סגור
CORPORATE.890/100

"אני גם חקלאי, מדען וחולם בהקיץ": סיפורו של יינן

אור נדבך עבד כברמן כשגילה את תשוקתו העמוקה ליין. אחרי תואר ראשון בפקולטה לחקלאות, לימודים והתמחות בקליפורניה הגיע לעבוד כיינן ביקב תבור שבגליל. אחרי 12 שנים שבהם עבד לצד אריה נשר, מונה נדבך ליינן הראשי של היקב

"להיות יינן בשבילי זה אומר לשלב בין האהבה שלי לחקלאות לבין התשוקה והסקרנות שלי ליין", כך לדברי נדבך, "ליין יש ערך מוסף תרבותי מדהים לטעמי. הגעתי ב-2009 ליקב תבור ואחרי שני בצירים החלטתי לעבור לקליפורניה כדי ללמוד באונ' דיוויס. התלבטתי המון אם להישאר או לחזור לארץ ואז הגיע טלפון מהיקב והשאר היסטוריה"
2 צפייה בגלריה
יקב תבור, סיפורו של יינן
יקב תבור, סיפורו של יינן
יקב תבור, סיפורו של יינן
(יח"צ יקב תבור)
מה משך אותך לעולם היין מלכתחילה?
"נחשפתי לעולם היין בזמן שעבדתי כברמן במסעדות. ייננים הגיעו להעביר הדרכות על יין ודיברו על העבודה בכרמים וביקב ונפל לי האסימון באיזה מגוון של תחומים נוגע היינן - חקלאות, מדע, תעשייה, טכנולוגיה, תרבות וכמה שהתחומים האלו מעניינים אותי"
ספר קצת על עצמך ועל העשייה שלך ביקב?
"אני ביקב תבור כבר כ 12 שנה. אני עובד לצד אריה נשר, יינן וותיק בעל ידע אינסופי במגוון תחומים שהתמזל מזלי לשאוב קצת מהידע הזה"
מה זה אומר להיות יינן?
"יינן הוא קצת חקלאי, קצת טכנולוג, קצת מדען וקצת חולם בהקיץ. הוא צריך לדאוג שהגפן תגדל כמו שצריך ותעניק לנו ענבים איכותיים, את הענבים האלו להביא ליקב בזמן המתאים ולתת לענבים את הסביבה הטכנולוגית המתאימה כדי שהיין ייצא כמו שתכננו. הוא צריך לקבל המון החלטות קטנות אך חשובות שישפיעו על סגנון היין"
איך המלחמה השפיעה על העבודה שלך ביקב ועל ענף היין בכלל?
"המלחמה תפסה את ענף היין בשלהי בציר הענבים. יקב תבור בדיוק סיים לבצור את הכרם האחרון כמה ימים קודם ומכלי התסיסה ביקב היו מלאים ביינות בתהליכים שונים. גויסו אצלנו כ 20% מעובדי היקב ואני גויסתי לכיתת הכוננות של הישוב כך שלא יכולתי להיות נוכח ביקב כמו שיינן צריך להיות בתקופת בציר. אנחנו, ביקב תבור , בזכות העובדים הנהדרים שלנו סיימנו את הבציר בהצלחה ובתוצאות מבטיחות אך לצערי ישנם יקבים שנפגעו ועדיין נפגעים מהמלחמה, בעיקר בקו העימות בגליל. אנחנו מנסים לעזור להם במה שאפשר"
מבחינת הכרמים, איך נראית השנה הנוכחית?
"אם מחריגים את השבועיים של הסערה שחווינו, מדובר בחורף חם ללא מנות קור מספקות ואנחנו מקווים שזה ישתפר במעט שנשאר. מנות הקור הכרחיות לגפן בזמן התרדמה כדי שההתעוררות תהיה אחידה - מה שישפיע על איכות הפרי והיבול. ברור לנו שהבציר השנה יהיה מאתגר מהרגיל לכל תעשיית היין ובפרט ליקבים שלהם חלקות צמודות גדר בגליל. לנו יש מספר חלקות פרמיום בישובים מרגליות ומלכיה שכרגע אין גישה אליהן וכנראה שלא נבצור אותן השנה. בתקופה זו ביקב אנחנו מתכננים את הבציר הבא – עובדים על יינות חדשים, משפרים תהליכים ושיטות עבודה ובמקביל מבקבקים את היין מהבצירים הקודמים"
2 צפייה בגלריה
אור נדבך, יינן ראשי ביקב תבור
אור נדבך, יינן ראשי ביקב תבור
אור נדבך, יינן ראשי ביקב תבור
(יח"צ יקב תבור)
יין הכי מומלץ לארוחת הפסח?
"למה רק יין אחד? מתחילים עם שנין בלאן מינרלי, ממשיכים לרוזה ברברה רענן ומסיימים עם מרסלאן מתובל"
איך הכרמים מבטאים את החזון של היקב?
"הפילוסופיה שלנו ביקב היא להשתמש באזורי הגידול הטובים בישראל, גם אם הם רחוקים מהיקב. הוספנו גם הרבה ידע מקצועי של המחלקה החקלאית שלנו שאותה הובילה מיכל אקרמן לאורך שנים רבות והיום ברק שריד ממשיך במרץ רב, וניסינו להתאים לכל זן וקלון את איזור הגידול המתאים אם ירידה לפרטים של סוג הקרקע, מיקרוטופוגרפיה וכיווני נטיעה. למדנו המון מהתהליך ואנחנו ממשיכים ללמוד כל הזמן עם זנים חדשים"
מה האתגרים של ענף היין בישראל לדעתך?
"האתגר הכי גדול של תעשיית היין כעת הוא לפצח ולמצוא את היין הישראלי האולטימטיבי ואת המאפיינים הנכונים והמדויקים שלו. בנוסף צריך להבין איך פורצים בעולם ברמה של יין ים תיכוני עם איפיון ישראלי ייחודיי"
"אני חושב שלאחר ששורטטה מפת אזורי הגידול בישראל ע"י עמותת IPEVO המאחדת את אנשי המקצוע בתעשיית היין עלינו להטמיע אותה במסלולי תיירות הפנים והחוץ על-מנת לחשוף את היקבים והאנשים הנהדרים בתעשייה לכלל הציבור. בנוסף, עלינו לאחד כוחות כתעשייה ובתמיכה ממשלתית ולקדם את היין הישראלי בעולם"