סגור

הארכת חיי ציוד וחישוב חסכון ב-CO2

על רקע המרוץ הגלובלי להפחתת פליטת גזי חממה, מציעה חברת EthosEnergy פתרונות טכנולוגיים להארכת חיי ציוד, כאשר עוד ועוד יצרנים ומפעלים מגלים את היתרונות הכלכליים והסביבתיים הגלומים בחידוש ציוד קיים לעומת רכישת ציוד חדש.

כיום מקובל שכשמכשיר כלשהו מתקלקל פשוט להשליכו לפח ולקנות במקומו חדש, אולם לתופעה מקלת הראש הזו יש מחיר כבד על הסביבה, וגם על הכיס שלנו. כתזכורת, בוועידת האקלים העולמית COP27 שמתקיימת בימים אלו בשארם-א-שייח דאג להכריז נשיא המדינה הרצוג כי ישראל מחויבת למאבק בהתחממות הגלובלית ואף ציין כי ישראל מתכוונת להפסיק את פליטת הפחמן ולעבור לשימוש באנרגיה מתחדשת עד לשנת 2050.
בעולם הייצור התעשייתי כבר נערכים למציאת פתרונות טכנולוגיים חכמים שיסייעו בעד יצרנים, מפעלי תעשייה ותחנות כוח להתמודד עם ההפסדים הכלכליים העצומים הכרוכים בהחלפת ציוד ישן בחדש, ובמקביל לרתום אותם למען שמירה על הסביבה והקטנת זיהום האוויר. אחת השיטות המבטיחות שתופסות פופולריות כיום היא השבחת ציוד וציוד מחודש, כפי שמסביר מאסימו ולסניה, סמנכ"ל הנדסה בכיר בחברת EthosEnergy "היצרנים והמפעלים נהנים כאן מרווח כפול – מצד אחד הם מקבלים יתרון תחרותי בשוק מבחינת חסכון בעלויות, חסכון בזמן והתייעלות תהליך הייצור והעבודה. מצד שני הם מקטינים את כמות הגזים המזהמים הנפלטים לאוויר וכך מצטרפים למגמה עולמית צומחת של שמירה על הסביבה וסיוע בהתמודדות מול משברי האקלים והאנרגיה".
2 צפייה בגלריה
שיטה חדשנית להארכת חיי רוטורים ולהבי טורבינות
שיטה חדשנית להארכת חיי רוטורים ולהבי טורבינות
הארכת חיי רוטורים בטורבינות גז ולהבי טורבינות קיטור
(EthosEnergy )
פתרונות מתקדמים שחוסכים זמן וכסף ומקטינים פליטת מזהמים
רוטורים המשמשים בטורבינות גז הם בעלי תפוקת חיים מוגדרת, אם על פי מחזורי ההפעלה או לפי שעות עבודה מצטברות, כשאורך חייהם משתנה בין כל דגם של טורבינה או סוג רוטור. עם הגעתו של הציוד לסוף תקופת חייו עולה הסכנה הממשית לתקלות, פגיעה מכנית בטורבינות או גם בציוד נלווה, ואפילו סכנה לשלומם של העובדים. נזקים אלו גוררים הפסדים כלכליים גבוהים וגוררים השלכות נוספות כגון השבתת פס הייצור לתקופות ממושכות ועד אובדן הכיסוי הביטוחי.
עד לאחרונה אותן תחנות כוח נאלצו להחליף את הרוטורים הישנים ברוטורים חדשים שמחירם גבוה מאד וייצורם דורש עבודה מורכבת, שלא לומר גוזלת זמן יקר וכוח אדם. אולם כיום מציעה EthosEnergy אלטרנטיבה ירוקה, יעילה ומשתלמת - שיטה חדשנית שנקראת rotor lifetime extension (LTE) שמביאה להארכה משמעותית בחיי הציוד ב-100,000 שעות עבודה (FFH) בממוצע, על כך מוסיף מאסימו "מעבר לחסכון הכלכלי האדיר עבור כל אותן חברות, הארכת תוחלת חיי רוטורים תורמת גם להקטנת פליטת גזי ה-CO2 המזיקים לסביבה. זאת מאחר ורכישת והתקנת ציוד חדש גוררים תהליכי חישול, עיבוד, הרכבה ושינוע שהנם בעלי מחיר אנרגטי גבוה לסביבה".
הארכת חיי רוטורים בטורבינות גז ולהבי טורבינות קיטור
