כיצד לקדם פתרונות דיור שיחזירו את תושבי העוטף לבתיהם?
כיצד לקדם פתרונות דיור שיחזירו את תושבי העוטף לבתיהם?
כולם מסכימים שהתושבים המפונים מהעוטף חייבים לחזור לשגרת חייהם וכמה שיותר מהר. עו"ד יפעת כהן, שותפה במשרד עו"ד כהן קוניוק ושות' טוענת שיש פעולות של התחדשות עירונית שאפשר לעשות כדי לזרז את התהליך.
מאז ה-7 באוקטובר כללי המשחק השתנו, ומהשטח עולים קולות מגוונים ומורכבים, בעיקר מתושבים שפונו מבתיהם.
עו"ד יפעת כהן, שותפה במשרד עו"ד כהן קוניוק ושות', מספרת על שני פרויקטים לדוגמה – אחד מתחם מגורים באשקלון בו בעלי הדירות ספגו מספר פגיעות ישירות, וברצונם לראות את הפרויקט מתממש במהרה. השני הוא פרויקט חברתי ראשון מסוגו בקריית שמונה, בו כ-80 בתי אב מפונים שכבר מספר חודשים לא יודעים מתי ישובו לבתיהם. חוסר הוודאות מעלה חשש לגבי קידום המשך תהליכים אלו ונוספים, במיוחד באזורי הפריפריה שם פרויקטים כאלו לא נחשבים כלכליים.
לדברי כהן, התחדשות עירונית היא כלי שחייבים לנצלו למתן פתרונות מיגון לבעלי הדירות באותן שכונות, וגם תעניק מענה למשבר הדיור שיש בארץ. יש הרבה בעלי אינטרסים בסיפור הזה – אם אלו בעלי הדירות שמקבלים דירה ממוגנת פטורה ממס. אם היזם שכספו בשלב הראשון מושקע בעיקר ביועצים לקידום תהליך תכנוני והוא לא משקיע בקרקע עצמה. ואם הרשויות המקומיות שהתחדשות עירונית מחייבת את היזם להשקיע בתשתיות ולהקים שירותים ציבוריים לתושבים – מה שמושך אוכלוסייה איכותית, מוסיף מקומות תעסוקה ומשפר את פני העיר.
כהן מזכירה שקיימת כבר הצעת חוק להפוך את הועדה הארצית לתכנון ובניה של מתחמים מועדפים לדיור מועדה זמנית לקבועה - כזו שתפעל לצד הועדה המחוזית ותזרז תוכניות התחדשות. היא מוסיפה שכשמדובר בפרויקטים בדרום וצפון הארץ צריך לקבל החלטת מהירות בנושאי השלמות תקציב ולרתום גם את הממשלה לפעול בעניין.
מה עוד ניתן לעשות כדי שפתרונות הדיור לתושבי העוטף יקרו יותר מהר? כל התשובות בכתבה שלפניכם >>