סגור

מהן 8 המשרות הכי מבוקשות בתחום המולטי-טק הצומח?

אנשי המקצוע שעסקו בפיתוחים טכנולוגיים בעבר התבססו על תחום ידע אחד או שניים. היום המצב שונה לחלוטין – העולם פונה יותר ויותר למודל של מערכות מורכבות ומולטי-דיסציפלינאריות, הדורשות הבנה מעמיקה במספר תחומים. פיזיקאים, כימאים ומהנדסי מכונות – כולם מבוקשים היום במשרות הדורשות הבנה במספר עולמות ידע במקביל. ברפאל כבר נתנו לזה שם - הכירו את משרות ה'מולטי-טק'

פיתוחים טכנולוגיים בעולמות הביטחון וההגנה דורשים כיום יותר מתמיד ידע נרחב ומגוון. מעבר לתחומים הברורים כגון הנדסה, מתמטיקה ומדעי המחשב, המפתחים של ימינו נדרשים להבין בתחומי ידע מרתקים כמו מדעי המוח, תהליכי קבלת החלטות, פסיכולוגיה, אלגוריתמיקה ועוד.
בעזרת ד״ר חיים שוורץ, סגן למו"פ בחטיבת מחקר, פיתוח והנדסה ברפאל, קיבצנו יחד את 8 משרות המולטי-טק המבוקשות ביותר בחברה המובילה:
2 צפייה בגלריה
 חימוש המשלב מכניקה, אווירודינמיקה, ראייה ממוחשבת ואלקטרואופטיקה.
 חימוש המשלב מכניקה, אווירודינמיקה, ראייה ממוחשבת ואלקטרואופטיקה.
חימוש המשלב מכניקה, אווירודינמיקה, ראייה ממוחשבת ואלקטרואופטיקה.
(דוברות רפאל)
מאלפי רובוטים של המאה ה-2021
עולם המערכות האוטונומיות מתקדם בצעדי ענק: החל מכטב"מים (כלי טיס בלתי מאוישים) המיועדים למשימות אוויריות שונות, דרך רחפנים בעלי יכולת ניווט עצמאית המיועדים לשיוט בתוך מבנים, כרב"מים (כלי רכב בלתי מאוישים המיועדים למשימות קרקעיות או ימיות), ועוד. מערכות אלו מקבלות את הגדרת המשימה ממפעיל אנושי, אך תכנון המסלול והמעבר הפיזי מנקודה לנקודה מתבצעים באופן אוטונומי לחלוטין. לכן, מפתחי המערכות האוטונומיות-רובוטיות האלו נדרשים ליכולות וידע מולטי-דיסציפלינריים מעולמות הסנסורים, אלגוריתמיקה של AI, תקשורת בין מערכות, בקרה מתקדמת ועוד.
אנשי הלייזרים - לפתח מערכות שישנו את כללי המשחק
רפאל נמצאת בחזית הפיתוח של מערכות לייזר רבות עוצמה המיועדות ליירוט איומים אוויריים מסוגים שונים. מדובר במערכות אשר משנות את כללי המשחק בעימותים בטחוניים. פיתוח יכולות חדשניות ומתקדמות שכאלו דורש מהמומחים השונים הבנה וידע מולטי-דיסציפלינרי בתחומים כמו פיזיקת לייזרים, אלקטרו-אופטיקה, הנדסת מכונות, הנדסת אלקטרוניקה, קירור מערכות (בקרה תרמית), אלגוריתמיקה הקשורה לבקרת וניהול המערכת, ועוד.
ניווט, תקיפה, תצפית ואיסוף מודיעין - המערכות האלקטרו-אופטיות מספקות פונקציות מגוונות
אחד מהתחומים בהם רפאל היא מובילה טכנולוגית עולמית הוא תחום הטכנולוגיות האלקטרואופטיות. שתיים מהמערכות המובילות ביותר של החברה הן ה”לייטנינג"- מערכת ניווט ותקיפת מטרות ביום ובלילה, אשר מותקנת מתחת לכנף המטוס ומצוידת בחיישנים מתקדמים המסוגלים לבצע משימות גם בתנאי מזג-אוויר קשים, וה”רקהלייט” - פיתוח אלקטרו-אופטי המשמש לתצפית ואיסוף מודיעין בזמן אמת, המותקן על מטוסים וגם על גבי כלי טיס בלתי מאוישים. המפתחים והמומחים העובדים על מערכות מסוג זה נדרשים לידע ויכולות מולטי-דיסציפלינריות מעולמות שונים ומגוונים כגון פיסיקה ותכנון אופטי של חיישני המערכת, אלגוריתמיקה, ראייה ממוחשבת, בינה מלאכותית, ועוד.
לנצל את הידע ומידע ליצירת יתרון - AI- ביג דאטה!
