גיוס עובדים מדויק ואיכותי? SKEELZ מציעה פתרון באמצעות בינה מלאכותית
גיוס עובדים מדויק ואיכותי? SKEELZ מציעה פתרון באמצעות בינה מלאכותית
SKEELZ היא מערכת AI שמוצאת עובדים בגילאי 50+ בשיטה חדשנית על בסיס כישורים מתאימים. כבר לא תצטרכו לקרוא עשרות קורות חיים ולבזבז ימים בראיונות עבודה – המערכת תאתר בשבילכם עובדים בוגרים ומנוסים, שגם יישארו נאמנים לחברה.
בימים אלה מושקת בישראל מערכת שמחוללת מהפכה בעולם התעסוקה. קוראים לה SKEELZ, וכפי ששמה מרמז היא מבצעת התאמות על בסיס כישורים, ולא רק על בסיס ניסיון כפי שהיה מקובל פעם.
את מיזם SKEELZ פיתחה ומשיקה עמותת "והדרת – הכוח השלישי". האישה והיזמית מאחורי הארגון היא ריבי בלר, לשעבר סגן נשיא בקרן JVP של אראל מרגלית, והיא כאן כדי לשנות את חוקי המשחק בעולם תעסוקת המבוגרים.
"והדרת" חברו לסטארטאפ הישראלי retrain.ai שמתמחה בטכנולוגיית בינה מלאכותית בעולמות משאבי האנוש, ובעזרתם פיתחו את SKEELZ. הפלטפורמה יודעת לבצע התאמה מהירה ואופטימלית בין מחפשי עבודה מעל גיל 50 למשרות פתוחות, המבוססת על סט הכישורים הדרושים לביצוע התפקיד.
"SKEELZ מקלה משמעותית על תהליכי מיון והעסקה" מסבירה בלר, "היא מוצאת רק את האנשים המדויקים ביותר למשרה על בסיס כישורים. המעסיקים מוצאים תוך זמן קצר כוח אדם מוכשר ומנוסה שנשאר נאמן לארגון, ובאיכות גבוהה יותר מזו שמוצאים ברוב אתרי חיפוש העבודה".
תהליך גיוס מהיר ואפקטיבי שעובד בטכנולוגיית AI
לאחרונה נראה שאין תחום ש-AI לא מעורב בו, והנה בינה מלאכותית מגיעה כעת לעולם גיוס העובדים. מבחינת המעסיקים מדובר בבשורה גדולה. לא רק ש-SKEELZ מסוגלת לאייש משרות במהירות, היא אף עושה זאת ברמת דיוק גבוהה.
כך זה עובד - מעסיק או מנהל גיוס מגדיר ב-SKEELZ משרות פנויות. המערכת "מתרגמת" כל משרה בתהליך Text-to-Skill לרשימת כישורים שנדרשים לתפקיד. בתוך שניות מקבל המעסיק את המועמדים המתאימים למשרה על פי הכישורים האישיים שלהם, כשהם מדורגים ברמת התאמה.
על כל התאמה חדשה מקבלים גם תזכורת במייל כדי תמיד להישאר מעודכנים.
מודל התמחור עובד לטובת המעסיקים, כאשר מודעות מתפרסמות בחינם ומשלמים רק כשרוצים לעיין בפרטי המועמדים המתאימים למשרה.
בצדה השני של הפלטפורמה נמצאים מחפשי העבודה, השייכים לקבוצת הגיל 50 צפונה. לאחר הרשמה עונים על שאלון לגבי מקומות עבודה, מסגרות הכשרה והתנדבות, מקצועיות וגם אישיות. בשלב זה, מבצעת המערכת ניתוח עומק ומציגה רשימת כישורים פרסונליים הכוללים כישורים רכים כגון יחסי אנוש ויכולות ניהול. ניתן לדייק ולשפר את רמת הכישורים על פי מדד דירוג. ואז מתרחש הפלא – מתקבלת רשימה של משרות לפי רמות ההתאמה בין הכישורים שמציע מחפש העבודה ובין אלה שדורשת המשרה. נכון להיום כבר רשומים במערכת כ-1,700 מחפשי עבודה וכ-450 משרות.
לדברי בלר "חברות גדולות בחו"ל כבר משתמשות בהצלחה בבינה מלאכותית לניהול כוח עבודה פנים ארגוני. כאן בישראל הלכנו צעד קדימה ובחרנו ליישם את יכולות ה-AI לביצוע התאמות חכמות בין מעסיקים למחפשי עבודה".
ארגונים מרוויחים יותר כשהם משלבים עובדים מבוגרים
לא פעם קורה שאנשים בני 50+ נתקלים בקושי להתקבל למקומות עבודה. לא כי חסרים להם ניסיון או כישורים מתאימים. גם לא בגלל מגדר, זהות אתנית, או נטייה מינית. הסיבה לדחייה היא גילנות - אפליה על רקע גיל, שנובעת מתוך דעות קדומות וסטיגמות שגויות כלפי מבוגרים.
עם זאת, שוק העבודה כן עובר שינוי חיובי ומעודד יותר גיוון. אם בעבר קיבלו אדם למשרה רק עפ"י קורות חיים וניסיון, היום המנהלים מחפשים עובדים על בסיס כישורים והתאמה ספציפית לתפקיד. ככל שמתבגרים, סל הכישורים שלנו הולך גדל – למשל מי שלמד לנהל כספים, להתנהל מול ספקים, צבר ניסיון בהדרכה ועוד. לכן SKEELZ שמאתרת עובדים מבוגרים על בסיס כישורים מגדילה בעצם את אפשרויות ההעסקה.
בלר מרחיבה "העולם עובר למודל skills-based organization – כלומר לבדוק את הכישורים הנדרשים לביצוע מטלות, ולחפש את העובד המתאים ביותר. מבחינת ארגונים זה יותר יעיל ומשתלם, כי הם מרוויחים אנשים מנוסים, אפילו עם כישורי יתר, שעולים פחות למעסיק ביחס לעובד צעיר. עובד בן 50+ גם יותר אחראי, לא שורף שעות בשוטטות ברשתות חברתיות ולא ממהר לעזוב מקום עבודה אחרי חודש וגם לא אחרי שנה, אלא נשאר נאמן לארגון."
הפרויקט החדש נעשה בין היתר באמצעות מענק ממשלתי של מינהל תעסוקת אוכלוסיות בזרוע העבודה, במסגרת מנגנון "מענקי חדשנות בתעסוקה", כחלק מהאסטרטגיה להשגת יעדי התעסוקה הממשלתיים לאוכלוסייה המבוגרת בישראל והחלטות הממשלה בנושא. כמו כן קרן משפחת סגול ומשקיעים נוספים תומכים בפעילות ובפיתוח הפרויקט מתוך אמונה בחשיבות הנושא, בחדשנותו ובתרומה לחברה הישראלית.