סגור

האם ניתן להרוויח מקיימות בהשקעות נדל"ן?

יותר ויותר משקיעים מעוניינים לבצע "השקעות ירוקות", אולם תוהים האם היתרונות מצדיקים את העלות. בטאורוס, משותפותיה של פרופימקס, מאמינים שפיצחו את המודל.

אם למישהו היו ספקות בדבר החשיבות בנקיטת שינויים מהירים כדי להתמודד עם שינוי האקלים, הרי מזג האוויר הלא צפוי כמעט בכל פינה בכדור הארץ אמור היה להפיג ספקות אלו. ענף הנדל"ן התורם אף הוא לשינוי האקלים, נדרש לבצע במהירות את ההשקעות הנדרשות כדי להכין עצמו לעידן החדש.
עבור המשקיעים ובעלי הנכסים זו עשויה להיות משימה מאתגרת, מסובכת ויקרה. בארה"ב למשל, יזם הנשיא ביידן את החוק האמריקאי להורדת האינפלציה (The Inflation Reduction Act) הכולל תמריצים בהיקף של למעלה מ-300 מיליארד דולר להתייעלות אנרגטית, כאשר חלק משמעותי מסכום זה מיועד לשיפור אנרגטי בנכסי נדל"ן.
אם תשאלו את בכירי חברת השקעות הנדל"ן טאורוס, אשר ביקרו לאחרונה בישראל כאורחי פרופימקס, השקעות בנדל"ן יעיל אנרגטית דווקא מהוות יתרון עסקי. למעשה, האסטרטגיה של החברה כולה (בארה"ב) ממוקדת ברכישת נכסים שניתן להפוך אותם ליעילים אנרגטית: "כל תהליך החשיבה שלנו סובב סביב קיימות. כך למשל 15 אחוזים מעובדי החברה הם אנשי אנרגיה שעוסקים אך ורק בהתייעלות ובקיימות אנרגטית. יש מעט מאוד חברות שיש להם יכולות פנים ארגוניות כאלו" אומר נשיא טאורוס, אריק ריינבוט.
(כיצד להרוויח מקיימות בהשקעות נדל"ן בחו"ל?)
טאורוס, עם ניסיון של למעלה מ-45 שנה, השקיעה ופיתחה פורטפוליו נכסים בשווי כולל העולה על עשרה מיליארד דולר. השקעות נדל"ן אלו מרוכזות בסקטורים של תעשייה, מולטיפמילי, משרדים, שימושים מגוונים (Flex) ואנרגיה מתחדשת ופרושות בארה"ב, באירופה ובהודו.
כיצד החברה מצליחה במקום שבו משקיעים רבים נכשלים? בחברה מסבירים כי האינטגרציה האנכית של אנשי המקצוע בתחום האנרגיה בתוך החברה מסייעת להם בכך. היא מאפשרת להם לבחון את מצב הקיימות כבר בשלב החיתום בתחילת בדיקת הנאותות, זאת כתנאי לקידום העסקה בתהליך קבלת ההחלטות: "אם תרצו, אנחנו עושים חיתום כפול לנכס, כאשר לצד הפרמטרים הרגילים של מחירי השכירות, השוק וכו' אנו בודקים מה ניתן לעשות מבחינה סביבתית. זה מאפשר לנו להעריך מוקדם יחסית את ההשפעה של החיסכון באנרגיה בנכס ומאפשר להתמקד בהחזר ההשקעה במסגרת תוכנית עסקית מגובשת", מסביר דמיטרי איוקביד, סמנכ"ל התפעול של טאורוס.
בין היתרונות עליהם מצביע ריינבוט ניתן למצוא תמריצי אנרגיה והקלות מיסוי, הפחתת הוצאות התפעול, הטבות מס משמעותיות וסובסידיות שמספק החוק להפחתת האינפלציה ועוד: "זה נכון שהשקעות ירוקות יקרות יותר מאחרות בדרך כלל, אבל היתרונות מצדיקים את העלות" הוא אומר.