העולם המודרני מציף אותנו בזרמים בלתי פוסקים של מידע, אשר בעקבות היקפם העצום אינם מאפשרים למוח האנושי לקלוט ולעבד אותם בצורה יעילה. יכולות אלו חיוניות במיוחד בתחום המודיעין, ומומחי רפאל עומדים כיום בחזית תחום הביג דאטה והבינה המלאכותית. תפקידם הוא למצות, לאגור ולנתח את המידע העצום המגיע מהסנסורים השונים לצורך קישור בין נתונים ויצירת התרעות. 'מומחי מיצוי המידע והתובנות' של החברה נדרשים לידע ויכולות דיסציפלינריות בתחומים כמו אלגוריתמיקה, מדעי המחשב, מתמטיקה יישומית, הנדסת חשמל ואפילו מדעי המוח כדי לדמות חשיבה אנושית.
2 צפייה בגלריה
הרה-רנסנס הטכנולוגי-משרות המשלבות תחומי ידע שונים
הרה-רנסנס הטכנולוגי-משרות המשלבות תחומי ידע שונים
הרה-רנסנס הטכנולוגי-משרות המשלבות תחומי ידע שונים
(שאטר סטוק)
פיתוח הכלים שישלטו במרחב האווירי
רוצים לעסוק בפיתוח הטילים, הרחפנים או הכטב"מים של העתיד? האתגרים העומדים כיום בפני מהנדסי האווירונאוטיקה והמכונות של רפאל הם אדירים והדרישות העולות מהשטח לפתרונות אוויריים הן מגוונות מצד אחד, וספציפיות מצד שני. החל מכלים קטנים וחרישיים ועד כלים מהירים שיכולים לטוס גבוה ולגמוע מרחקים עצומים. התחום מאופיין במולטי דיסציפלינריות הכוללת מלבד אווירונאוטיקה והנדסת המכונות גם הבנה בטכנולוגיות מתקדמות כמו הדפסת תלת-ממד, ועוד.
ידיעת הזהב שהגיעה מהטנק בעומק השטח
רשתות התקשורת מהוות את מערכת העצבים דרכה עובר כל המידע בזמן אמת בין השטח למערכות הפיקוד. כך מגיעה ידיעה קריטית מטנק בעומק השטח או מכוח הנמצא בפעילות מסווגת מעבר לים. התחום החיוני כולל ברפאל את תכנונה של מערכת התקשורת עצמה לצד פיתוח האלגוריתם המחבר בין תתי המערכות. מפתחי רשתות התקשורת נדרשים לידע והבנה רב תחומית בטכנולוגיית RF, בינה מלאכותית, פיזיקה של אלקטרומגנטיות לתכנון אנטנות פרוטוקולים, ועוד.
ניווט בכל תנאי, ללא תלות בתקשורת לוויינית
פיתוח מערכות ניווט הוא תחום מקצועי הרלוונטי הן למערכות אוטונומיות והן למערכות מאוישות. בסופו של יום, החייל אשר נמצא בשטח חייב לדעת מה מיקומו בכל רגע נתון. בעולם האזרחי נעשה לצורך כך שימוש ב-GPS, אך בעולם הצבאי הפריבילגיה הזו לא קיימת - ועל כן מפתחים ברפאל מערכות ניווט שאינן תלויות בתקשורת לוויינית. מפתחי מערכות ניווט נדרשים ליכולות וידע מולטי דיסציפלינרי מעולמות המכניקה, האלקטרו אופטיקה, האלקטרומגנטיות ועוד.
תכנה
תפקיד התכנה לגרום למערכות לעבוד באופן האמין ביותר בתנאים הקשים ביותר
כל מערכת כיום היא מבוססת תוכנה, ומהנדסי התוכנה הם אלו שאחראים לכך שהמערכת תעבוד בצורה הרמונית. כאשר מדובר על מערכות אמל"ח אשר צריכות לעמוד בתנאים מאוד קשים האתגר שעומד בפני מהנדסי התוכנה מורכב אף יותר - לדאוג שהמערכות יעבדו בצורה הכי צפויה, בתנאים הכי פחות צפויים. לכן, מהנדסי התוכנה ברפאל צריכים להבין את הדרישות, לבצע תכן, לקודד ולבצע בדיקות בכדי לוודא שהמערכת תעבוד כמצופה ממנה. מהנדסי התוכנה נמצאים בליבת ה-system of systems כמו כיפת ברזל או שרביט קסמים, ומשום כך מעבר לפיתוח התוכנה מצופה מהם לעבוד באופן מסונכרן ויעיל עם מומחים נוספים מתחומי האלקטרוניקה, המכניקה, ה-RF ובמקרים מסוימים גם אווירונאוטיקה.