מה שווה הענן אם לא שולטים בו? דוד דריי, Anodot, עם טיפים קריטיים לניהול ענן
מה שווה הענן אם לא שולטים בו? דוד דריי, Anodot, עם טיפים קריטיים לניהול ענן
תחום מחשוב הענן הפך בשנים האחרונות לעמוד תווך של ארגונים ואחד הגורמים הכי משמעותיים באסטרטגיות ה-IT שלהם. אבל מה שווה כל ההשקעה, אם לא יודעים למקסם, לייעל ולהוזיל אותה? דוד דריי, מנכ"ל ומייסד משותף Anodot חושף כמה נקודות שכדאי לזכור לפני שעולים לעננים
ככל שהענן הופך לאחד מהמשאבים היקרים ביותר עבור ארגונים מודרניים, ניהול כספים בענן, או 'FinOps', הפך לפרקטיקה קריטית, המשלבת נתונים, ארגון ותרבות, כדי לעזור לחברות לנהל ולייעל את הוצאות הענן שלהן.
ב-FinOps אין גישה אחידה לניהול עלויות ענן, אך יש שלל פעולות ספציפיות שניתן לבצע, כדי לטייב ודאית ומיידית את המערכת והעלויות. מומחי ה-FinOps של החברה ריכזו את הטיפים המובילים, ליעילות הענן בחמישה צעדים פשוטים:
1. תיוג משאבים - Tag Resources
הגדרה מייטבית של תיוגי ענן היא עמוד השדרה של השליטה בו, ולעולם לא מאוחר מדי להתחיל לתייג את משאבי הארגון, כדי לאפשר חיוב חוזר ותצוגה מדויקת של עלויות. כשמחליטים לתייג, עדיף להתחיל ברשימה פשוטה כדי להקל על ההרגל של תיוג משאבים. תגים לפי יישום, בעלים, יחידת עסק, סביבה ולקוח הם כולם משאבים מתויגים נפוצים.
2. התחייבויות לתוכניות חיסכון
אם ארגון מתכנן להשתמש ב-AWS בשנה הקרובה, אין סיבה שלא לנצל את תוכניות החיסכון המוצעות. התוכניות מאפשרות למנויים לשלם עלויות נמוכות יותר בתמורה להתחייבות להשתמש בשירותי AWS מסוימים במשך שנה עד שלוש שנים. חיסכון בהתחייבות יכול להגיע עד 50%, כך שאפילו אם מתקיים ניצול משאבים של 10% או 20%, עדיין אפשר להשיג חיסכון משמעותי לארגון.
3. תמחור פרטי
AWS מציעה תמחור פרטי למגוון שירותים. הנפוצים ביותר כוללים Cloudfront, העברת נתונים ו-S3. משתמש עשוי להיות זכאי לתמחור הפרטי בקריטריונים מסויימים: יותר מ-10 טרה-בתים להעברת נתונים של Cloudfront החוצה, 500 terabytes של העברת נתונים בין-סוכנותי, 500 terabytes של העברת נתונים החוצה או petabyte של S3 לחודש. אם אלו חלים על הארגון שלך, מומלץ לדבר עם מנהל החשבון שלכם ב-AWS. תופתעו לגלות כמה משמעותי החסכון יכול להיות.
4. אל תתעלמו מ"האותיות הקטנות״
זה נכון שעשרת השירותים המובילים בענן של הארגון אחראים לעד כ 90% מסך העלויות השנתיות. אבל אנחנו לדוגמא, דוחקים מומחי FinOps דווקא שלא להתעלם מהשירותים הקטנים יותר. יש הרבה שירותים שעולים בין 100$ עד 1,000$ לחודש, ועדיין חשוב לקבל שקיפות עבור כל אחד בכדי לקבוע אם יש גיבויים נשכחים שכבר לא נחוצים, או סביבות בדיקה שלא נעשה בהן שימוש. ניצחונות קטנים אלו יכולים להצטבר לאלפי דולרים ביום.
5. צרו מודעות בחברה
חשוב כבר מהיום הראשון ליצור מודעות כללית לגבי פעילות הענן. צוותי FinOps צריכים להגדיר מי אחראי על שירות הענן, מי יבדוק את החשבון בסוף החודש, ומי ילמד את האסטרטגיות הדרושות כדי לייעל עלויות ולצמצם את בזבוז בענן.
השירות של Anodot ודומותיה מאפשר לחברות להבין את עלות הענן האמיתית שלהן בזמן אמת. לחברה המוציאה סכומי כסף משמעותיים על תשתית הענן שלה, קריטי שיהיו יכולות כמו:
זיהוי חוסר יעילות וחריגות בעלויות בעזרת מערכת AI, המנתחת נתונים בזמן אמת, כדי למצוא פערים וחוסר יעילות בענן. מערכת כזו יכולה גם לזהות חריגות בפרמטרים שונים כגון שימוש, עלות, ביצועים ועוד, ובכך לשלוט בענן ולא להישלט על ידו.
מערכת המלצות אקטיביות לחיסכון. קיימות מערכות עם מעל 100 המלצות חיסכון מתעדכנות, הפועלות באופן רציף ועל מגוון רחב של שירותי ענן מובילים.
ניטור עלויות בזמן אמת. פעילות בענן שאינה מנוטרת בזמן אמת פותחת פתח לעלויות לא ידועות שבתכנון נכון ניתן למנוע.
חיזוי עלויות ושימוש מבוסס AI, המנתח נתונים היסטוריים כדי לחזות במדויק את הוצאות הענן. זה עוזר לארגונים לקבל החלטות כלכליות מושכלות יותר ולמצוא את האיזון הנכון בין הוצאות הון (CapEx) והוצאות תפעול (OpEx).
מה צופן העתיד בתחום
מרבית מהמערכות המובילות כיום מנתחות את דפוס השימושים של הארגון בענן, ולאחר למידה מגיע שלב ההמלצות. הכלים שנמצאים כיום בשוק הם פולשניים ברמה מעטה ולא מאפשרים ניהול ענן בצורה אוטומית מלאה. בעוד 5 שנים מהיום, השימוש בענן ינוהל באמצעות טכנולויות מהפכניות שנבנות כיום, המשלבות AI ומערכות לומדות, לניהול ושליטה על הוצאות הארגון בדגש על הענן, כמעט ללא מעורבות אנושית.
הטקסט נכתב על ידי דוד דריי, מנכ"ל ומייסד משותף Anodot