סגור

ירושלים בירת ההייטק: מגדל ברוש ייפתח ב-2022 בהר החוצבים

סצנת ההייטק בירושלים נמצאת בתנופה התחדשות אדירה ומושכת אליה חברות הייטק מצליחות מכל הארץ. בשנת 2022 צפוי להיפתח בהר החוצבים מגדל ברוש החדש של גנים טכנולוגיים ירושלים, שמביא עמו בשורה לענף ההייטק - אקוסיסטם עסקי תוסס לצד גמישות תכנונית ונגישות אופטימלית לאלפי עובדים.

אם נמנה את חברות ההייטק שצמחו בירושלים נזהה הרבה שמות מוכרים. הבולטת מכולן היא מובילאיי, שנרכשה ע"י אינטל ב-15 מיליארד דולר והפכה לאקזיט הגדול ביותר שיצא מישראל. למעשה, ניתן למצוא כיום בירושלים קרוב ל-500 חברות הייטק, ביו טק וטכנולוגיה ביניהן אינטל, מטריקס, לייטריקס, אקס ליבריס, ויה, אורקם, טלדור, סולאראדג', סיסקו, רד, רדוור וזו רק תחילת הרשימה.
מדוע בוחרות חברות הייטק להתמקם דווקא בירושלים ולא בתל-אביב או בהרצליה? ניתן לזקוף זאת לזכותם של ראש העיר משה ליאון והרשות לפיתוח ירושלים, ששמו למטרה לפתח את ענף ההייטק בעיר כמנוע כלכלי וכמקור תעסוקה איכותי לתושביה. סיבה נוספת היא שירושלים מוגדרת כאזור פיתוח א' וחברות הייטק ומפעלים עתירי טכנולוגיה הממוקמים בה נהנים ממס חברות מופחת, וחלקן זכאיות למענקים הנאמדים על פי היקף פעילות וגודל החברה.
תנופת ההייטק הירושלמית אף מצמיחה שלל מתחמי עסקים מרשימים ברחבי העיר, המשמשים קרקע פורייה לחממות סטארט אפים ולחדשנות בינלאומית. שניים מהבולטים שבהם הם הגן הטכנולוגי במלחה והר החוצבים, שניהם שייכים לגנים טכנולוגיים ירושלים. את הגן הטכנולוגי הראשון במלחה בנו כבר לפני כ-20 שנה בשטח של כ-60 אלף מ"ר, ולפני כעשר שנים הקימו את המתחם השני בהר החוצבים - פארק הייטק מתקדם החולש על פני שטח של כ-85,000 מ"ר. התוספת החדשה והמבוקשת בהר החוצבים הוא מגדל ברוש – בניין חדשני ומתקדם שייפתח
ב-2022 ויאכלס את המוחות המבריקים ביותר בתעשייה, כמו גם ימנף את סצנת החדשנות בירושלים ובישראל כולה.
3 צפייה בגלריה
גנים טכנולוגיים ירושלים
גנים טכנולוגיים ירושלים
נגישות גבוהה
(דני שמש 3D Design)
אקוסיסטם ייחודי של חברות טכנולוגיה וסטארט-אפים
מגדל ברוש נחשב לבניין ראשון מסוגו בירושלים ונבנה בהתאם למגמות העדכניות ביותר בעולם ההייטק והעסקים. הוא מתנשא לגובה 24 קומות וחולש על שטח של כ-40 אלף מ"ר. על תכנונו אחראי משרד האדריכלים המוביל יסקי מור סיוון שהקפידו על סגנון עיצובי מרשים בשילוב אבן ירושלמית שמחמיאה לצביונה האותנטי של העיר. הבניין כולל לובי ענק בעל תקרות גבוהות, אולם כנסים וקונגרסים מרשים בגודלו, בית קפה, עמדות טעינה לרכבים חשמליים, חניון לאופניים ומלתחות. כמו כן, המגדל נבנה תוך שימוש בעקרונות בנייה ירוקה בדרגת SILVER.
