Google Cloud מביאה את בשורת הענן הציבורי לישראל
Google Cloud מביאה את בשורת הענן הציבורי לישראל
הטרנספורמציה הדיגיטלית מהווה נושא לשיח בכל דרג הנהלה, בכל ארגון ובכל מגזר תעשייתי. חדשנות דיגיטלית היא המפתח המניע העיקרי לצמיחה בעולם החדש, אולם לא כל הארגונים מצליחים ליצור ערך מהפיכת הארגון שלהם לדיגיטלי.
קרדיט: שי מור, מנהל פעילות מגזר ציבורי וביטחוני
הדרך להצלחה במסע הדיגיטלי היא חיבור של אנשים, נתונים וטכנולוגיה - על גבי הענן. חטיבת הענן של גוגל, Google Cloud , קשובה לצורכי הלקוחות הארגוניים, ותביא את בשורת הענן הציבורי לישראל, עם הקמת אזור ענן מקומי-ייעודי.
פעילות הענן של גוגל בעולם נמצאת בצמיחה מואצת. בארץ, נתח השוק של Google Cloud גדול מהממוצע העולמי. כך, Google Cloud נבדלת מהעננים האחרים: היא חברת החדשנות מספר 1 בעולם, נושמת ומתנהגת כסטארט-אפ. החדשנות של Google Cloud מגיעה מהקוד הפתוח, והיא מהשחקנים הגדולים בתחום. הענן של גוגל חכם והוא מטפל בנתונים עם טכנולוגיות של בינה מלאכותית, יכולת חיקור, קיטלוג, חיזוי והפקת תובנות מושכלות.
מכרז הענן למגזר הממשלתי-ציבורי, נימבוס – בו זכתה Google Cloud, הוא מפץ גדול בשוק הישראלי. מדובר במכרז משנה מציאות. ישראל היא מהמדינות הגדולות בהיקף צריכת הענן, אולם רוב הלקוחות שבענן הציבורי הם סטארט-אפים. נימבוס יביא את הענן לשוק הארגוני, המשתמש בשרת On Premise ועובד עם מוצרי לגסי הפחות מותאמים לתהליכים דיגיטליים.
הגירת יישומים לענן יכולה להיות מאתגרת, כיוון שאין פתרון אחד שמתאים לכולם: לכל ארגון אשר עורך טרנספורמציה דיגיטלית יש את הניואנסים שלו, ויש לו גם שיקולים ייחודיים. טרנספורמציה דיגיטלית מוצלחת תעזור לארגון להישאר תחרותי ולהאיץ את הצמיחה העסקית שלו בדרכים רבות ושונות. ההגירה לענן תייעל את תפעול מערך ה-IT ותשחרר את צוות המחשוב בארגון מהצורך בעיסוק התובעני של תחזוקת התשתיות והיישומים: כבר שנים שארגונים מוציאים את רוב ההשקעות שלהם על IT - על תחזוקת התשתיות. המעבר לענן של גוגל יביא לכך שאותם ארגונים יחדלו מכך – ובדרך זו הם יוכלו להתמקד, במקום זאת, בפרויקטים שיניבו להם ערכים עסקיים.
ההגירה תביא להפחתת המורכבות והעלויות, ותשפר את התובנות העסקיות, על ידי החלפת מערכות מדור קודם במערכות מודרניות ומתקדמות בענן. לצד זאת, ארגונים יזכו לקבל סקיילביליות (מדרגיות) כמעט בלתי מוגבלת, כזו אשר מאפשרת לארגון לצרוך משאבי מחשוב לפי הצורך, ולשלם בהתאם. גמישות נוספת זו יכולה גם לעזור להם להאיץ את תהליכי הפיתוח ולהפחית את העלות שלהם.
המפתח להגירה מוצלחת לענן הוא תכנון קפדני. על מנת להצליח בו, כל ארגון נדרש לשאול את עצמו את השאלות הבאות: מהי המטרה העסקית החשובה ביותר שלך? האם אתה מעוניין לשפר זריזות וביצועים, או להעלות את רמת האבטחה, או להוריד עלויות, או לענות לאתגר אחר? מהו המניע את הצורך בשינוי? המפתחים, ביצועי אפליקציה, הצורך בהגעה מהירה של תוצרים לשוק? מהם האתגרים בפניהם ניצב הארגון? זמן, עלות, מחסור במשאבי כוח אדם, או משהו אחר?
לאחר מיפוי והבנה של מצב הארגון, עליו לעבור ליעד הטכנולוגי: יישומים, חומרה, התלות ביניהם, כמו גם הבטים נוספים, של הלימה ותאימות לרגולציות ולתקנות. כך, לחטיבת הענן של גוגל יש תוכנית ייעודית לארגונים, לטובת הגירה מוכללת, מקצה לקצה, אשר מסייעת לעשות זאת באופן יעיל ומהיר, עם המלצות וכלים העשויים להקל על התהליך –
Google Cloud Rapid Assessment & Migration Program.
בבואם של ארגונים להגר לענן, אחד הדברים שהכי מטרידים אותם הוא היבט אבטחת המידע והגנת הסייבר. ל-Google Cloud יש מנגנוני אבטחה אשר מופעלים כברירת מחדל,לרבות הצפנת הנתונים שרצים. עוד יש ל- Google Cloud רשת סיבים עצמאית בכל רחבי העולם, והיא אשר מחברת בין אזורי הענן השונים, היא נפרדת ולא קשורה לרשת האינטרנט.
לגוגל יש נוכחות גבוהה בעולם הקוד הפתוח, המקום אשר רוב החדשנות מגיעה ממנו. לענן שלה יש יכולות לימוד מכונה ובינה מלאכותית: כך, היא עושה דמוקרטיזציה לבינה המלאכותית ולנגזרות שלה, ומנגישה אותן לארגונים שאין להם מדעני מידע.
כך, המסע של ארגונים לענן עם Google Cloud עונה לכל תרחיש – העברת עומסי מחשוב חדשים, הגירה מסביבת און-פרמיס או מסע דיגיטלי כולל. כך, Google Cloud מסייעת לארגונים בבניית תשתית המוכנה לעתיד, אשר תוכל לתמוך בהמשך הגידול ולמענה לעבודה במודל היברידי, באופן מאובטח – וידידותי. זאת, כדי להפיק יותר תובנות ויותר ערכים עסקיים מהדטה אשר מצוי ביישומים הארגוניים.
אם אתם מוכנים לקחת את מערך מחשוב הענן שלכם אל עבר השלב הבא, הירשמו ל- IL Cloud Summit, האירוע הטכנולוגי הגדול של השנה וגלו את כל הדרכים בהן הענן של Google יכול לחולל מהפכה אמיתית בארגון שלכם.