סגור

אופל בלאנס בעד העסקים: כך הופכים תשלום עתידי למזומן

אופל בלאנס, חברה בפיקוח רשות שוק ההון, חרתה על דגלה לסייע לעסקים קטנים ובינוניים בתהליך הצמיחה שלהם. היא טבעה את הסלוגן ״הופכים צ׳ק דחוי למזומן״, פיתחה כלים שמצמצמים את התלות במערכת הבנקאית ודואגת לעסק שלכם לפחות כמוכם


מוסדות בנקאיים קיימים משחר ההיסטוריה. עוד בימי יוון העתיקה, נהגו האזרחים להפקיד כסף במקדשים, ולמרות שאלפי שנים חלפו מאז, רבים מאיתנו עדיין מתייחסים אל הבנק כאל מקום קדוש וכאל הגוף היחיד שמסוגל לטפל בכסף ובצרכים הפיננסיים שלנו.
קבוצת אופל בלאנס, שהוקמה כבר בשנת 1996, באה לשנות את המשוואה לפיה כסף זה בנק ובנק זה כסף, ולעודד חשיבה עסקית פיננסית חדשה. לחברה חזון לקדם ולאפשר לעסקים קטנים ובינוניים לצמוח, תוך התגברות על אתגרי המימון העומדים בפניהם, ומציעה להם כלים פיננסיים אלטרנטיביים. להפוך צ׳ק דחוי למזומן, מימון כנגד ממסרים דחויים, מימון כנגד המחאות זכות, מימון כנגד שעבוד נכסים, השלמת הון עצמי, הלוואות לכל מטרה, סליקת כרטיסי אשראי, ארנק דיגיטלי ועוד, הם חלק מהכלים של החברה, שמתכננת שירותים נוספים בעתיד.
2 צפייה בגלריה
כלים שמצמצמים את התלות במערכת הבנקאית
כלים שמצמצמים את התלות במערכת הבנקאית
כלים שמצמצמים את התלות במערכת הבנקאית
(depositphotos.com)
אופל בלאנס היא חברה ציבורית הנסחרת בבורסה, המפוקחת על ידי רשות שוק ההון ופועלת בשקיפות מלאה, מוכיחה בעבודתה יום יום שההרגל של בעלי עסקים לקבל שירותים פיננסיים ״מסורתיים״ באמצעות הבנק, שייך לתפיסת עולם ישנה. במקום זאת, היא מציעה פתרונות חכמים, מתקדמים וזמינים, שעובדים בשביל העסק ולא כנגדו.
להפוך עסקה עתידית לתזרים עכשיו
יסוד היתרון בחדשנות של אופל בלאנס ביחס לבנקים ולגורמים אחרים בשוק, הוא בהתמקדות ביכולת הייצור של העסקים ולא באיתנות הפיננסית שלהם, בשונה ממה שנהוג בבנקים. אופל בלאנס בוחנת את היכולת של עסקים לעבוד ולייצר הכנסה, היא משקללת את יכולתם של העסקים לצמוח, ומנטרלת סיבות אחרות שלכאורה לשיטת הבנקים לא מאפשרת קבלת מימון.
כשעסק פונה לאופל בלאנס, מה שמעניין את אופל זה הלקוחות המשלמים של אותו עסק. מתוקף היותה חברה מורשת ומפוקחת, לאופל בלאנס יש את היכולת לבחון את פרופיל האשראי של הלקוחות המשלמים של העסק, וההסטוריה הפיננסית שלהם, לאופל יש את היכולת והידע להעריך את איתנותם הפיננסית לשלם בעתיד את הצ׳קים שמסרו לאותו עסק.
בדרך זו אופל בלאנס מסתמכת על היכולת של אותו עסק לייצר הכנסה, וזאת להבדיל מהבנק, שלרוב בודק קודם כל את האובליגו של העסק, בוחן את פרופיל האשראי ויכולת ההחזר שלו על סמך העבר ולא העתיד, כשהוא משקלל מאפיינים לא רלוונטיים לעסקת המימון.
2 צפייה בגלריה
כך הופכים תשלום עתידי למזומן
כך הופכים תשלום עתידי למזומן
כך הופכים תשלום עתידי למזומן
(depositphotos.com)
התוצאה היא הפיכת תשלומים עתידיים, שאמורים להיכנס לעסק, להכנסה מיידית. כך לדוגמה, בעלים של עסק שחווה בעיה תזרימית עקב משבר הקורונה ולא הצליח לקבל אשראי מהבנק שלו, פנה לאופל בלאנס וקיבל אשראי אטרקטיבי על בסיס העובדה שהעסק פועל ויש לו לקוחות משלמים. הבחירה של הלקוח באופל בלאנס, שבעצם בוחנת את העתיד של העסק ולא את עברו, מאפשרת לו להמשיך בתפקוד השוטף של העסק ומסייעת לו לשפר את מצבו הפיננסי של העסק ואף לצמוח.
העסק מקבל מאופל בלאנס את הכסף ישירות לחשבון הבנק בצורות שונות הנוחות והמתאימות לו ביותר, וכך ברגע שהוא מבצע את פעולת הקדמת התשלומים, הוא משפר את תזרים המזומנים. התוצאה הישירה היא עלייה באיתנות הפיננסית של העסק, שמשפיעה על פרופיל האשראי שלו תוך שהוא משתפר ומשתדרג אוטומטית, וברגע שהעסק (הלקוח) חזק פיננסית, אז גם הבנקים מוכנים ורוצים לתת לו אשראי, והלקוח פתאום נמצא בעמדת כוח בה הוא יכול לבחור ממי לקבל את האשראי.
בניגוד לגישה החשדנית הנהוגה בבנקים, המעניקה לעסקים תחושה שהאינטרסים של הבנק לא בעדם, באופל בלאנס מחוייבים לסייע במציאת פתרונות לעסקים קטנים ובינוניים. הגישה המתקדמת ועשרות אלפי העסקים העושים שימוש קבוע בכלים הפיננסים ההוגנים של אופל בלאנס הביאה גם חברות מובילות כמו הפניקס, אקסלנס ואלטשולר שחם,מור ועוד, לרכוש מניות של אופל בלאנס כדי לתפוס מקום בשורה הראשונה של החברה המובילה בשוק, מתוך ההבנה שהעתיד הוא במערכת החוץ בנקאית ולא רק בבנקים.