EthosEnergy מיישמת תכנית שנקראת Phoenix Rotor™ life extension program המיועדת לרוטורים מדגמי GE Frame 6, 7E, 9 וכמו כן לרוטורים של טורבינות מתוצרת Westinghouse. במקביל קיים פתרון דומה ללהבי טורבינות קיטור החשופים אף יותר לתהליכי חמצון שמשפיעים על תפקודם לאורך תקופות ממושכות.
בשלב ראשון מתבצעות בדיקות הערכה מקיפות על ידי צוות מומחים המשלבות בין היתר טכניקות של הנדסה הפוכה, מיפוי חומרים, סימולציה תרמו-מכנית וכמובן התאמה ליעדים עסקיים ולוחות זמנים צפופים של הלקוח. החלקים הרלוונטיים מגיעים למפעלי EthosEnergy שם מתבצעת החלפה רק של חלקים מסויימים בציוד, ולאחר מכן נשלח החלק המחודש בחזרה ללקוח. מאסימו מוסיף כי "קיימת לעיתים גם אפשרות לבדוק את מצב החלק ישירות אצל הלקוח ללא צורך בפירוק והובלה, ולחילופין קיימת אפשרות להתקין על גבי הטורבינה חלק חלופי זמני, עד להגעתו של החלק המחודש."
2 צפייה בגלריה
 פתרונות מתקדמים שחוסכים זמן וכסף ומקטינים פליטת מזהמים
 פתרונות מתקדמים שחוסכים זמן וכסף ומקטינים פליטת מזהמים
פתרונות מתקדמים שחוסכים זמן וכסף ומקטינים פליטת מזהמים
(EthosEnergy )
שיטה פורצת דרך לחישוב החסכון האנרגטי הפוטנציאלי
מזה מספר שנים שחברת EthosEnergy מקיימת שיתוף פעולה מחקרי עם שניים מהמוסדות האקדמיים המובילים באירופה - Politecnico di Torino ו-Politecnico di Milano. המטרה לקדם ולבסס מחקר פורץ דרך שבמרכזו מציאת שיטה להערכת וחישוב טביעת הרגל הפחמנית בתהליכי ייצור וחידוש רכיבים. "אנו עובדים בשיתוף האוניברסיטאות על פיתוח שיטה שתסייע לחשב באופן מדעי את החסכון האנרגטי הנובע מהארכת חיי הציוד במפעלים, כמו רוטורים."
המחקר הגיע למסקנות מעניינות בנוגע לרוטור מסוג GE Frame 9E הנפוץ בטורבינות גז שחלו עליו 200,000 שעות עבודה (FFH), שהשווה את טביעת הרגל הפחמנית הדרושה להארכת חיי הציוד שמבצעת EthosEnergy לעומת רכישת רוטור חדש. "התוצאות המעודדות מראות שבחידוש והארכת חיי הרוטור הגענו לחסכון אנרגטי בין 40% ל-50% בפליטת CO2, זאת ביחס לרכישת והתקנת רוטור חדש. בנוסף, התהליך מפחית בכ-40% את הוצאות התיקונים הנדרשים כתוצאה מנזקים שעלולים להתהוות על ציוד ישן לאורך זמן. לכך יש להוסיף גם את החסכון היחסי בזמן וכסף של השבחת ציוד קיים לעומת הבאת ציוד חדש - בעבר החלפה לחלק חדש יכלה לקחת בין שנה וחצי לשלוש שנים, אולם עם הטכנולוגיה של EthosEnergy ניתן לחסוך זמן יקר."
לאור הצלחת המחקר מתכננת EthosEnergy להמשיך את המחקר גם לדגמים נוספים של רוטורים וציוד נוסף, בהתבסס על נתונים כמו סוג הציוד ותהליך העבודה, החומרים מהם הוא עשוי, ומיקומו הגאוגרפי במונחים של שינוע והובלה. לדברי מאסימו " EthosEnergy תוכל לספק ללקוחותיה הערכה מדויקת של החסכון הצפוי להם גם ברמת ההוצאות התפעוליות וגם ברמת ההשפעה על הסביבה. אנו מעוניינים להפוך את שיטת החישוב שלנו לסטנדרט עולמי בתעשייה, זאת בכדי לתת ליצרנים ותחנות כוח בכל העולם את המידע הדרוש להם לצורך לחסכון והתייעלות עתידיים – וכך לסייע לקדם שימוש באנרגיה מתחדשת, זמינה וברת קיימא."