משקיעים ואנשי עסקים מרחבי העולם השתתפו בוועידת IMPROVATE לחדשנות
משקיעים ואנשי עסקים מרחבי העולם השתתפו בוועידת IMPROVATE לחדשנות
ונפגשו עם חברות טכנולוגיה ישראליות לבחון השקעות ושיתופי פעולה עסקיים
סטנדרט חדש של ועידות בינלאומיות
אירינה נבזלין ורונית חסין הוכמן, מייסדות IMPROVATE: ״אין לנו ספק כי מהוועידה הזו יצאו עסקאות שיביאו את החדשנות הישראלית לקדמת הבמה״
משקיע ההייטק והסולן של להקת Black Eyed Peas וייל אי אם: ״עמק הסיליקון לא היה עמק הסיליקון בלי המוחות החדשניים ובלי הניצוץ שקורה כאן בתל אביב".
בשבוע שעבר התקיימה בירושלים ועידת החדשנות של חברת IMPROVATE, שהקימו אירינה נבזלין ורונית חסין הוכמן, כדי לחבר מנהיגים, מקבלי החלטות ומשקיעים עם חברות טכנולוגיה וחדשנות במטרה להנגיש את החדשנות לכל. בוועידה השתתפו דוברים, נציגים ומשלחות מיותר מ - 20 מדינות, ובהם גם משקיעים וקרנות, לצד חברות הטכנולוגיה המובילות בישראל בתחומי המדיקל, ביטחון המולדת והסייבר והיא נחתמה בהופעה של להקת ה-Black Eyed Peas בפיס ארנה בירושלים. השר לענייני ירושלים זאב אלקין, וראש עיריית ירושלים משה לאון פתחו את הוועידה ואמרו כי ״מדובר באחת הוועידות החשובות שהתקיימו בעשור האחרון בירושלים״.
פאנל הפתיחה של הכנס הפגיש לשיחה מרתקת את יו״ר IMPROVATE אירינה נבזלין, היזם, משקיע ההייטק וסולן להקת ה-Black Eyed Peas וויל אי אם, ואור לנצ'נר, מנכ"ל Bright Data, פלטפורמת איסוף נתוני אינטרנט מובילה בתעשייה, המוקדשת להנגשת נתוני אינטרנט ציבוריים לכולם, לשיחה על הצורך בחדשנות לצמצום פערים וליצירת חברה מפותחת ושוויונית יותר. וויל אי אם תאר את האקו סיסטם הטכנולוגי הישראלי כ״קסם״ ואמר כי הסיליקון וואלי לא הייתה הסיליקון וואלי בלי הכישרון הישראלי: ״ישראל היא מקום של השראה, של כישרון ש״מעיף לך את המוח״. יש כאן את האנשים הכי מוכשרים שיש״ אמר וייל אי אם. בשיחה בינו לבין לנצ׳ר הסכימו השניים כי לפלטפורמות ביג דאטה יש תפקיד חשוב בצמצום פערים וכי הנגשת מידע היא חיונית להאיץ את השינוי. אירינה נבזלין אמרה כי IMPROVATE קמה בדיוק כדי לייצר שפה משותפת בין משקיעים, חברות טכנולוגיה ומדינות: ״מה שקורה כאן בוועידה הוא בדיוק החזון שלנו, להיות פלטפורמה למפגשים שתכליתם יצירת שינוי מבוסס על טכנולוגיה וחדשנות״.
לנצ'נר הציג בכנס את יוזמת The Bright Initiative במסגרתה החברה מנגישה את מוצריה ללא עלות לארגונים ללא מטרות רווח, עמותות ומוסדות אקדמאיים. לנצ'נר סיפר כי יותר מ-300 מוסדות אקדמיים וארגונים כבר הצטרפו ליוזמה ואמר: ״תן לאנשים גישה למידע פומבי והם יעשו עם זה דברים מדהימים"
לצד Bright Data הציגו בכנס שורה של חברות טכנולוגיה ישראליות ובהן
התעשיה האווירית לישראל, נטפים, Pluristem Therapeutics, מקורות, GMedical, EPM GROUP, Tempramed, גדפין מערכות אווירו-לוגיסטיקה, Precise Bio ,MSD , Rithem LIfe Sciences, CONTROP, BIOHOUSE, GENERAL ROBOTICS, SYS Technologies , AVA ,Bio defender, Skivolt, Initiium Cyber Security וקרן האטמוספירה.
