הג'וניורים הם הסניורים החדשים: עובדי ההייטק הצעירים שמגיעים עם ניסיון מעשי
הג'וניורים הם הסניורים החדשים: עובדי ההייטק הצעירים שמגיעים עם ניסיון מעשי
במכללת INT פיתחו שיטה חדשנית של למידה מבוססת פרויקט בה הסטודנטים מתנסים בזמן לימודיהם בפיתוח מוצרים אמיתיים לחברות הייטק. מדובר בפתרון אידיאלי למנהלי הייטק שמחפשים לגייס טאלנטים בעלי ניסיון מעשי בפרויקטים מורכבים ועבודת צוות.
א', ח' ו-ג' לא חלמו שתוך שנה מתחילת לימודי Full Stack במכללת INT כבר יצברו מספיק ניסיון מעשי וישתלבו בכזאת קלות בעבודה הראשונה שלהם בהייטק. מספר על כך טל ירון, ראש מסלול Full Stack ומנהל R&D ב-INT "חברת Algoretail פנו אלינו בבקשה לסייע להם להרים פרויקט פיתוח מורכב שכולל לוגיקות כבדות. למשימה נרתמו 3 מהסטודנטים המצטיינים שלנו שעמדו בה בהצלחה, ועם סיום מסלול הלימודים החליטו מנהלי החברה לגייס את כל השלישיה לעבוד אצלם".
זו רק דוגמה אחת לשיטה פורצת הדרך שיזמו ופיתחו במכללת INT, המרכז הבינלאומי ללימודי הייטק וחדשנות, המכינה את הסטודנטים לעולם ההייטק בצורה הכי מעשית שיש - הם עובדים על פיתוח מוצרים פורצי דרך לחברות הייטק תוך כדי שנת הלימודים. "שלושת הסטודנטים האלו הגיעו ל-INT מאוכלוסיות מגוונות בפריפריה עם אפס ידע מקדים בפיתוח. מדובר באנשים בגילאי 20 - 40 חלקם עם חיי משפחה ועבודה, אחד ברמן מקריית שמונה, השנייה אם חד הורית מבאר-שבע והשלישית צעירה מקריית ארבע. שלושתם עמלו ימים כלילות על המשימה כשההתנסות המעשית הזו פתחה להם דלת למשרות נחשקות שלא היו מקבלים באף מקום אחר".
המעסיקים מעדיפים לגייס טאלנטים עם הוכחות
האתגר שאולי הכי קשה היום למעסיקי הייטק זה למצוא טאלנטים צעירים ומבטיחים שכבר מגיעים עם ניסיון אמיתי, ולא רק ידע תיאורטי. בזמן שבהייטק סובלים ממחסור של עשרות אלפי אנשי ונשות פיתוח רוב המנהלים בוחרים לפסוח מראש על מועמדים חסרי ניסיון, מאחר ועצם המיון וההכשרה שלהם תגזול מהארגון כוח אדם, זמן ומשאבים רבים ויקרים.
במכללת INT שחיים ונושמים את ענף ההייטק ומחוברים לחברות ולצרכים העדכניים, הקדימו לבוא עם פתרון יצירתי שמהווה WIN-WIN גם עבור סטודנטים ומחפשי עבודה וגם עבור מנהלים ומעסיקים. מספרת על כך ענבל משי, מנכ"לית INT "במצב השוק הנוכחי לג'וניורים שרק סיימו הכשרה קשה למצוא עבודה מאחר והמעסיקים דקדקנים בגיוסים ומחפשים אנשים בעלי שנה ושנתיים ניסיון. במכללת INT מצאנו דרך לדלג על חלון הזמן הזה ואנו מטמיעים בקורסים שלנו תהליך למידה מעשי, כשהתלמידים עובדים על פרויקט אמיתי מקצה לקצה, לומדים כיצד לגשת לקוד ולמצוא פתרונות בעצמם למשימות מורכבות. בסיום הלימודים הסטודנטים יוצאים עם המון בטחון כשהם מוכנים לשוק העבודה."
על מנת לסייע לבוגרים במציאת עבודה מפעילים במכללת INT את מרכז הקריירה בו הם עוברים סדנאות פיתוח קריירה מעשירות, ביניהן כתיבת קורות חיים מקצועיים, סדנאות לינקדאין, סימולציות לראיון עבודה, טיפים חשובים וכמובן קישור למשרות וחיבור למעסיקים.
