולים לאשר את ההסכם ולצאת עם המכרז לשוק.
עם פרסום המכרז יתחילו להגיע יזמים עם הצעות מגוונות, כשלבעלי הדירות יש את הכלים להשוות בין ההצעות ולקבל את ההצעה המשתלמת ביותר. יקותיאל מציין שמכרז הפוך מקצר משמעותית את זמני המשא ומתן מול היזמים, וגם יכול להגדיל את התמורות שבעלי הדירות יקבלו בסיום הפרויקט.
אם אתם מעוניינים לדעת עוד על יתרונות המכרז ההפוך וכיצד אתם יכולים להרוויח מכך – צפו בכתבה.