אחד הדוברים המרכזיים בכנס היה אלוף העולם בשחמט, ומומחה AI כיום גארי קספרוב. קספרוב משקיע בחברות בינה מלאכותית, והוא גם חבר המועצה המייעצת של חברת IMPROVATE. קספרוב דיבר על האתיקה הנדרשת בשימוש בטכנולוגיה, ועל הדרכים למנוע שימוש לרעה על ידי משטרים, ארגונים או חברות ואמר, בין היתר בהתייחסו לפרשת NSO כי דרושה רגולציה על הפצת טכנולוגיה ולא על הטכנולוגיה עצמה: ״אנחנו בעיצומה של מלחמה קרה דיגיטלית ואנחנו צריכים לגבש אסטרטגיה כדי להתמודד עם זה״.
גם מיכאל חודורוקובסקי, מייסד חברת הנפט יוקוס איש עסקים ומשקיע בינלאומי הזהיר מפני הסכנות הטמונות בטכנולוגיה ללא פיקוח על ידי פוליטיקאים פופוליסטים. חודרוקובסקי סיפר בוועידה על התחומים בהם הוא מתכוון להשקיע בשנים הקרובות וכי כרגע עיקר ההשקעות שלו הן בבינה מלאכותית ובביוטק ואמר שהוא בוחן השקעות בתחומים נוספים.
לצד המשקיעים בכנס לקחו חלק גם מנהיגים ואנשי ממשל בהווה ובעבר, ובהם ראש ממשלת בריטניה וצפון אירלנד לשעבר טוני בלייר, שאמר כי ל- IMPROVATE יש תפקיד מרכזי בשכנוע קובעי מדיניות לאמץ טכנולוגיות חדשות: "הדבר הקשה ביותר עבור אנשים בממשלה, עבור קובעי המדיניות, הוא חוסר הבנה של מה הטכנולוגיה יכולה לעשות. הטכנולוגיה למעשה תשנה הכל: בדיוק כמו שהמפכה התעשייתית שינתה את העולם״ אמר בלייר. ״הדבר החשוב ביותר ש- IMPROVATE יכולה לעשות הוא לגרום לקובעי המדיניות להבין מה אפשרי ולהבין כיצד הם עשויים ליישם אותו."
מנהיגים נוספים שהשתתפו בוועידה היו נשיא בולגריה לשעבר רוזן פלבנייב, ראש ממשלת רומניה לשעבר ויקטור פונטה, שניהם (פלבנייב ופונטה) חברי המועצה המייעצת של חברת IMPROVATE, ניקו פלישי, שר ההגנה של אלבניה ועוד. הנשיא פלבנייב אמר בוועידה כי ״ישראל היא אחת הכלכלות הטובות בעולם ולכן אנחנו כאן״. מנהיגים אלה קיימו עשרות פגישות בשולי הוועידה, וכבר החודש תצא משלחת עסקית של חברת IMPROVATE לבולגריה ורומניה כדי לקדם את החברות הישראליות שלב נוסף בדרך לעסקאות בינלאומיות.
מנכ״לית החברה והשותפה המייסדת רונית חסין הוכמן התייחסה להשתתפותם של ראשי המדינות לשעבר בוועידה ואמרה שההיכרות שלהם עם הצרכים במדינות שלהם, הבנת תהליכי קבלת ההחלטות, וההבנה שטכנולוגיה היא הפתרון לאתגרים רבים שלהם, היא בעלת ערך רב לחברות הישראליות בבואן לפתוח שווקים חדשים.
״עבודה מאומצת של מספר חודשים, הגיעה לשיאה ביום אחד שבו הצלחנו להפגיש מקבלי החלטות, משקיעים ואנשי ממשל מיותר מעשרים מדינות עם חברות טכנולוגיות מובילות בישראל. במהלך הכנס ובימים שלאחריו, נקבעו עשרות פגישות להמשך שיתוף פעולה ועסקים בין הצדדים ובדיוק לשם כך הקמנו את IMPROVATE, מפגשים שתכליתם שיתופי פעולה והזדמנויות עסקיות״.