"הערך החשוב לחברות הייטק הוא להיות חלק מאקוסיסטם טכנולוגי גדול, מגוון ועשיר." מספר אביעד גולדויכט, מנהל פיתוח עסקי אזור ירושלים בקבוצת ישרס, "לעבוד במגדל ברוש זה אומר לעבוד באותו מתחם לצד החברות המובילות בארץ בתחום ההייטק, ביוטק, מדיטק ופארמה. אנו יוצרים סביבה חיה ותוססת שמעודדת שיתופי פעולה והפריה הדדית. אבל זה הרבה מעבר לכך - מרכז העסקים בהר החוצבים מהווהONE STOP SHOP לשלל הצרכים הארגוניים של חברה צומחת. ניתן למצוא באותו מתחם בנקים, רואי חשבון, עורכי דין, רשמי פטנטים,ועוד." במרכז המתחם שוכנת פיאצה הטובלת בירוק ומספקת שבילי הליכה ופינות מוצלות להפסקת צהריים או למי שיוצא להתאוורר ולספוג השראה. בשגרת קורונה אפשר לנצל את המרחבים הפתוחים לאירועי חברה ולהרמת כוסית תחת כיפת השמיים. בנוסף המתחם יכלול מסעדות, דוכני מזון מהיר, בית קפה, חנויות למחשבים ולציוד משרדי, וחדר כושר. בקיצור כל מה שצריך מבוקר עד ערב.
3 צפייה בגלריה
חברות הייטק בוחרות להתמקם דווקא בירושלים
חברות הייטק בוחרות להתמקם דווקא בירושלים
הדמייה מגדל ברוש
(דני שמש 3D Design)
חברות הייטק מחפשות היום שילוב של גמישות ונגישות
לא חשוב אם אתם חברת סטארטאפ צעירה או חברה גדולה וותיקה – כולם מחפשים היום גמישות, במיוחד לאחר הקורונה כשרבים עברו לעבוד מרחוק או בקפסולות במתכונת כזו או אחרת. התכנון המשרדי-אדריכלי במגדל ברוש מאפשר פתרונות תכנוניים לחברות שרוצות לגדול בשטחן, או אפילו לחבר שתי קומות, ולחילופין מאפשר לחברות לצמצם את שטח המשרד. הכל מודולרי וניתן לביצוע במקסימום נוחות ומהירות. על תחזוקת הבניין וניהולו השוטף אמונים גנים טכנולוגיים ירושלים שנחשבים לגוף ותיק ומקצועי שנותן שקט נפשי למנהלים ולעובדים.
יתרון נוסף ומובהק למגדל ברוש על פני אזורי תעסוקה אחרים בארץ היא נגישותו גבוהה. מיקומו המושלם בהר חוצבים מאפשר גישה ישירה ונוחה ומקלה על ההגעה לעבודה ועל החזרה הביתה. מי שעובד במרכז הארץ ומכיר מה זה להיתקע בפקקים במשך שעות, ישמח לגלות שבירושלים המצב שונה לגמרי ואפשר לאזן בין שעות העבודה במשרד לחיים מחוץ לשעות העבודה. הפארק מחובר לעורקי תחבורה מרכזיים ולכבישי אורך ורוחב, עם קווי אוטובוס שמגיעים עד לפתח הבניין. בעתיד אף תיפתחנה משני צידי הפארק שתי תחנות של הרכבת הקלה. במתחם כולו קיימים מעל 1,500 מקומות חניה עם מעל 500 מקומות חניה במגדל עצמו.
3 צפייה בגלריה
תנופת ההייטק הירושלמית
תנופת ההייטק הירושלמית
הדמייה מגדל ברוש
(דני שמש 3D Design)
לדבריו של גולדויכט מגדל ברוש הוא מוצר FIRST TO MARKET ואין דומה לו בירושלים. "עד היום חברות הייטק שחיפשו 5-10 אלף מ"ר בסטנדרט גבוה בירושלים נתקלו במחסור משווע. החדשות הטובות שמגדל ברוש יחל לפעול כבר ברבעון שני של 2022 , כלומר בעוד מספר חודשים מהיום חברות שמעוניינות להיכנס למשרדים חדשים ומתקדמים עם גמישות מלאה בתכנון תוכלנה לעשות זאת."
גנים טכנולוגיים ירושלים (ג.ט.י.) היא חברת בת של ישרס, מקבוצות הנדל"ן הגדולות בישראל השייכת ליזם ואיש העסקים שלמה אייזנברג, נסחרת בבורסה לני"ע ומחזיקה בנכסים בהיקף של
כ-700 אלף מ"ר ברחבי הארץ. ג.ט.י. נחשבת לאחת מחברות הנדל"ן הוותיקות והמובילות בירושלים ובעלת היקף נכסים של כ-140,000 מ"ר, עומדת מאחורי שניים מהפרויקטים המובילים בירושלים - הגן הטכנולוגי בהר חוצבים והגן הטכנולוגי במלחה, ומגדל ברוש החדש שייפתח ב-2022.