הסטודנטים רוכשים SKILL SET מקיף במקצועות הכי חמים בשוק
הפרויקטים המעשיים בהם מתנסים הסטודנטים במכללת INT מנוהלים ומבוצעים בשיתוף פעולה מלא עם מגוון סוגי חברות בשוק ההייטק, חברות כמו אלגוריטייל, ad-knight, GVI ועוד. "חברות וסטארט-אפים מעלים בפנינו דרישות לפיצ'רים צדדיים או משימות פיתוח" מסביר ירון, "הסטודנטים עובדים בהם Hands-On כחלק מתכנית הלימודים כשהשיטה מדמה כבר מהיום הראשון סביבה של סטארט-אפ, יעדים של סטארט-אפ, ושיטות עבודה של סטארטאפ."
מסלולי הלימוד מגוונים ונמשכים קרוב לשנה, כשהם מכסים את כל מקצועות ההייטק הכי מבוקשים היום בשוק אם זה Full Stack , Data Analyst, DevOps , Python, סייבר, QA, UX/UI והרשימה ארוכה. לקורסים מגיעים אנשים מכל הסוגים ומכל קצוות הארץ. יש צעירים אחרי צבא שלא רוצים לבזבז שנים יקרות בהשכלה אקדמית פורמלית אלא ישר רוצים לקפוץ למים העמוקים של ההייטק. יש גילאים יותר מבוגרים, אנשים עם משפחות ועבודות, שמחשבים מסלול מחדש רוצים לעשות הסבה מקצועית ולהיכנס לתעשיית ההייטק.
"הדבר הראשון שאנו שואלים את הסטודנטים שלנו הוא מה אתם חולמים לעשות" מתאר ירון "אנחנו מעודדים ומכוונים אותם לעבוד על הפרויקטים שבאמת מעניינים אותם ברמה האישית, ועד תום תקופת הלימודים הם מסיימים בהצלחה 6 או 7 פרויקטים גדולים שתואמים את החזון האישי שלהם ויוצאים עם תיק עבודות מרשים לשוק העבודה."
הלימודים מתבצעים אונליין בשעות הערב, מה שמאפשר לכל אחד להמשיך ולנהל במקביל שגרת חיים משפחה ועבודה, ואפילו סטודנטים ממדינות בחו"ל יכולים ללמוד במכללה. ב-INT במיוחד שמים דגש על טכניקות עבודה בצוותים גדולים וקטנים ובונים סוג של אחוות יחידה בין התלמידים, שלא פעם מוצאים את עצמם מתכתבים בוואטסאפ עד השעות הקטנות של הלילה.
מוציאים את הבוגרים עם סיכוי טוב יותר להצליח בתעשייה
מכללת INT פועלת כבר למעלה מ-20 שנה. המכללה מהווה חלק מ-GUS העולמית ( Global University Systems) קבוצת ההשכלה הגבוהה מהגדולות באירופה, וכך נהנית ממאגר עצום של ידע מקצועי וחיבור למגמות הטכנולוגיות המתקדמות בעולם.
צוות המכללה מורכב מכ-100 מדריכים ומרצים ביניהם Tech Leaders שעוסקים בעצמם במחקר ופיתוח כחלק מהעבודה השוטפת. מתוך החיבור והמחויבות של מכללת INT לצמיחת ההייטק בישראל הם גם מספקים שירותי B2B לארגונים ולחברות במתכונת של העשרות עובדים מקצועיות הנתפרות באופן ספציפי לכל חברה וחברה. INT גם פעילים מאד בקרב המגזר השלישי ומציעים הכשרות לעמותות ולצעירים באזורי הפריפריה.
ירון מדגיש "אנשי הצוות ב-INT משקיעים המון זמן ומחשבה בשתי שאלות – כיצד להגדיל את סיכויי ההשמה של הסטודנטים, ואיך להכשיר מפתחים טובים יותר לתעשייה. בכל פעם שאחת או אחד מהם מתברגים למשרה מבוקשת בענף זה אנחנו מאושרים. אנחנו מרגישים שזו השליחות שלנו לעזור להם להשתלב."
ענבל משי מנכ"לית INT מסכמת " יש דרישה גדולה לבוגרים שלנו בקרב חברות ההייטק מאחר והם בעלי ניסיון ממשי ומוכנים ובשלים להשתלב בענף. אני מזמינה עוד מנהלים ומעסיקים לשתף פעולה עם המכללה על פרויקטים פורצי דרך שמכשירים את הדור הבא של עובדי ההייטק."