הוכמן מסרה כי החברה כבר עובדת על כנס נוסף שיתקיים בבודפשט ברבעון הראשון בשנת 2022: ״ ירושלים הייתה רק ההתחלה, פנינו למפגשים, משלחות וכנסים בהם נמשיך להפגיש מקבלי החלטות ומשקיעים עם חברות טכנולוגיה מובילות״.
המציגים וחברות הטכנולוגיות הישראליות שהציגו בכנס:
בועז לוי, נשיא ומנכ"ל התעשייה האווירית החברה הבטחונית הגדולה בישראל, עם הכנסות של 4.5 מיליארד דולר בשנה, התייחס למערכת של התעשייה האווירית המביאה לשולחן פתרונות שיבוש הוליסטיים, והדרך בה היא משקיעה בסינרגיה בין מוצרים צבאיים ואזרחיים.
בועז לוי הוסיף ואמר: פתרונות משבשים והוליסטיים דורשים מנהיגות הוליסטית. הטכנולוגיות שלנו מייצבות את העתיד, ודרך השקעה במערכות חדשניות ופורצות דרך, נוכל להביא עתיד יותר בטוח.״
יקי ינאי, מנכ"ל ונשיא חברת הביוטק Pluristem Therapeutics הנסחרת בנאסד"ק (PSTI) ובבורסה לניירות ערך בתל אביב (פלתר) ומפתחת תרופות תאיות מתאי שיליה לטיפול במצבים רפואיים ללא מענה, אמר: "לרפואה רגרנטיבית יש את הפוטנציאל לשנות את פני מערכת הבריאות הגלובלית. רפואה רגרנטיבית מסייעת לגוף החולה להתחדש ולרפא את עצמו. אני באמת מאמין שאנחנו בתחילתה של מהפכת ביוטכנולוגיה וליתר דיוק שלטכנולוגיה והשימוש בתאים יש את היכולות לפתור כמה מהבעיות החשובות ביותר כיום.”
מנהל יחידת החדשנות בחברת המים הלאומית מקורות, דודי בלסר, ציין כי ישראל הצליחה להתנתק מהתלות באקלים כאשר נכון להיום בין 80 ל-90 אחוז מצריכת המים במשקי הבית מקורה במתקני התפלה. עוד ציין בלסר שישראל מיצבה את עצמה במקום הראשון במחזור מי קולחין לטובת שימושים שניוניים דוגמת חקלאות או תעשיה, עם רך של 90% במחזור מי השתייה לטובת סקטורים נוספים. לשם השוואה במקום השני בעולם ניצבת ספקד עם רף של כ-30% בלבד. בלסר הציג בפני הנוכחים את חברות הזנק (סטארט-אפים) ש"מקורות" השקיע בהם, לרבות שיתוף פעולה ומאמץ לאיתור טכנולוגיות עם חברת התוכנה מיקרוסופט תוך הסבת היישומים לעולמות התשתיות והמים. בין החברות בהן משקיעה מקורות ניתן למנות את IXDen, שמספקת אבטחת סייבר למכשירי IOT ומאבטחת חיישני מים לאיתור אנומליות; CQM Water , טכנולוגיה שמייצרת כלור בצנרת עצמה ומונעת רכש ושינוע של החומר המסוכן; NewSight Imaging, חברת מוליכים למחצה ש"מקורות" אימצה במטרה לבנות חיישן חכם לניטור איכות המים 24/7 תוך זיהוי חלקיקים זרים או מסוכנים; ו-Evolution Water, המשתמשת בבינה מלאכותית ומסדי נתונים (BIG DATD) במטרה לחסוך 8-12% מעלויות האנרגיה בהם משתמשים להולכת מים ברחבי המדינה.
אלעד לוי, סמנכ״ל חטיבת המזרח התיכון ואפריקה בחברה המובילה בעולם בתחום ההשקייה המדויקת - נטפים אמר: "הדור החדש של החקלאים הרבה יותר פתוח לאימוץ טכנולוגיות חדשניות, למשל, מערכת השליטה והבקרה שלנו ה- NetBeat מאפשרת לחקלאים לקבל החלטות על סמך נתונים המתקבלים מסנסורים בשדה המחוברים למערכת ענן שמסייעת בקבלת החלטות בזמן אמת.
