סגור
שורת הרווח דף כתבה חדש

מתכננים רילוקיישן? הנה היבטי המס שאתם חייבים להכיר

לנוכח המצב ישראלים רבים חושבים לעשות רילוקיישן לחו"ל, כאשר אחד השיקולים המרכזיים לבחירת היעד הוא הטבות המס שאותן מדינות מספקות למהגרים ולבעלי עסקים. עו"ד ורו"ח מאורי עמפלי, בעלים של משרד עמפלי עריכת דין מיסים, עושה לנו סדר בכל הנושא של פטורים ממס ושיקולים נוספים שיש להביא בחשבון לפני שאורזים מזוודה.

עו"ד ורו"ח מאורי עמפלי, בעלים, משרד עמפלי עריכת דין מיסים.
(אולפן כלכליסט)

אינפלציה, יוקר המחיה, משבר ההייטק ומצב הרוח הכללי גורמים ללא מעט ישראלים לשקול ברצינות לעשות רילוקיישן למדינה זרה. המדינות שהפכו ליעדים פופולריים להגירה כוללות כיום את ספרד, פורטוגל, יוון, קפריסין, הולנד ואפילו תאילנד.
בין אם אתם שכירים, עצמאיים, יזמים או בעלי חברה שמתכננים לעבור לגור ולעבוד בחו"ל, אחד הנושאים החשובים שדורשים תכנון הוא היבטי המס במדינות אלו. עו"ד ורו"ח מאורי עמפלי, בעלי המשרד עמפלי עריכת דין מיסים המתמחה במיסוי אזרחי, מיסוי בינלאומי ומיסוי רילוקיישן, מציין כי בחלק מהמדינות אכן מתקיימות הטבות מס אטרקטיביות ששווה להכיר.
למשל בפורטוגל החוק מאפשר בתנאים מסוימים מיסוי אחיד של 20%, בספרד 24% על מקצועות טכנולוגיים, בהולנד תהנו מ-30% הכנסה פטורה ממס ויוון מגדילה לעשות עם 50% פטור ממס. בנוסף, ניתן לקבל פטור ממס על הכנסות מחוץ למדינות אלו. המדינות הללו מבינות את חשיבות ההגירה לפיתוח הכלכלה הפנימית ומעניקות תמריצים כאלו ואחרים, כמו למשל ביוון וקפריסין מהגר שרוכש נכס יכול להפוך להיות תושב המדינה.
בכל מקרה, מי שמתכנן רילוקיישן חייב להביא בחשבון שני סטים של חוקי מיסוי גם בצד הישראלי וגם בצד המדינה הזרה ולבחון אם קיימת אמנת מס בין ישראל לבין המדינה הזרה. שאלה נוספת היא האם להמשיך לדווח מס בישראל כתושבי ישראל או לעשות ניתוק תושבות בעקבותיו מפסידים זכויות מסוימות בישראל, בעיקר בביטוח לאומי וחשופים למס יציאה. כך או כך, מדובר בהליך שמומלץ לעשותו בליווי גורם מקצועי שמבין בהיבטי מס והגירה בשביל שהרילוקיישן יתבצע חלק ובאופן משתלם.
על ההיבטים הפרקטיים בנושאי מיסוי רילוקיישן, ושאלות נוספות כמו האם כדאי לסגור חברה ישראלית ולהקים חברה חדשה בחו"ל, אפשרות למשוך דיבידנד בשיעור מס מוטב מהחברה הישראלית ועוד – תוכלו ללמוד בהרחבה בכתבה שלפניכם.