לאן הולך שוק השכירות למגורים והאם דין תל-אביב כדין חריש?
לאן הולך שוק השכירות למגורים והאם דין תל-אביב כדין חריש?
האם ההתייקרות בדמי השכירות למגורים היא תופעה כלל ארצית או מאפיינת רק את אזור המרכז? מה קורה בסגמנט הדירות הקטנות עד 2.5 חדרים לעומת דירות גדולות בנות 4 ו-5 חדרים? על שאלות אלו ועוד משיב לנו מומחה הנדל"ן עו"ד ורו"ח ירון טיקוצקי, שותף ומייסד DTKGG עורכי דין.
נראה שדמי השכירות למגורים רק הולכים ועולים, אך בדיקה מעמיקה יותר מגלה כי המגמה לא זהה בכל חלקי הארץ. לדוגמה בערים חריש ומודיעין בהן נבנו שכונות חדשות, אפשר למצוא שחלקים גדולים מהדירות שנמכרו למשקיעים ונועדו להשכרה עומדות ריקות, ובעליהן מוכנים להוריד את דמי השכירות.
לעומת זאת כצפוי, בתל-אביב המצב שונה ומדאיג, כך לפי עו"ד ורו"ח ירון טיקוצקי, שותף ומייסד DTKGG עורכי דין. במרכז הארץ במיוחד בת"א שוק הדירות הקטנות עד 2.5 חדרים מהווה חלק מרכזי בדירות למגורים. דירות אלו נהנות מביקוש יציב של שוכרים. יתרה מכך, מאז תום הקורונה תיירות החוץ חזרה לישראל במלוא הכוח, ובעלי הדירות החזירו את הדירות לשימוש מלונאי כמו Airbnb ו-Booking. התוצאה – קיטון הולך וגדל בהיצע הדירות להשכרה, ועליה הדרגתית בדמי השכירות.
טיקוצקי מוסיף כי בדירות גדולות של 4.5 – 5 חדרים ברובעים 3 ו-4 בלב תל-אביב רואים תופעה אחרת. באזורים אלו פרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לבשלות, בניינים ישנים שאכלסו דירות קטנות נהרסים ויוצאים מהשוק ובמקומם צומחים פרויקטים חדשים. זה מוביל לגידול בהיצע הדירות הגדולות שנרכשות במחיר יקר בעיקר לצרכי מגורים של הבעלים, ולא להשכרה.
אם יוצאים מתל-אביב לערי לוויין כמו קריית אונו והוד השרון, מגלים מגמה שונה. כאן קיים מחסור בדירות גדולות להן יש ביקוש, ולכן בסגמנט הדירות הגדולות והבתים הפרטיים בערי הלוויין חלה עליה משמעותית בדמי השכירות.
לסיכומו של עניין הכל זה סיפור של היצע וביקוש. משכירי דירות תמיד מחפשים להשכיר במחיר הגבוה ביותר ולא ששים לתת הנחות לאף אחד, גם לא לנוכח עליות הריבית. לעוד תשובות לאן הולך שוק השכירות למגורים - צפו בכתבה המלאה.