אני חושב שהיום שהחקלאים ינהלו את החוות שלהם מהסמארטפון הוא מאוד מאוד קרוב. נראה יותר ויותר חוות כאלה פעילות ומקבלות החלטות דרך חיישנים מהשטח וזה יאפשר להן לחוות להיות הרבה יותר מדויקות ולהגדיל את התפוקה ולהפחית משאבים, שזה, אני מאמין, החלק החשוב ביותר, בעיקר בכל הקשור למגמת שינוי האקלים שאנו רואים בכל רחבי העולם.
EPM GROUP בהובלת מנכ"ל החברה רשף סוויסה, היא חברת תרופות אשר חרטה על דגלה לפתח תרופות חדשניות ובטוחות יותר, ללא תופעות לוואי קשות. תרופות אלו מתבססות על חומצות קנבינואידיות סינתטיות, בהשראת צמח הקנביס. לתרופות אלו פוטנציאל להגדיל את אפשרויות הטיפול הקיימות למחלות שונות ולשפר את בריאותם ואיכות החיים של מיליוני מטופלים בארץ ובעולם, ואף להוות אלטרנטיבה לטיפול בסטרואידים.
כיום החברה מקדמת פיתוח תרופות ונערכת לקראת ביצוע ניסויים קליניים בבני אדם, תוך התמקדות במחלות יתום, בהתוויות הרפואיות הבאות: תסמונת פראדר ווילי (PWS) ותסמונת מטבולית, ומחלת עור פסוריאזיס. כמו כן פרופ' דן פאר סגן נשיא מו"פ ,אוניברסיטת תל אביב מקבוצת EPM דיבר בהרחבה על הפוטנציאל הרפואי הגדול של המולקולות של EPM, שהתגלה בניסויים רבים שנעשו במודלים פרה-קליניים של מחלות שונות. בניסויים שערך פרופסור פאר במודלים של מחלות מעי דלקתיות (IBD) נצפו תוצאות מבטיחות, בין היתר בהשוואה לסטרואידים.
חברות נוספות שהוצגו בפורום היו:
GMedical, חברת בריאות ניידת מהדור הבא (mHealth) וחברת בריאות אלקטרונית המפתחת ומשווקת פתרונות לניטור בריאות קליניים וצרכניים ברמה רפואית, ומציעה תמיכה מקצה לקצה בפרויקטים של בריאות אלקטרונית.
Tempramed מפתחת, מייצרת ומשווקת מכשירים רפואיים חכמים קומפקטיים, לשימוש חוזר וללא תחזוקה לקילומטר האחרון של שרשרת האספקה הקרה של התרופות, מבית המרקחת ועד סוף השימוש על ידי המטופל. מוצרי החברה כוללים VIVI CAP, מכסה חלופית עבור כובעי עט אינסולין; VIVI EPI עבור Epi Pen; וסדרת VIVI 8c, המתקררת ל-8 מעלות צלזיוס.
גדפין מערכות אווירו-לוגיסטיקה גדפין מפתחת כלי טיס בלתי מאויישים ( כטב״מ)
מהירים ומונעים במימן עם חתימה שקטה למשלוחים דחופים ארוכי טווח ומשימות תחזוקה מונעות. בין כלי הטייס של גדפין נמצא ספיריט-וואן, כטב"מ משלוח VTOLe-ארוך טווח עבור מטענים במשקל 3-5 ק"ג( 6-10 ליברות), המאפשרים לראשונה אספקה יעילה של אספקה רפואית וקריטית אחרת בעלות משתלמת.
Precise Bio היא חברת ביו-קונברג'נס המאחדת את הפרדיגמה של הרפואה הרגנרטיבית עם הדפסה ביולוגית לפלטפורמה D4 המאפשרת ייצור ביולוגי של רקמות לתחומי בריאות רבים, החברה ממוקדת היום בתחום האופתלמולוגיה ולה 3 מוצרים בדרך לקליניקה, ובעתיד הפלטפורמה תאפשר תחומים נוספים כולל קרדיולוגיה, אורתופדיה, נפרולוגיה ועוד.
Rithem LIfe Sciences פיתחה את ResQR – סיוע החייאה המסייע בהעברת החייאה "בידיים בלבד", ואת JoltzAED - יחידת ה- AED הקטנה, הקלה והמשתלמת ביותר (דפיברילציה חיצונית אוטומטית), חלק בלתי נפרד מפרוטוקול ההחייאה. לשני המכשירים האלה יש פוטנציאל להציל מאות אלפי חיים מדי שנה.
CONTROP מתמחה בפיתוח וייצור של מערכות בקרת תנועה אלקטרו-אופטיות ודיוק עבור יישומי אוויר, יבשה וימי, מעקב, ביטחון וביטחון המולדת.
BIOHOUSE היא קהילת בעלי עניין בטכנולוגיה רפואית, עם רשת חללים שתוכננה במיוחד עבור סטארט-אפים רפואיים, ומספקת מתקני ליבה, תשתיות ומומחיות לחבריה.
GENERAL ROBOTICS מפתחת מערכות רובוטיות לשימוש באזורים המסוכנים ביותר לפני שבני האדם נשלחים. מוצרי החברה נועדו לענות על הצרכים המבצעיים של צוותי חי"ר, ימ"מ ומבצעים מיוחדים; רשויות אכיפת החוק; ומגיבים ראשונים. המערכות החברה נמצאות בשימוש מבצעי על ידי כוחות מיוחדים ברחבי העולם כולו.
SYS Technologies מציעה מגוון פתרונות וטכנולוגיות פורצות דרך בתחום מערכות סביבה נקייה מקורה, כמו גם פתרונות ניידים. מערכותיה יוצרות חללים נקיים ממזהמים (חלקיקים, חיידקים, חיידקים וכו '). למערכות יישומים רחבים, הן בתחום הרפואי (חדרי ניתוח, מתקני בידוד וכו') והן בתעשיית ההייטק (חדרים נקיים למגוון מטרות).
AVA Bio defender היא חברת ביוטכנולוגיה שפיתחה טכנולוגיה קניינית המבוססת על מחקר זוכה פרס נובל, המשתמשת ב- siRNA ו- CRISPR כדי להשמיד קוד גנטי ויראלי ולהרוג וירוסים ואת המוטציות שלהם בעופות ובבני אדם.
Skivolt פיתחה אופנועי ים חשמליים מהפכניים, ללא פליטות, קלים להובלה ללא צורך בנגרר ומציעים ביצועים משודרגים על אופנועי ים קיימים
Initium Cyber Security מפתחת טכנולוגיית הצפנה והצגה של מסדי נתונים בסביבה מבודלת ומאובטחת ללא צורך בפענוח הנתונים כך שהמידע נשאר מוצפן תמידית בעוד משתמש הקצה מקבל אפשרות לשימוש בלתי מוגבל במידע. בעולם שהולך לכיוון של מחשוב קוונטי שישנה מן הקצה אל הקצה את איומי הסייבר והאבטחה, Initium מובילה את העולם למקום מוצפן ומאובטח תמידית.
MSD ישראל היא נציגתה בישראל של חברת Merck האמריקאית ופועלת תחת השם MSD בלמעלה מ 140 מדינות ברחבי העולם. החברה עוסקת בפיתוח וייצור תרופות חדשניות בדגש על טיפול לחולים אונקולוגים וחיסונים והיא חברת התרופות הראשונה בעולם שייצרה טיפול תרופתי לחולי קורונה.
Charging Robotics חברה בת של מדיגוס (MDGS) מפתחת מערכת טעינה, רובוטית אלחוטית אוטומטית לרכבים חשמליים. על ידי שימוש במערכת, לאחר החניה, הנהג יפעיל אפליקציית טלפון חכם פשוטה שתאפשר התחלת טעינה. הרובוט האוטונומי ינווט מתחת לרכב ויטען אותו אוטומטית. על ידי שימוש ברובוט מתקבלת יעילות טעינה גבוהה וחווית משתמש יוצאת דופן. המערכת עשויה גם להפחית את עלויות התקנת מטענים ציבוריים שכן הרובוט ישרת מקומות חניה רבים באותו מגרש.
קרן אטמוספרה מקבוצת שני שנהב, מנהלת השקעות מימון ארוכות טווח במגוון מגזרים: תעשייה, אירוח, אנרגיה, קמעונאות, הייטק ועוד, בדגש על השקעות ירוקות וידידותיות לסביבה, טכנולוגיות חדשניות והשקעות של תועלת חברתית.
הכנס הבא של IMPROVATE יתקיים בבודפשט שבהונגריה ויתמקד בחשיפת טכנולוגיות רפואיות ישראליות לגורמים רלוונטים בתחום מכלל מדינות מזרח אירופה.